Vastuullisuus Kanta-Hämeessä

Luonnon läsnäolo on Hämeessä vahvaa ja siitä huolehtiminen on meille erityisen tärkeää. Vastuulliseen toimintaan alueellamme sisältyy ainakin seuraavat asiat: Paikallisuuden edistäminen, ympäristön puhtaus ja toiminnan läpinäkyvyys. Voitte matkustaa alueellemme hyvillä mielin! 

Näin sinäkin voit olla vastuullinen 

Ilmastodieetti.fi sivustolla voit perehtyä ilmastovaikutuksiin ja SITRAn elämäntapalaskurilla voit testata oletko uhka vai mahdollisuus? Testaa omien elämäntapojesi kestävyyttä ja tee Kestävän Elämäntavat sitoumus Sitoumus2050 -sivustollaVisit Finlandin sivuilla voit antaa oman lupauksen kunnioittaa Suomen luontoa ja kulttuuria. Toivommekin että mahdollisimman moni lupaa olla vastuullinen matkailija ja tekee vastuullisuuslupauksen. Tee lupaus täällä! 

Sustainable Travel Finland -vastuullisuusmerkki

Visit Finland on kehittänyt Sustainable Travel Finland -ohjelman, joka lisää tietoisuutta kestävästä matkailusta. Visit Häme on myös mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa ja olemme sitoutuneet noudattamaan kestävän matkailun periaatteita, joihin kuuluu reilu yhteistyö, luonnosta huolehtiminen, kulttuuriperinnön kunnioittaminen, hyvinvoinnin, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon kehittäminen, paikallisten tuotteiden ja palveluiden suosiminen, turvallisuuteen ja laatuun panostaminen, ilmastovaikutusten huomioiminen, vastuullisuudesta avoimesti viestiminen ja vastuullisen toiminnan kehittäminen. Kannustamme kaikkia Hämeen matkailutoimijoita kiinnittämään huomiota vastuullisuuteen ja edistämään kestävää matkailua. 

Sustainable Travel Finland -merkin saaneet yritykset 

Voimme ylpeänä kertoa, että alueellamme jo 4 yritystä ovat saaneet Sustainable Travel Finland -merkin tarkoittaen, että kyseiset yritykset ovat aidosti vastuullisia ja kestäviä.

Alueellamme STF-merkin ansainneet yritykset ovat: 

Visit Häme edistää vastuullista matkailua Hämeessä

Olemme Hämeessä tehnyt monenlaisia asioita vastuullisuuden eteen, esimerkiksi sitoutumalla vastuullisen matkailun periaatteisiin. Alla löydät lisää esimerkkejä konkreettisista teoistamme. 

Lue lisää Visit Hämeen vastuullisen matkailun edistämisestä

Esimerkkejä Hämeen vastuullisuustoimenpiteistä  

#Vastuullisuustekohäme -kampanja 25.1.-21.2.2021

#Vastuullisuustekohäme -kampanjassa  julkaistiin Hämeen matkailuyritysten vastuullisuustekoja kampanjasivulla sekä Visit Häme sosiaalisen median kanavissa. Kampanjan tarkoituksena oli rohkaista yrittäjiä viestimään vastuullisuudestaan ja samalla lisätä tietoa vastuullisuudesta matkailijoille.  

Vastuullisen matkailijan muistilista 

Matkustamiseen liittyy aina ympäristövaikutuksia matkailijan liikkuessa eri paikkojen välillä.  Matkustaminen tuo kuitenkin elinvoimaa alueelle. Vastuullinen matkailija etsii tietoa ja tekee harkiten valintoja.  Tarkista Valonian tekemältä vastuullisen matkailijan muistilistalta, kuinka vastuullinen sinä itse olet.

Lue lisää Vastuullisesta matkailusta

Roskaton Häme  

Visit Häme osallistui 2021 vuosittain järjestettävään Maailman siivouspäivään, jonka tavoitteena on päästä eroon luonnosta löytyvästä jätteestä. Teemme säännöllisesti myös digitaalista siivousta ja pyrimme vähentämään valosaasteen määrää. 

Alueellamme on paljon retkeilymahdollisuuksia, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Luonnossa retkeily tuo omat vastuunsa, jotta luonto pysyisi puhtaana seuraavia vierailijoita ja paikallisia asukkaita varten. Olemme luoneet roskattoman retkeilyn periaatteet, joista voitte lukea lisää alla olevasta linkistä. Pidetään luonto puhtaana! 

Kestävää muotoilua 

Kierrätys on isossa osassa Suomen ainoalla ja Pohjoismaiden suurimmalla lasitehtaalla Iittalassa. Vuonna 2019 Iittalan lasitehdas oli yksi ensimmäisistä teollisista lasinvalmistajista, joka valmisti 100 %:sta kierrätyslasista, eli hukkalasista valmistettuja lasiesineitä. Hukkalasia voi syntyä esimerkiksi suupuhalluksen yhteydessä. Sen käyttäminen säästää energiaa ja luonnonvaroja. Kaikki hukkalasi hyödynnetään Iittalan lasitehtaalla. 

Lue lisää Iittalan vastuullisuudesta

Lue lisää: