Eerikkilälle Sustainable Travel Finland -merkki

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Kyseessä on jo toinen Eerikkilän saama kestävästä matkailusta kertova tunnustus, sillä alkukesästä Eerikkilälle myönnettiin maailman johtava matkailualan ympäristömerkki Green Key. Eerikkilä on ensimmäinen urheiluopisto, jolle on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki tai Green Key -sertifikaatti.

Eerikkilälle Sustainable Travel Finland -merkki

Kahden kansallispuiston välissä sijaitseva Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Eerikkilä tarjoaa monipuoliset ja korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin Kanta-Hämeessä Tammelassa vain tunnin ajomatkan päässä Suomen suurimmista kaupungeista.

Kestävää matkailua Suomessa

Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa. Merkin voi saada matkailualan yritys, joka osallistuu Visit Finlandin kehittämään Sustainable Travel Finland -ohjelmaan ja täyttää kaikki merkille asetetut kriteerit. Vastuullisuus kiinnostaa nyt sekä kotimaisia että ulkomaisia matkailijoita, erityisesti nuorempia sukupolvia. Vastuullinen matkailu on ekologisesti, taloudellisesti ja eettisesti kestävää.

”Eerikkilässä tehdään erinomaista työtä kestävyyden eteen käytännön tekojen kautta. Uusiutuva energia, toimiva kierrätys, ekologiset toimintatavat, lähiruoan suosiminen, ruokahävikin välttäminen, veden ja sähkön kulutuksen tehostaminen sekä yhteistyö lähituottajien kanssa ovat esimerkkejä, jotka ovat Eerikkilän kaltaiselle vastuulliselle yritykselle normaaliarkea. Ympäristötekojen lisäksi kestävä matkailu ottaa huomioon sosiokulttuurisen hyvinvoinnin, joka näkyy mm. henkilöstön hyvinvointiin panostamisena”, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Mäkelä Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.

Syksyinen maisema Eerikkilässä

Tulevaisuuden tavoitteet

Eerikkilän vastuullisuusohjelma on ohjannut jo useamman vuoden yrityksen toimintatapoja. Viimeisimpinä toimenpiteinä Eerikkilässä on muun muassa otettu käyttöön oma aurinkopuisto, vaihdettu vedenkulutusta vähentävät suihkuhanat majoitustiloihin sekä luovuttu kertakäyttöastioista ravintolassa ja kahvilassa.

Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén iloitsee koko henkilökunnan tekemän työn kantavan nyt hedelmää.

”Olen onnellinen tunnustuksesta, jonka eteen olemme tehneet töitä jo useamman vuoden ajan. Ohjelmassa mukana olo on ollut hyvin antoisaa ja olemme saaneet sitä kautta vastuullisuustyöhömme hyviä uusia työkaluja, jotka auttavat meitä edistämään kestävää matkailua myös jatkossa.”

Eerikkilä on asettanut toimintaansa vastuullisuuteen liittyviä tavoitteita myös tulevaisuuteen. Tarkoituksena on muun muassa puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä ja olla päästövapaa vuodesta 2040 alkaen. Myös Green Key sekä Sustainable Travel Finland asettavat merkin saaneille tahoille uusia tavoitteita vuosittain.

”Kiitos molemmista tunnustuksista kuuluu henkilökunnallemme, joka on strategiamme mukaisesti sitoutunut kehittämään vastuullisia toimintatapojamme”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

Kaunis luonto Eerikkilässä Tammelassa

Mitä vastuullisuus tarkoittaa Eerikkilässä?

Vastuullisuusohjelmamme ohjaa tapaamme toimia ja auttaa meitä tekemään maailmasta paremman paikan, jossa ihmisillä on hyvä olla ja luonto saa kukoistaa. Teemme arjen ympäristötekoja ja huolehdimme lähiluonnosta. Puhumme paikallisyhteisön puolesta. Vaalimme henkilöstömme ja asiakkaidemme hyvinvointia.

Eerikkilän vastuullisuusteemoihin voit tutustua tarkemmin täällä. 

logo_eu_liitto_hamk