Kaunis luonto ja kansallispuistot lähellä Helsinkiä

YLI 20 LUONTOKOHDETTA JA KAKSI KANSALLISPUISTOA

Tutustu Hämeen rikkaaseen ja monimuotoiseen luontoon, sekä kansallispuistoihin, jotka ovat läsnä joka puolella, minne menetkin. Hämeen alueelta löytyy erilaisia luontokohteita ja virkistysalueita, kaksi kansallispuistoa, Liesjärvi ja Torronsuo, sekä kaksi kansallista kaupunkipuistoa Hämeenlinnassa ja Forssassa. Kulje harjumaisemissa, ihaile kirkasvetisiä järviä ja pysähdy evästauoille laavuilla. Luontoaktiviteetteja on Hämeen alueella joka lähtöön; joogaa puiden suojassa, pyöräile metsäpolkuja fatbikella tai tee lumikenkäretkiä lumisessa luonnossa.

HÄME – JÄRVI-SUOMEN PORTTI

Etelä-Suomen sydämessä Häme on portti Järvi-Suomeen ja rauhoittumiseen veden äärellä. Hämeen järvimaiseman rauhalliset alueet tarjoavat laajan valikoiman vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Lähde kalaan, vuokraa kanootti tai nauti upeasta luonnonmaisemasta risteilyaluksen kannelta. Voit myös rentoutua järvellä soutelemalla! Useimmissa tapauksissa soutuvene sisältyy vuokramökin hintaan tai voit myös vuorata soutuveneen käyttöösi. Hämeen luontokohteissa ja kansallispuistoissa on laaja palvelutarjonta, voit vuokrata välineitä tai lähteä opastetulle luontoretkelle.

LUO OMA LUONTOREITTISI

Voit päättää itse, minne menet, mitä teet, missä yövyt ja mitä syöt. Tutustu Digitrail-sovelluksen avulla Hämeen luontoon ja lähde retkelle esimerkiksi Liesjärven kansallispuistoon. Voit valita parhaista historiallisista kohteista ja luonnon nähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista ja viihteestä – vain muutaman askeleen päässä toisistaan. Luo oma ainutlaatuinen ja jäljittelemätön reitti Hämeessä! Suomi ja Häme tarjoavat sinulle mahtavia mahdollisuuksia luontoretkiin. Muistathan luontoretkillä jokamiehenoikeudet ja roskattoman retkeilyn periaatteet! Luonto lisää liikettä ympäri vuoden, kerää tästä vinkit luonnossa liikkumiseen eri kuukausina!

Lue lisää:

Visit Häme - Luontokohteet

tutustu

luontokohteet

Visit Häme - luontoaktiviteetit

tutustu

luontoaktiviteetit

Visit Häme - luontoreitit

tutustu

reitit

Visit Häme - vesistöt, Lakeland

tutustu

vesistöt