Saapuminen

Saapuminen Hämeeseen

Häme muodustuu 3 kaupungin seutukunnasta. Helpoiten saavutat Hämeen julkisilla, kun saavut Hämeenlinnaan, Riihimäelle tai Forssaan. Häme on helposti saavutettavissa ja tunnin matkan päässä on Helsinki, Tampere ja Turku.

Visit Häme - kartta

Juna

Junalla saavut Hämeeseen Helsingistä, Tampereelta tai Turusta. Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalta on junayhteys Hämeeseen. Parhaat reitit ja aikataulut löydät VR:n nettikaupasta.

Hämeen juna-asemat: Riihimäki, Ryttylä, Turenki, Hämeenlinna, Parola, Iittala, Humppila.

Hämeestä on suora junayhteys Allegrolla Pietarista Riihimäelle tai Hämeenlinnaan, matkalla vain yksi vaihto Tikkurilassa.

Bussi

Hämeeseen pääsee kaikkialta Suomesta bussiyhteyksillä. Busseilla pääsee myös Hämeen pienemmille paikkakunnille helposti.

Bussien reitit ja aikataulut löydät Matkahuollon ja Onnibussin sivuilta.

Autolla

Autolla pääset kätevästi liikkumaan maakunnassa paikasta toiseen ja myös saapuminen on helppoa. Reitti on hyvä suunnitella etukäteen karttapalvelun avulla, jotta voit pysähtyä halutessasi mielenkiintoisissa matkailukohteissa matkan varrella. Autolla Suomessa -esitteestä löydät tärkeimmät asiat autolla liikkumiseen.

Lentokoneella

Tampere-Pirkkala ja Helsinki-Vantaan lentoasemat ovat vain tunnin matkan päässä Hämeestä. Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentokentältä on juna yhteys Hämeenlinnaan ja Riihimäelle.

Tampere-Pirkkalan lentokenttä on vain tunnin matkan päässä Hämeenlinnasta.

Laivalla

Helsingin ja Turun satamista on vain tunnin matka Hämeeseen. Helsinkiin ja Turkuun saapuu laivoja Ruotsista, Virosta ja Saksasta.

Suurimmat laivayhtiöt:

Silja Line

Viking Line

Finnlines

Eckerö Line