Ankomst

Ankomst till Tavastland

Tavastland bildas av tre städers ekonomiska regioner. Med kollektivtrafiken når du Tavastland enklast om du åker till Tavastehus, Riihimäki eller Forssa. Det är lätt att ta sig till Tavastland som ligger en timme från Helsingfors, Tammerfors och Åbo.

Visit Häme - kartta

Tåg

Med tåg kan du komma till Tavastland från Helsingfors, Tammerfors och Åbo. Även Helsingfors-Vanda flygplats har tågförbindelse till Tavastland. De bästa rutterna och tidtabellerna hittar du i VR:s webbutik.

Tågstationerna i Tavastland: Riihimäki, Ryttylä, Turenki, Tavastehus, Parola, Iittala, Humppila.

Tavastland har en direkt tågförbindelse med Allegro från S:t Petersburg till Riihimäki eller Tavastehus med endast ett byte i Dickursby.

Buss

Med buss kommer du till Tavastland från alla håll i Finland. Med buss är det också lätt att ta sig till Tavastlands mindre orter.

Bussarnas rutter och tidtabeller hittar du på Matkahuoltos och Onnibus sidor.

Med bil

Det är lätt att komma till landskapet med bil och det är också bekvämt att ta sig från en plats till en annan. Det är bra att på förhand planera rutten med hjälp av karttjänsten , så att du under resan kan stanna vid intressanta besöksmål.

Flygplan

Tammerfors-Birkala och Helsingfors-Vanda flygplatser ligger endast en timme från Tavastland. Helsingfors-Vanda internationella flygplats har tågförbindelse till Tavastehus och Riihimäki.

Tammerfors-Birkala flygplats ligger endast en timme från Tavastehus.