Luontokohteet

Luontokohteet Hämeessä ovat helposti saavutettavissa!

Patikoi Liesjärven kansallispuistossa ja tutustu hämäläiseen kulttuurimaisemaan. Ihaile karua suomaisemaa Torronsuon kansallispuistossa, Suomen syvimmällä suolla, joka on kuin pieni pala lappia Hämeessä. Talven tullen pääset tekemään hiihtoretkiä suomaisemissa. Luontokeskus Villa Erik antaa lisää tietoa alueen reiteistä ja vuokraa erilaisia välineitä luontoretkille.

Hämeenlinnassa voit kulkea kaunista rantareittiä Suomen ensimmäisessä Kansallisessa kaupunkipuistossa, joka levittäytyy Vanajaveden rannoille. Tutki historiallisesti rikasta Varikonniemeä, tee eväsretki linnanpuistoon tai ihaile huvimajoja ja paviljonkeja Aulangolla. Voit kokea Aulangon metsät myös pyöräillen tai lähteä melomaan järville, Aulangolta saa vuokravälineitä kaikenlaisiin aktiviteetteihin.

Kansallispuistojen lisäksi Häme on täynnä erilaisia upeita luontokohteita. Evon retkeilyalueella voit kulkea luontopolkuja kangasmetsissä ja metsälampien rannoilla, majavien ja ilvesten elinympäristössä. Patikoi tai pyöräile Poronpolulla, joka kulkee osittain myös upealla Komion luonnonsuojelualueella. Ahveniston ulkoilualue tarjoaa luonnonrauhan lisäksi monenlaisia aktiviteetteja. Hämeen Ilvesreitin varrella voit tutustua näihin ja moniin muihin upeisiin luontokohteisiin.

Retkelle luontoon lasten kanssa – lähiretkiopas ladattavissa Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta.

Tutustu alueen kansallispuistoihin ja retkikohteisiin Luontoon.fi -sivuilla.

Lue retkistä ja erilaisista retkipaikoista Retkipaikan blogeista.

Lue lisää: