Historialliset kohteet

Häme on täynnä historiaa! Kulje vanhaa härkätietä Turun suunnasta keskiaikaiseen Hämeen linnaan. Ihmettele muinaisia kuppikiviä tai kiipeä vanhan linnavuoren laelle ihailemaan hämäläistä maisemaa. Voit ruokailla tai yöpyä vanhoissa kartanoissa tai kiertää kaikki Hämeen keskiaikaiset kivikirkot. Historialliset kohteet Hämeessä houkuttelevat kaikenikäisiä tutustumaan tarinoihin ja kulttuuriin.

Keskiaika herää henkiin Hämeessä

Hämeessä on ollut asutusta jo kivikaudella, ja alueelta löytyykin historiallisesti merkittäviä kohteita runsaasti. Hakoisten linnavuoren rauniot ovat peräisin keskiajalta, mahdollisesti jo 1200-luvulta. Historiallinen Hämeen linna kuuluu Suomen kolmen isoimman keskiaikaisen linnan joukkoon. Turusta Hämeenlinnaan kulkeva Hämeen Härkätie on puolestaan yksi Suomen vanhimpia historiallisia teitä. Hämeestä löytyy myös useita vanhoja kirkkoja, kuten Hattulan Pyhän Ristin kirkko, Lopen pärekattoinen hirsikirkko Santa Pirjo ja Tammelan arvokas Harmaakivikirkko 1500-luvulta.

Elävää historiaa tapahtumissa

Hämeen keskiaikafestivaali on Suomen suurin keskiaikafestivaali ja se järjestetään Hämeenlinnan Linnanpuistossa. Hakkapeliittatapahtuma puolestaan vie sinut 1600-luvun historian tunnelmaan Tammelassa. Keväisin Hämeenlinnassa järjestetään myös hevosturnajaiset, ja jos buhurt on sinulle terminä uusi, kannattaa ehdottomasti piipahtaa Vanaja Tournament -tapahtumassa, jossa voit tutustua keskiaikaisin varustein käytävään täyskontaktilajiin.

Lähde kiehtovalle aikamatkalle Hämeeseen ja löydä mielenkiintoisimmat historialliset kohteet!

Lue lisää: