Riihimäen Hyttikorttelista löytyy lasitaidetta ja idyllinen ympäristö

Hyttikortteli_riihimäen_vanha_lasitehdas_lehmustieSuomen Lasimuseo on yksi Riihimäen suosituimpia kohteita. Suomalaisen lasinpuhalluksen historiaa ja lasitaidetta esittelevä museo sijaitsee aiemmin lasitehtaanakin toimineessa rakennuksessa. Lasimuseolla voi tutustua perusnäyttelyn lisäksi vaihtuviin kotimaisiin ja kansainvälisiin lasitaiteen näyttelyihin. Lasimuseolla vieraillessa kannattaa samalla poiketa läheiseen Hyttikortteliin. Hyttikortteli on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka lasistudioineen ja idyllisine asuinalueineen.

Lasismi

Riihimäen vanhan lasitehtaan tiloista löytyy Lasismin lasihytti ja myymälä. Lasismi on osuuskunta, johon kuuluu seitsemän perinteisillä tekniikoilla lasia puhaltavaa lasitaiteilijaa. Lasismi toteuttaa tilaustyönä myös jokaisen omia ideoita, joten voit suunnitella oman lasituotteesi lasinpuhaltajien toteutettavaksi. Myymälän puolelta voit ostaa kauniita, värikkäitä lasiesineitä. Lasismin lasihytissä järjestetään myös elämystapahtumia, joissa vierailijat pääsevät puhaltamaan lasia itse.

Mafka ja Alakoski

Lasismin lasihytin seinän takana sijaitsee toinen lasistudio, Mafka ja Alakoski. Lasinpuhaltimossa voit seurata lasitaiteilija Marja Hepo-Ahon ja puhaltajamestari Kari Alakosken työskentelyä, kun he valmistavat suupuhallettua taide- ja käyttölasia. Galleria-myymälä on pullollaan hurmaavia lasiesineitä, joita voit ostaa omaksesi. Voit myös osallistua elämysiltaan, joita studiolla järjestetään lasinpuhalluksen parissa, tai pyytää tarjouksen lasikurssista, jos haluat oppia lasinpuhalluksen saloja.

Hyttikortteli_lasismi_lasinpuhallus_lasihytti

Lasismin lasihytissä voit päästä seuraamaan lasinpuhaltajien työskentelyä.

Hyttikortteli_mafka_ja_alakoski_lasiesineet_vitriini

Lasistudio Mafka ja Alakosken galleria-myymälästä voit shoppailla taidelasia ja lahjoja.

Hyttikortteli_vanha_lasitehdas

Lasistudiot sijaitsevat Riihimäen vanhan lasitehtaan tiloissa.

Lehmustien Juhlatalo

Vuonna 1911 rakennettiin yksi Riihimäen lasitehtaan alueen ensimmäisistä asuinrakennuksista lasitehtaan johdon kodiksi. Nykyään rakennuksessa toimii Lehmustien Juhlatalo. Vanhan rakennuksen saleissa voi järjestää juhlia ja kokouksia tai vaikka TYKY-päivän. Lehmustien Juhlatalo tarjoaa pitopalvelua ja järjestää tarvittaessa ohjelmaa. Kaunista piha-aluetta voi myös hyödyntää erilaisiin ohjelmanumeroihin tai vaikka valokuvauksiin.

Hyttikorttelin asuinalue ja Pekka Paunilan Potti

Riihimäen lasitehdas on aloittanut toimintansa vuonna 1910. Lasitehtaan työntekijöistä haluttiin huolehtia ja heille rakennettiin asuinalue, Hyttikortteli, lasitehtaan ympärille. Lasitehtaan toiminta loppui vuonna 1990, mutta sen idyllinen asuinympäristö on pysynyt lähes ennallaan.

Hyttikortteli_kartta_asuinalue_rakennukset

Hyttikorttelin asuinalueen rakennukset kartalla.

Hyttikorttelin kapeilla kujilla on ihana kävellä ja aistia vanhojen aikojen tunnelmaa sekä ihastella kauniita puutarhoja riippumattoineen ja paperilyhtyineen. Yhdestä näistä vanhoista rakennuksista löytyy alueen kolmas lasistudio, Pekka Paunilan Potti. Pieni lasihytti ja myymälä on perustettu vuonna 1986.

Hyttikortteli_lehmustien_juhlatalo

Nykyään juhla-ja kokoustilana palveleva Lehmustien juhlatalo on entinen lasitehtaan johdon asuinrakennus.

Hyttikortteli_asuinalue_puutarha_riippukeinu_omenapuussa

Hyttikorttelissa voi ihastella vanhoja rakennuksia ja lumoavia puutarhoja.

Hyttikorttelialueen ja Suomen Lasimuseon lisäksi voit vierailla Lasimuseon vieressä sijaitsevassa Suomen Metsästysmuseossa, joka kerää ja tallentaa suomalaista erähistoriaa ja metsästysperinteitä.

logo_eu_liitto_hamk