Hattula

Ihanteellinen matkailukohde 

Hattula on erinomainen lomakohde, joka tarjoaa upean yhdistelmän historiaa, kulttuuria ja luontoelämyksiä. Kaunis, järvien ympäröimä Hattula sijaitsee moottoritien varrella lähellä Hämeenlinnaa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja Tampereelta. 

Matka historialliseen Hattulaan

Valtatien varrelta löytyy historiallisesti merkittävä keskiaikainen pyhiinvaelluskohde, Hämeen maakunnan vanhin Pyhän Ristin kirkko. Kiven ja puun sijaan kirkko on rakennettu tiilestä täysgoottilaiseen tyyliin ja sen rakennusvaihe sijoittuu vuosien 1472 ja 1490 välille. Kirkko houkuttelee matkailijoita kaikkialta maailmasta ihastelemaan sen seiniin maalattuja kuuluisia, secco-menetelmällä tehtyjä kirkkomaalauksia. Kirkkosalin seiniä peittää noin 180 kirkkomaalausta, joka on Suomen korkein määrä yksittäisessä kirkossa olevaa maalausta.

Historian harrastajan unelma – Parolan Panssarimuseo

Yksi historian harrastajan unelmakohteita on Parolan Panssarimuseoeli sotahistoriallinen erikoismuseo, joka esittelee kattavasti suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa. Museossa käy vuosittain noin 30 000 kävijää ja museon yhteydessä on kahvila sekä matkamuistomyymälä. Panssarimuseon lähellä sijaitsee erityisesti monille miehille tuttu Parolan Panssariprikaati. 

Aktiviteetteja & Seikkailuja Hattulassa

Panssarimuseon lähettyvillä sijaitsee Hattulan Golf, 9-reikäinen puistomainen golfkenttäHyvin varustettu klubitalo palvelee niin yksityisiä pelaajia kuin suurempia ryhmiä kokous- ja saunatiloineen. 

Frisbeegolfin harrastajille Hattulasta löytyy myös DiscGolfPark, joka on Suomen suurin frisbeegolfkenttä. Fresbeeradalla on 18 “reikää” ja se on noin 2 km pitkä. 

Upouusi Juteinikeskus on Hattulan monitoimihalli, jossa on ulkona urheilupuisto lapsille sekä sisätiloissa erinomaiset mahdollisuudet harrastaa mm. lentopalloa, sulkapalloa tai salibandyä. 

Lepaan viini- ja puutarhatila – paikallisia marja- ja hedelmäviinejä

Lepaallayksi suosituimmista kohteista on Lepaan viinitila, jossa valmistetaan viinejä ja liköörejä paikallisten puutarhojen tuottamista marjoista ja hedelmistä. Tilalla pääsee opastetuilla kierroksilla tutustumaan viinitilaan ja viinin tuotantoon sekä maistelemaan viinejä. 

Kartanomajoitusta ja aktiviteetteja

Hattulan helmiin kuuluu myös Lepaan kartano, joka on avattu hiljattain vierailijoille ja se tarjoaa viehättävän majoituksen lisäksi mahdollisuuden illallistaa kartanoravintolassa sekä monipuolisia aktiviteetteja kuten golfausta, frisbeegolfia, pyöräilyä ja melontaa.  

Hattulasta löytyy myös Inkalan kartano vehreine ja ainutlaatuisine kartanomaisemineen. Kartano tarjoaa puitteet niin kokoustamiseen, majoittumiseen kuin juhliinkin ja on kuuluisa laadukkaasta maalaiskeittiöstään. Inkalan Kartanossa tarjoutuu mahdollisuus myös savusaunan sametinpehmeisiin löylyihin, paljukylpyyn sekä uimiseen.

Petäys Resort – ylellinen vapaa-ajan keskus ja hotelli

Lepaan lähettyviltä, kauniin Vanajaveden ääreltä löytyy ainutlaatuinen kokous- ja vapaa-ajan keskus ja hotelli Petäys Resort. Hotelli tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia aktiiviseen lomaan. Vanajavedellä voi nauttia soutelusta, virkistävästä uimisesta tai kokeilla suppailua upouusilla SUP-laudoilla. Liikuntasalissa on mahdollisuus harrastaa sulka-, lento- tai koripalloa sekä salibandyä. Petäyksen hyvin varustetulla kuntosalilla saa tehtyä tehokkaan treenin. Tarjolla on myös mini- ja  frisbeegolfia, tennistä sekä talvella lumikenkäkävelyä ja kelkkailua. 

Kuvagalleria