Työhyvinvointi

Pidä palaveri tai TYKY-päivä metsässä

Jo lyhytkin oleskelu metsässä tuo myönteisiä vaikutuksia mielialaan, keskittymiskykyyn ja stressiin. Kannattaakin suunnata työporukan kanssa seuraavana TYKY-päivänä metsään voimaantumaan. Kanta-Hämeessä luonto ja metsä ovat läsnä lähes joka puolella. Upeat kansallispuistot, kaupunkipuistot, Ilvesreitti ja lähimetsät odottavat työporukkaasi. Reilut kaksi miljoonaa ihmistä asuu noin tunnin matkan päässä Kanta-Hämeestä. Alue on siis ihanteellinen retkikohde työporukoille työhyvinvoinnin lisäämiseen.

Työpaikan kokoustilan fläppitaulu ei innosta miettimään asioita uudesta näkökulmasta. Mene työkavereiden kanssa metsään ja koe metsän rauhoittava ja innostava voima! Metsä tekee hyvää sekä fyysisesti että psyykkisesti. Useiden tutkimusten mukaan jo lyhyellä oleskelulla luonnon helmassa on myönteinen vaikutus mielialaan, itsetuntoon, itsetuntemukseen, keskittymiskykyyn ja stressiin.

Jos metsään meneminen tuntuu liian rohkealta, niin kannattaa aloittaa työporukan ulkoilupalaverit Forssan tai Hämeenlinnan kaupunkipuistoista. Forssan kaupunkipuisto kiertelee ihanan 1800-luvun puolivälissä perustetun Kehräämön Wahrenpuiston lähellä sekä Loimijoen varrella. Hämeenlinnan kaupunkipuistossa voi ihailla Aulangonjärven ja Vanajaveden maisemia. Molemmissa kaupunkipuistoissa on palvelut lähellä, joten retkelle voi lähteä vaikka ilman retkieväitä.

Jos porukalla on kunnon jalkineet ja retkieväät pakattuna, niin silloin voi nokan suunnata kohti upeita luontokohteita kaupunkien ulkopuolella. Alueella on kaksi kansallispuistoa: Torronsuo ja Liesjärvi. Torronsuo on Suomen syvin suo ja sen pääsee kiertämään kivoja pitkospuita pitkin. Nuotiopaikalla voit käristää makkaraa ja muuta retkiherkkua. Näkötoriin kiipeämällä voi nähdä koko Torronsuon henkeäsalpaavat maisemat, ihan kuin olisi Lapissa. Liesjärvi on kompaktin kokoinen kansallispuisto aivan 2-tien tuntumassa, mutta silti ihan kaukana kaikesta. Liesjärven luontopolut kiertelevät metsä- ja järvimaisemassa. Molemmat kansallispuistot ovat oivia TYKY-päivän retkikohteita.

Hämeen Ilvesreittiä pitkin pääsette työporukan kanssa tekemään lyhemmän tai pidemmän reissun. Jos toteutatte muutaman tunnin retkeilyn, niin voitte vaikkapa kävellä Lopella Räyskälän lentokentän lähellä sijaitsevan Melkuttimen ympäri. Melkutin on sukeltajienkin suosikkikohde, sillä vesi on todella kirkasta ja houkuttelee pulahtamaan! Siispä kannattaa pakata palaveriin vielä uikkaritkin mukaan.

TYKY-päivään metsässä voit lisätä myös erilaisia luontoaktiviteetteja. Kokeilkaa vaikka metsäjoogaa, melomista tai SUP-lautailua. Lopelta voit myös varata teille oman järven päiväksi, jonka laineilla voitte lipua Jalolautan kyydissä. Lyhyemmän TYKY-päivän tai metsäpalaverin jälkeen työporukka on varmasti nälkäinen, jolloin kannattaa suunnata johonkin Hämeen ravintoloista. Pidemmän TYKY-päivän jälkeen saattaa uni maittaa, jolloin kannattaa varata majoitus valmiiksi. Hämeen upeat kartanot ja muut uniikit majoituskohteet tarjoavat upeita kokemuksia myös yön yli tai mitä jos TYKY-päivän päätteeksi jäisitte luonnon helmaan mökille yöpymään!

Suunnittele seuraavan TYKY-päivä tai työhyvinvointia lisäävä metsäpalaveri Hämeen luontokohteisiin!

Lue lisää: