Maatilat

Hämeessä on paljon maatiloja, monet niistä ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle. Mustialasta löydät myös Suomen ensimmäisen maanviljelysoppilaitoksen. Mustialan navetassa voit vierailla etukäteen myös virtuaalisesti. Kesäisin Hämeessä vietetään ”Avoimet maatilat Hämeessä” -tapahtumaa, jolloin monet maatilat avaavat ovensa ja kutsuvat kaikki kylään. Avointen maatilojen päivänä jokainen saa mahdollisuuden päästä tutustumaan ruoantuotantoon Hämeessä – nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle! Monille maatiloille pääsee myös muina aikoina tutustumaan maatilan elämään ja majoittumaan maaseudun rauhaan. Retkivinkki: Elonkierto on mahtava retkikohde kaikenikäisille

Maatilamatkailun Häme

Majoitu maalla! Hämeessä voit nauttia perinteikkäästä maatilamatkailusta ja maatilojen rennosta sekä ystävällisestä tunnelmasta. Tutustu tilojen eläimiin ja päivittäisiin askareisiin. Maaseudulla olet puhtaan luonnon äärellä ja suoramyyntitiloilta voit ostaa lähellä tuotettua ruokaa. Monimuotoisia majoitusvaihtoehtoja löydät idyllisistä Bed & Breakfast -kohteista aina suurempiin täysihoitokohteisiin, joissa voi majoittua isompikin ryhmä. Hämeen maaseutu tarjoaa kiireettömän loman! Matkamaalle sivustolta löydät myös lisää maatilamatkailutiloja.

Taste of Häme! – Koe ainutlaatuisia makuelämyksiä Hämeessä.

Vieraile hämäläisillä tiloilla, nauti paikallisia herkkuja paikan päällä tai osta mukaasi lähellä tuotetut, puhtaat raaka-aineet.  Miksi tulisit juuri maaseudulle lomalle – lue seisemän syytä ruokamatkalle Hämeeseen -blogi, niin tiedät miksi! Taste of Häme sivustolta löytyy myös runsaasti maatiloja, joista voit ostaa raaka-aineita suoraan tilalta, sekä ravintoloita jotka tarjoilevat lähiruokaa Hämeestä. Tervetuloa makumatkalle Hämeeseen!