Iloranta

Matkailu Ilorannassa alkoi jo kesällä 1937, kun kylässä filmattiin Suomen ensimmäistä Niskavuori-elokuvaa,
”Niskavuoren naisia”. Filmiväki asui kylän maataloissa kuvauksen ajan. Elin Iloranta väkineen piti huolta näiden vieraiden hyvinvoinnista.Nyt Ilorannassa vieraista pitää huolta neljännessä polvessa Samu Lescelius. ilorannassa viihtyvät niin perheet, leirikoulut kuin yrityksetin. Puhdas lähiruoka, välitön ilmapiiri, maaseudun rauha ja lukuisat aktiviteetit viehättävät kaikkia. Iloranta tarjoaa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja liikkua, joten jokaiselle löytyy varmasti omalle hyvinvoinnille ja kuntotasolle sopivia mahdollisuuksia. Kesäaikaan sauvakävely- ja pyöräilyreitit halkovat hämäläisiä metsiä ja maaseutua. Ilorannasta saa sauvat tai pyörän varusteineen lainaksi ja alueella on useita eripituisia lenkkejä. Järvimaisemaan voi tutustua veneilyn, melonnan tai vesijuoksun kautta. Rannasta löytyy myös sup-laudat, joita Ilorannan asiakkaat saa lainata.
Talvisin säiden salliessa luonnon helmaan pääsee liikkumaan lumikenkäillen, potkukelkalla tai hiihtäen valmiiksi tehtyjä latuja pitkin. Rannassa on myös luonnonjää-curlingrata sekä kenttä leikkimieliselle lätkämatsille tai taitoluisteluesitykselle.
Omenakellarin kuntosali ja monitoimitila tarjoavat mahdollisuuden liikkua silloinkin kun sää ulkona ei ole kaikkein parhain.
Ilorannassa on paljon erityylisiä majoitusvaihtoehtoja. Omenatarhassa on 10 x hotellihuonetta, joissa wc/suihku, televisio sekä jääkaappi. Päätalon yläkerrassa huoneet, joissa mm. talon isäntä on nuorena asunut. Punaisessa talossa on huoneita, joissa wc/suihku huoneessa sekä ryhmähuoneita, joissa vessat ja suihkut käytävällä. Lisäksi Ilorannassa on Iso Aitta sekä mökkejä, joissa wc/suihku sekä pieni keittiönurkkaus. Yhteensä voimme majoittaa yli 100 henkilöä.

Kuvat
Iloranta_laavuIloranta_päärakennusIloranta_savusaunaIloranta_punainentaloo
×
1/4
Iloranta_laavu
2/4
Iloranta_päärakennus
3/4
Iloranta_savusauna
4/4
Iloranta_punainentaloo