Hämeenlinnan seutu

Hämeenlinna sijaitsee keskellä Etelä-Suomea noin tunnin päässä Helsingistä ja Helsingin lentokentältä autolla tai junalla. Hämeenlinnan kaupunki ja sen naapurikunnat Janakkala ja Hattula edustavat vanhaa ja historiallista aluetta Suomessa. Se on loistava paikka kokea todellista Suomea vierailun aikana. Se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän vanhaa ja uutta, luontoa ja kulttuuria, kaupunkien maisemia ja maaseutumaisemia – kaikki sopusoinnussa ja helppo kokea ympäri vuoden.

Hämeenlinna, Janakkala ja Hattula tarjoavat kaiken, mitä tarvitset laadukkaan vapaa-ajan viettämiseen. Voit valita mieleistäsi tekemistä – alueella on tarjolla mm. maastopyöräilyä, golfia, hiihtoa, jalkapalloa, jääkiekkoa, kalastusta, keilailua, melontaa, ratsastusta, rullalautailua, teatteria ja yleisurheilua.

Hämeenlinna tunnetaan upean maamerkkinsä, Hämeen keskiaikaisen linnan, lisäksi myös Suomen kansallisen säveltäjän Jean Sibeliuksen lapsuudenkotina. Häme on myös tunnettu vanhoista historiallisista kirkoista, joista tunnetuin on 15oo-luvulla rakennettu Pyhän Ristin kirkko Hattulassa.

Puuhamaa-teemapuisto ja luontokohteet ovat vierailunarvoisia kohteita sekä aikuisille että lapsille. Perheille Aulangon luonnonsuojelualue, luonnonkaunis ympäristö, mukaan lukien kylpylä ja muut aktiviteetit, takaavat vierailijoille ikimuistoisen kokemuksen.

Visit Häme - Hämeenlinna

tutustu

hämeenlinna

Visit Häme - Hattula

tutustu

hattula

Visit Häme - Janakkala

tutustu

janakkala