Riihimäki

Riihimäki on kulttuurin, robotiikan opetuksen ja kohtaamisten kotikaupunki

Riihimäen henki nojautuu mielenkiintoiseen historiaan, jonka kivijalkoja ovat rautatie, varuskunta ja lasiteollisuus. Kaupunki on erityisen tunnettu lasista ja lasinpuhalluksesta. Puistomaisen Hyttikorttelin ainutlaatuinen tunnelma muistuttaa menneestä ajasta ja silloisten lasityöläisten asuinalueesta, joka on säilynyt pääpiirteissään ennallaan. Alueella on nykyisin myös aktiivisesti toimivia lasistudioita.

Riihimäellä on ainutlaatuinen museokeskittymä. Yksi matkailuvalteista on nähtävyys ja valtakunnallisen vastuumuseon asemaa kantava Suomen lasimuseo. Lisäksi kaupungista löytyvät metsästysmuseo, taidemuseo ja kaupunginmuseo. Historialliseen Riihimäkeen voit tutustua kaupungin järjestämillä opastetuilla kiertoajeluilla ja – kävelyillä.

Riihimäen nuorisoteatterista on ponnistanut parrasvaloihin moni ammattinäyttelijä ja esiintyjä. Nuorisoteatterin kasvatteja ovat muiden muassa Janne Kataja, Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen. Riihimäen Teatterin esityksiä tullaan katsomaan kauempaakin. Teatterista päästään nauttimaan myös kesäteatterissa ja ravintoloiden lavoilla.

Riihimäen Erämessuihin on tutustunut vuodesta 1972 lähtien jo yli miljoona kävijää. Kansainväliset Erämessut on Suomen vanhin ja suurin eräalan tapahtuma. Joka toinen vuosi metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn aktiiviset harrastajat kokoontuvat kuulemaan alan viimeisimmät kuulumiset, tapaamaan alan asiantuntijoita ja tuttuja. Erämessuilla riittää näkemistä helposti pariksikin päiväksi. Riihimäeltä löytyy majoitusta kahdesta eri hotellista, joissa on tarjolla myös hyvät kokoustilat.

Riihimäen kotikaupunkitunnelma syntyy jokapäiväisistä kohtaamisista. Erilaiset suositut tapahtumat, kuten Riihimäen pääsiäinen, Granitin aukion kesäkeikat ja talvitapahtumat saavat ihmiset kokoontumaan yhteen ja nauttimaan pikkukaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Mainitsemisen arvoinen on myös riihimäkeläisten kesäkeidas maauimala, jossa pääsee nauttimaan myös Vesilinnan näkötornin näkymistä.

Riihimäki on kotikaupunki, jonka asukkaat arvostavat helppoa arkea ja asumisen mukavuutta. Samaan aikaan se on teknologian ydin, sillä ainoana kaupunkina Suomessa kaikki lapset osallistuvat robotiikan opetukseen esikoulusta yläkouluun. Riihimäen lukio ja aikuislukio ovat robotiikkapainotteisia oppilaitoksia. Oppilaille luodaan mahdollisuuksia osallistua kansainvälisiin robotiikan tapahtumiin ja kilpailuihin. Riihimäki on saavuttanut robotiikan opetuksen osalta mainetta myös kansainvälisesti. Tammikuun alusta 2020 alkaen Riihimäki tarjoaa robotiikan koulutusmatkoja ryhmille.

Riihimäki on tiivis ja yhteisöllinen kaupunki; yli 90 prosenttia riihimäkeläisistä asuu kolmen kilometrin säteellä rautatieasemalta, josta matkustetaan eri suuntiin yli miljoona kertaa vuodessa. Kaupungista pääsee pääkaupunkiseudulle päivittäin 70 junavuorolla. Hämeenlinnaan juna kulkee noin 20 minuutissa ja Lahteen 45 minuutissa. Useat tuhannet työntekijät pendelöivätkin Riihimäeltä muualle töihin ja kaupunki tarjoaa runsaasti työpaikkoja myös muualta tuleville. Helsinki-Vantaan lentokentällekin matka taittuu noin puolessa tunnissa.

Kysy lisää:

Ninni Manninen
puh. 050 3626051

email. ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Riihimäki

Kuvagalleria