Humppila

Humppila on pieni, rauhallinen, turvallinen ja idyllinen kunta keskellä kauneinta Kanta-Hämettä. Täältä on hyvät liikenneyhteydet niin Turkuun, Tampereelle, Poriin kuin Helsinkiinkin. Meillä on yhteisöllisyyttä, pienet kodikkaat koulut, joiden opetusryhmien kokoa voi vain kadehtia. Meillä on uimapaikka keskellä kylää, metsiä vaellettavaksi, peltoja viljeltäväksi, tontteja rakennettavaksi, isoja pihoja kirmattavaksi, ihka uusi päiväkoti rakennettu ja vieläpä urheilu- ja pesäpallokenttäkin. Humppilasta löytyy myös Suomen paras kenkäkauppa. Ja vaikka mitä muuta.

Uniikki Humppila

Humppila on onnistunut sellaisessa, mistä moni pieni kunta haaveilee, sekin on pieni kooltaan, mutta suuri maineeltaan. Kahden pikatien risteyksessä sijaitseva Humppila on paikka, jossa todella moni on käynyt. Poikennut entisen lasitehtaan ympärille syntyneeseen kauppakeskittymään, ja kertonut edelleen mitä kaikkea Humppilasta löytyykään. Pitkä lasinpuhalluksen historia on jättänyt kuntaan oman leimansa, tuonut ja synnyttänyt siellä monenlaista osaamista monella alalla. Paljon innostusta ovat saaneet nimenomaan kulttuurin- ja käsillä tekemisen osaajat. Uniikkia monella alalla, siitä Humppila tunnetaan. Humppila tarjoaa myös suuria elämyksiä, vaikka museojunalla ajelua halki kauniiden viljavien maisemien.

Näkemistä ja tekemistä

Humppila tunnetaan 2-tien varressa sijaitsevasta Humppilan Lasista ja sen ympärille rakentuneesta viihtyisästä ostoskeskuksesta. Humppilassa voit myös matkata ajassa taaksepäin tutustumalla entisajan asumisoloihin Kauppilan perinnetilalla ja Talvisen työläismökissä tai nousemalla museojunan kyytiin museorautatien Humppilan asemalta. Voit rentoutua aidossa Viikinki savusaunassa ja muissa saunoissa, kylpeä kuumassa paljussa tai uida pienessä lammessa Urpolan Kartanolla. Heljä Liukko-Sundströmin taiteeseen voit tutustua Atelje Heljässä, jonka lähistöltä löydät myös Armas Puolimatkan muistomerkin ja kuohuvan Myllynkulman padon.

Kuvagalleria