Palanderin talo

Palanderin talo

Tervetuloa Palanderin taloon! Palanderin talossa pääsee tutustumaan porvarisperheen elämään Hämeenlinnassa sata vuotta sitten. Museo sijaitsee Hämeenlinnan keskustan 1800-luvulla rakennetulla puutaloalueella.

Perusnäyttelyn lisäksi museossa on vuosittain kaksi kausinäyttelyä, Palanderin talon joulu ja Palanderin talon pääsiäinen, jotka ovat talvikauden muista aukioloajoista poiketen avoinna myös arkisin.

Lipunmyynnin yhteydessä on pieni museokauppa, jossa myymme Hämeenlinnan historiaan ja Palanderin taloon liittyviä kirjoja, kortteja ja matkamuistoja. Myymme kaupassa myös käsintehtyjä kotimaisia saippuoita, Työkeskus Sampolan käsityötuotteita sekä Hämeenlinna kahvia ja teetä.

Palanderin taloon tutustutaan talon emännän, tyttären tai piian johdolla. Heille voi esittää kysymyksiä, mutta varsinaiset opastukset ovat toistaiseksi tauolla. Talon emäntä, tytär tai piika ottavat vastaan museovieraita puolen tunnin välein museon aukioloaikana. Yhdelle kierrokselle otetaan tällä hetkellä vain 5 museovierasta. Emme ota toistaiseksi varauksia vastaan.

Kuvat
View from Palander House drawing room towards the dining room. Palander House facadePalander House, nursery from the late 1800's
×
1/3
View from Palander House drawing room towards the dining room.
2/3
Palander House facade
3/3
Palander House, nursery from the late 1800's