Pyhiinvaellus Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirkkojen kautta

Pyhiinvaellus Hattulan, Hämeenlinnan ja Janakkalan kirkkojen kautta

Varaa aikaa pyhiinvaellukselle kävellen, pyöräillen tai autolla. Ota hetki vapaalle hengitykselle ja mietiskelylle. Tutustu samalla hämäläisiin kirkkoihin.

Pyhiinvaellus on ikivanha mutta samalla ajassa elävä perinne. Kautta aikojen ihmiset ovat kaivanneet pyhille paikoille ja tehneet matkoja niille. Matkalle motiivit ja merkitykset antaa vaeltaja itse.

Hattulan Pyhän Ristin kirkon, Hämeenlinnan ja Vanajan kirkkojen sekä Janakkalan Pyhän Laurin kirkon kautta kulkeva reitti ja pyhiinvaellus sopii erityisen hyvin pyöräiltäväksi. Vaellus yhdistää historiaa, arkkitehtuuria, hämäläistä perinnemaisemaa ja kirkkotarhojen kauneutta sekä hiljentymisen kirkoissa.

Voit valita pohjoisen Hämeenlinna-Janakkala-kierroksen tai eteläisen Hämeenlinna-Hattula-kierroksen, jolloin matkaa kertyy noin 30 km kummassakin tapauksessa. Jos kuljet kahdeksikon muotoisen reitin molemmat kierrokset, reitin pituus on 61 km.

Pyhiinvaelluksen voit tehdä omatoimisesti Google Maps -mobiilisovelluksen avulla. Sovellukseen on merkitty reitti ja sen varrella olevat pysähdyspaikat, jotka sisältävät tietoa kohteista, mietiskelytekstejä, virikkeitä ja rukouksen aiheita.

Vaellus on suunniteltu yhteistyössä Hämeenlinna-Vanajan, Janakkalan ja Hattulan seurakuntien kanssa. Tarkista kirkkojen aukiolot seurakuntien sivuilta.

Voit tutustua kirkkoihin myös pienten tarinoiden ja mielenkiintoisten tehtävien avulla VIKKE (Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä) -mobiilisovelluksessa. Lataa VIKKE-sovellus Play kaupasta tai App Storesta. Pyhiinvaellukselle kirkkoihin pääset päätarinasta Oliver ja aarre.

Kuvat
Hämeenlinnan kirkko ja pulutRengon kirkkoVanajan kirkko
×
1/4
Hämeenlinnan kirkko ja pulut
2/4
Rengon kirkko
3/4
Vanajan kirkko
4/4