Satsaus aurinkopuistoon on vastuullisen matkailuorganisaation konkreettinen teko

 Eerikkilä-IlmakuvaEerikkilä satsaa uusiutuvaan energiaan

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on Kanta-Hämeen suurimpia matkailutoimijoita. Entisestä urheiluopistosta on kasvanut salibandyn ja jalkapallon valtakunnallisen valmennuskeskuksen ohella hyvinvointimatkailun keskus Tammelassa. Sijainti on kahden kansallispuiston Liesjärven ja Torronsuon välimaastossa, noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Tampereelta ja Turusta.

”Eerikkilä halua nostaa vastuullisen matkailun ajattelua omassa toiminnassaan vahvasti esille. Vastuullisuus tarkoittaa meille arjen ympäristötekoja, lähiluonnosta huolehtimista, paikallisuutta ja asiakkaidemme sekä henkilökuntamme hyvinvointia. Ensimmäinen vastuullisuusohjelmamme valmistui viime vuonna”, Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén toteaa.

Eerikkilän-aurinkopuisto-Petri-Jakonen-ja-Anu-Areva

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen ja Solar Finlandin Anu Areva Eerikkilän aurinkopuistossa.

Ohjelman tavoitteena on puolittaa Eerikkilän hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä ja olla päästövapaa vuodesta 2040 alkaen. Yhtenä konkreettisena tekona Eerikkilä on ottanut käyttöönsä aurinkoenergian. Eerikkilässä sijaitsevassa aurinkopuistossa on yli 1400 aurinkopaneelia, joilla tuotetaan kolmasosa Eerikkilän sähköntarpeesta.

”Aurinkopuisto on tehty kotimaisilla tuotteilla ja työvoimalla. Puisto on salolaisen Solar Finlandin, jolta Eerikkilä ostaa puiston tuottaman energian”, Laura Sirén kertoo.

Eerikkilän muita vastuullisuustekoja ovat yhteistyö paikallisten kumppaneiden, palveluntuottajien ja tavarantoimittajien kanssa.

”Hankimme lähialueemme yrityksiltä ensiluokkaisia raaka-aineita, tuotteita ja palveluita. Ilman heidän osaamistaan emme tulisi toimeen. Lisäksi jatkuva yhteistyö tuo mukanaan laatua”, Laura kertoo.

Haastamme ihmisiä voimaan hyvin

Eerikkilässä vaalitaan myös henkilöstön ja asiakkaiden hyvinvointia. Hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on yritykselle tärkeä.

”Se on elinehto sille, että jaksamme tehdä työtämme, tukea toisiamme sekä kohdella ja palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Haastamme ihmisiä voimaan hyvin ja menestymään! Ajatusmaailmamme mukaan ravinto, liikunta ja uni ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tärkeimpiä osatekijöitä. Lisäksi uskomme luonnon rauhoittavaan ja tasapainottavaan voimaan. Haluamme saada aikaan pysyvän muutoksen asiakkaidemme hyvinvointiin”, Laura Sirén jatkaa.

Sustainable merkin suorittaminen Eerikkilän mielessä

Visit Finland on aloittanut suomalaisten matkailuyritysten vastuullisuuden kehittämisen uudella Sustainable Travel Finland -ohjelmalla. Kanta-Hämeessä vastuullisen matkailun valmennuksia on toteutettu kevään aikana Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeen järjestämänä. Eerikkilä on ollut mukana Anu Nylundin Mood of Finlandin vetämissä valmennuksissa.

”Valmennus oli ennen kaikkea innostava. Vaikka vastuullisuusasioita on meillä jo mietitty pitkälle, toi valmennus paljon konkreettisia työkaluja arkeen ja ideoita toteutettavaksi. Oivalsin lisäksi, että ei kaiken tarvitse olla valmista, vaan viestimään kannattaa lähteä jo, kun on matkalla ja sitoutunut. Tärkeintä on nostaa esille sitoutuneisuus ja arjen teot, olivatpa ne sitten isoja tai pieniä”, Laura iloitsee.

Vastuullisen matkailun valmennussarja jatkuu syksyllä Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeessa. Hankeen rahoittajina ovat EU:n aluekehitysrahasto, Hämeen liitto, Kanta-Hämeen kunnat ja Hämeen ammattikorkeakoulu.

Eerikkilä-Laura-Siren

Laura Siren on osallistunut Eerikkilän edustajana Sustainabel Travel Finland -valmennuksiin.

logo_eu_liitto_hamk