Vastuullisesti mökkeillen Hykkilän Huviloilla

Meidän arvomaailmaan on kuulunut aina vastuullisuus sekä matkailussa että muissakin toimissamme. Hykkilän Huviloilla vastuullisuus otettiin huomioon jo, kun aloimme suunnitella vuokrattavia lomamökkejä ympärivuotiseen käyttöön. Sijaitsemme Kanta-Hämeessä Tammelassa, Hykkilän kylässä. Seutu on vanhaa hämäläistä maaseutua, jossa on ollut asutusta vuosisatojen ajan. Otimme huomioon mökkien ulkoasun suunnittelussa ja materiaalissa etteivät ne erotu liikaa ympäristöstä, ja että ne myös noudattelevat annettuja säädöksiä ja lakeja.

Vaivatonta jätelajittelua mökkiläisille

Jatelajitteluastiat-Hykkilan-Huvilat

Hykkilän Huviloilla jätteiden lajittelu on tehty helpoksi mökkeilijöille.

Mökillä lomailtaessa syntyy erilaisia jätteitä. Mietimme jo vuonna 2006 miten hoidamme jäteasiat. Meillä on jokaisella mökillä oma piharakennus, jossa on jätelajittelua. Tällä hetkellä meillä lajitellaan ja kierrätetään sekajäte, muovi, pahvi, lasi, metalli sekä sanoma- ja aikakauslehdet. Kerromme jätelajittelustamme asiakkaalle hänen tullessaan lomalle meille ja tietenkin toivomme heidän noudattavan ohjeitamme. Kaikkihan tässä jätelajittelussa perustuu asiakkaiden halukkuuteen lajitella jätettä. Me olemme tehneet sen mahdollisimman helpoksi, jotta sitä on vaivaton noudattaa.

Teimme syyskuun alussa kestävän kehityksen #sitoumus2050 toimenpidesitoumuksen. Nyt tavoitteena on lajitella ja kierrättää hyötyjäte paremmin. Sitoumus2050 on Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen strategia ja työväline, jolla julkishallinto yhdessä muiden toimijoiden kanssa edistää kestävää kehitystä kaikessa työssä ja toiminnassa. Toimijat voivat omilla toimenpidesitoumuksilla sitoutua noudattamaan tavoitteiden toteutumista suorittamalla konkreettisia toimenpiteitä, toimintatapojen muutoksia ja innovatiivisia kokeiluja.

Aurinkoenergiaa aurinkopaneeleilla

Aurinkopaneelit-Hiekkurin-katolla-Hykkilan-Huvilat

Aurinkopaneeleilla saadaan aurinkoenergiaa kattamaan osan mökkien energiatarpeesta.

Sähköenergiaa kuluu lomalla mökillä moneen eri tarkoitukseen. Energiankulutusta voi vähentää monella tavalla. Annamme asiakkaille vinkkejä paikan päällä miten he voivat itse huomioida energiankäytön mökillä, esimerkiksi ei anna saunan odottaa, vaan odottaa itse saunaa. Päädyimme hankkimaan aurinkopaneelit muutama vuosi sitten yhden mökin katolle. Aurinkopaneeleilla tuotetaan n 10 % lomamökkien energiantarpeesta.

Seudullamme on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kulttuuritapahtumia, erilaisia paikallisia kauppoja ja palveluja. Täällä voi nähdä jotain ihan muuta mitä omalla kotiseudulla ei ole tarjolla. Kerromme niistä mielellämme mökkeilijöille.

ECEAT sertifikaatti kertoo vastuullisesta toiminnasta

Olemme kiinnostuneet itsemme kehittämisestä. Meillä on tällä hetkellä Suomen Luomumatkailuyhdistys ECEAT Suomi ry:n sertifikaatti ekologisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä. Se tukee vastuullista toimintaamme. Nyt ”opiskelemme” Visit Finlandin vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland-polkua. Siellä käymme läpi vastuullisuusasioita eri osa-alueilla. Kaikilla niillä on vaikutus toisiinsa, joka laittaa ajattelemaan laajemmin.

Kotisivuillamme on kerrottu vastuullisesta matkailusta Hykkilän Huviloilla, josta mökkeilijä voi lukaista miten se meillä hoidetaan. Visit Häme -sivuilla on oma vastuullisen matkailun osio, josta voit lukea vastuullisuudesta koko maakunnassa.

Pidä huolta vastuullisesti nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjoittajat: Marjo Kuisma-Sipilä ja Pekka Sipilä