Tervetuloa virtuaalisesti opastetuille kierroksille Hämeeseen!

Matkustelu on mahdollista tällä hetkellä vain virtuaalisesti ja suurin osa eri vierailukohteista, kuten museot, ovat kiinni. Mutta onneksi voit lähteä virtuaalisille kierroksille Hämeen kulttuurikohteisiin! Uusien virtuaalisten opastusvideoiden mukana pääsee tutustumaan Lasin vuoden juhlapaikkoihin; Suomen Lasimuseoon, Iittalan Lasitehtaalle ja Designmuseo Iittalaan. Virtuaaliopastusvideoista on versiot sekä englanniksi että japaniksi. Ne on toteutettu yhteistyössä kuvauskohteiden sekä HAMK Smart tutkimusyksikön VIKKE ja Western Lakeland Kanta-Häme -hankkeiden kanssa.  Myös Hämeen linna ja sen vastikään löytynyt väestönsuoja ovat saaneet omat, mielenkiintoiset virtuaalikierroksensa.

virtuaalisesti_Hameeseen_virtuaalinen_opastus_Suomen_lasimuseoon

Suomen Lasimuseoon pääsee tutustumaan uusien virtuaaliopastuvideoiden avulla.

Suomen Lasimuseo virtuaalisesti

Riihimäellä sijaitsevaan Suomen Lasimuseoon on päässyt vierailemaan virtuaalisesti jo aiemmin lasimuseon verkkosivuilta löytyvän virtuaaliesittelyn avulla. Nyt valmistetussa virtuaaliopastusvideossa päästään näkemään etänä Lasimuseon kokoelmia ja samalla tutustumaan suomalaisen lasinpuhalluksen historiaan. Suomen Lasimuseo täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

Katso virtuaaliopastus englanniksi

Katso virtuaaliopastus japaniksi

Iittalan lasitehdas ja Designmuseo Iittala virtuaalisesti

Iittalan lasitehdas täyttää tänä vuonna 140 vuotta ja Designmuseo Iittala juhlii samalla 50-vuotisjuhliaan. Iittalan opastettu kierros lähtee liikkeelle Designmuseo Iittalasta, jossa kuullaan muun muassa kuuluisan Aalto-maljakon tarina ja nähdään muita upeita lasiesineitä. Lopuksi videolla nähdään lasinpuhaltajia työssään Iittalan lasitehtaalla.

Katso virtuaaliopastus englanniksi

Katso virtuaaliopastus japaniksi

virtuaalisesti_Hameeseen_virtuaalinen_opastus_Hameen_linnaan

Hämeen linnan kuninkaansaliin pääsee vierailemaan nyt myös virtuaalisesti.

Hämeen linna ja väestönsuoja virtuaalisesti

Hämeen linna on upea keskiaikainen tiililinna, joka on välillä ollut myös vankilakäytössä. Nyt pääset taidokkaasti toteutetulle virtuaalikierrokselle tutustumaan historiallisen linnan paksujen muurien sisäpuolelle. Äänimaisema luo virtuaalikierrokselle lisää tunnelmaa ja opastusteksteistä voit lukea lisää eri tiloista ja saleista sekä linnan historiasta. Linnan lisäksi voit kurkistaa virtuaalisesti linnan suojavaruksesta löytyneeseen 1930-luvulla rakennettuun väestönsuojaan, joka löydettiin ja kaivettiin auki vuonna 2019 ja peitettiin pian uudestaan romahtamisvaaran vuoksi.

Tutustu virtuaalisesti Hämeen linnaan

Tutustu virtuaalisesti Hämeen linnan vankila-aikaiseen väestönsuojaan

Tutustu myös viime keväänä keräämiimme Hämeen muihin virtuaalikohteisiin!

logo_eu_liitto_hamk