Vieraile Hämeessä virtuaalisesti

Voit vierailla monissa kohteissa myös omalta kotisohvalta! Alle on kerätty Hämeen kohteita, joissa voit vierailla virtuaalisesti.

Suomen_lasimuseo_finnish_glass_museum_lasiesineet_vitriineissä

Lasimuseon virtuaalisessa museossa pääset liikkumaan kolmessa kerroksessa museon päänäyttelyssä.

Suomen Lasimuseo

Riihimäellä sijaitsevan Suomen Lasimuseon 3D-maailmassa voit tutustua museon kokoelmiin sekä historialliseen museorakennukseen, jonka Tapio Wirkkala on suunnitellut aikanaan Riihimäen Lasin tehdasrakennukseksi. Suomen Lasimuseon kokoelmissa näet lasiesineitä Suomen lasinpuhallushistorian alkuajoista tähän päivään. Virtuaalisessa museossa on pisteitä, joista voit lukea opastustekstejä.

Metsästysmuseo

Suomen Metsästysmuseo sijaitsee fyysisesti aivan lasimuseon vieressä Riihimäellä. Virtuaaliesittelyn avulla pääset kulkemaan museon käytävillä. Metsästysmuseon näyttelyissä tutustutaan erähistoriaan ja suomalaisen metsästyksen historiaan. Metsästysmuseon verkkonäyttelyissä kerrotaan suomalaisten luontosuhteen kehittymisestä tekniikan ja yhteiskunnan kehittyessä sekä eräkirjailija A. E. Järvisestä.

Laurinmäki

Laurinmäki_tuulimylly_windmill_janakkala_crofters_museum_torpparimuseo

eMuseossa voit tutustua Laurinmäen mamsellityyppiseen tuulimyllyyn.

Janakkalan Laurinmäen torpparimuseoon ja muinaismuistojen luontopoluille pääsee tutustumaan virtuaalisesti eMuseossa. Virtuaalinen museo vie aikamatkalle 1800-luvun lopulle esittelemällä Laurinmäen rakennuksia ja niiden käyttötarkoituksia. Muinaismuistojen luontopoluilla voi puolestaan tutustua alueen historiaan ja upeaan luontoon. Kivana lisänä voit testata eMuseossa myös omaa tietouttasi vastaamalla kysymyksiin.

Ida Aalberg -museo

Myös Janakkalan Leppäkoskella sijatsevaan Iida Aalberg-museon eri huoneisiin voit tutustua eMuseossa. Iida Aalberg oli suomenkielisen teatterin ensimmäinen varsinainen tähti. Iida Aalberg syntyi Janakkalan Leppäkoskella. Hänen isänsä toimi ratamestarina, kun Helsingin ja Hämeenlinnan välistä rautatietä alettiin rakentamaan. Ratamestarin talo on suojeltu harvinaisuus, Iida Aalberg-museo on perustettu rakennukseen vuonna 1976.

Forssan museo

Forssan museolla on oma seinätön museo, jonka mobiilisisällöt johdattavat paikkakunnan historiaan. Forssan upeaan tehdasmiljööseen ja kaupungin historiaan voi tutustua historiakävelyllä, joka esittelee Kehräämöaluetta ja muita rakennuksia Forssassa. Pääset myös tutustumaan Forssan museon ”Kirjavan kankaan kaupunki” -näyttelyyn kevään aikana museon järjestämien instagram live -opastusten avulla.

Forssan Kutomonalue

Forssan Kutomonalueen menneisyyteen ja nykyisyyteen pääsee tutustumaan Forssan museon valmistamassa verkkonäyttelyssä. Wiksbergin puuvillakutomo on aloittanut alueella toimintansa vuonna 1855 ja Finlaysonin automaattikutomon toiminta on aloittanut Kutomonalueella 1950 -luvulla. Paljon muutakin mielenkiintoista kuulet henkilöhaastatteluiden kautta, joiden avulla tutustut historialliseen Kutomonalueeseen ennen ja nyt.

Hämeenlinnan Kaupunginmuseo

Hämeenlinnan museoihin pääsee kurkistamaan Hämeenlinnan Kaupunginmuseon sivuilta. ”Kunnes kuolema meidät erottaa” -näyttely kertoo häiden ja avioliittoon astumisen historiasta ja sen pääosassa ovat museon kokoelmien upeat hääpuvut. Näyttelyyn pääsee tutustumaan virtuaalisesti videoiden avulla. Sivuilta löytyy materiaalia myös Palanderin talon pääsiäisestä.

Ajokkaat -taidenäyttely

Galleria Koneessa on esillä kuvataiteilija Kukka Pitkäsen näyttely ”Ajokkaat.” Koronan vuoksi näyttelytila on suljettu, mutta tähänkin taidenäyttelyyn pääset tutustumaan virtuaalisesti taiteilijan kotisivuilta. Näyttely käsittelee ihmisen ja luonnon suhdetta. Ajokkaat ovat uppokasveja, jotka toimivat pinnanalaisina hiilinieluina. Taiteilija liittää ajokkaisiin ja ”ajokkuuteen” ympäristönäkökulmien lisäksi myös filosofisia ja psykologisia merkityksiä ja käsittelee niiden kautta pysyvyyttä, muutosta, juuria ja juurettomuutta.

Hämeenlinnan Taidemuseo

Hämeenlinnan Taidemuseossa parhaillaan näytteillä olevaan ”Luonnon helmassa” -näyttelyyn pääse tutustumaan youtube-videon kautta. Kuvataiteilija Anni Rapinojan näyttelyssä nähdään veistoksia, installaatioita ja videoteoksia, joihin ainekset on saatu luonnosta. Rapinojan työtovereita ovat metsän eläimet ja kasvit, taideteoksia syntyy niin jäniksenpapanoista kuin pajunkissoistakin. Taidemuseon oppaat kertovat lisää näyttelystä muissa videoissa Taidemuseon youtube-kanavalla.

Hämeen Linna

Hämeen linnan ovet ovat nyt suljettuna, mutta kansallismuseon sivuilla pääsee virtuaalisesti käymään kansallismuseon museoissa ja linnoissa, myöskin Hämeen linnassa. Vieraile linnan tapahtumissa ja tutustu linnan asehuoneen aseiden tarinoihin!

Majava live

Evon retkeilyalue Lammilla on tunnettu luonnossa liikkujien keskuudessa puhtaista järvistään ja upeista metsistään. Evon suojaisissa purovesistöissä asustaa myös Kanadanmajava. Majavan elämää ja kaunista luontoa pääset seuraamaan livelähetyksen kautta!

Alpakka Live

Nalpakan Alpakkatalli sijaitsee Janakkalassa. Nyt pääset seuraamaan suloisten Alpakoiden rauhallista arkea Alpakka liven kautta! Tutustu valkoiseen Jazz-alpakkaan, harmaavalkoiseen Bonitoon, mustaharmaaseen Cindyyn, ruskeaan Miralleen eli Mirkkuun ja ruskean-valkoisen-kirjavaan Alejandroon.

Hämeen luontokohteet

Digitrailin 360-kuvien, 360-videoiden ja tavallisten videoiden avulla voit liikkua luonnossa virtuaalisesti ja ihailla kauniita maisemia.  Tutustu Härkätien kulttuurikohteisiin, retkeile Aulangolla, kurkista ihanaan sypressimetsään tai sukella Lopen Iso-Melkuttimella. Virtuaaliretkeillessäsi kotisohvalla saat myös vinkkejä partiolaisilta, joita voit noudattaa päästessäsi taas oikealle luontoretkelle.

Evo_pitkospuut_metsässä_duckboard_in_a_forest

Videoiden ja 360-kuvien avulla pääset kotisohvalta luontoon.

Partiolaiset_scouts_ohje_nuotion_sytyttäminen_how_to_light_a_campfire

Videoilla nuoret partiolaiset neuvovat muun muassa nuotion sytyttämisessä.

Tammela_lossi_salmen_yli_ferry_across_the_strait

Kulje lossin kyydissä salmen yli Tammelassa 360-videon avulla.

Lisäämme listaan uusia kohteita, kun niitä avataan.  Mikäli joku kohde puuttuu listalta, otathan yhteyttä: visithameregion@gmail.com

logo_eu_liitto_hamk