Uusien makujen Häme

Monien makujen Häme on rikastunut entisestään ravintolavalikoiman laajentuessa. Hämeeseen on vuoden sisällä avattu useita uusia ravintoloita, jotka tuovat uusia, raikkaita tuulahduksia seutukuntamme ravintolakulttuuriin. Visit Hämeen bloggaajat kävivät tutustumassa kolmeen uuteen ravintolaan ja testaamassa niiden tarjontaa. Simppeli suomalainen ruoka, rikkaat maut artesaanihampurilaisessa tai kenties välimerelliset tuulet: Mikä tässä blogissa esitellyistä ravintoloista on sinun seuraava lounas- tai illallispaikkasi?

Vanai Bistro & Bastu

Urbaani Vanai Bistro & Bastu -ravintola sijaitsee Vanajaveden rannassa, Hämeenlinnan varikonniemessä. Tunnelma ravintolassa on valoisa ja raikas. Ravintolassa tarjoillaan simppeliä suomalaista ruokaa; ruokasi saattaa olla ravintoloitsijan itsensä intohimolla valmistamaa. Baarin puolen tarjontaa löytyy vegaanisista viineistä aina pienpanimoiden oluisiin.

Uusien makujen Häme_Visit Häme_Vanai Bistro & Bastu

Vanai ei ole vain ravintola, sillä se tarjoaa mahdollisuuden saunomiseen aivan Vanajaveden äärellä! Vanain sauna rakentuu kevään 2022 kuluessa. Suunnitteilla on yleisiä saunavuoroja, mahdollisuus yksityistilaisuuksiin sekä ulkoporeallas. Halutessasi voit siis yhdistää saunaillan ja ammattitaidolla valmistetun ateria toisiinsa, tai nauttia vain toisesta elämyksestä kerrallaan.

Vanai Bistro & Bastu

Puisto Brgr

Puisto Brgr on tunnelmallinen fast casual -ravintola Hämeenlinnan ytimessä. Ravintolan tunnelma on kotoisan urbaani. Puisto Brgr:in toiminnan ytimessä on rakkaudella valmistetut artesaaniburgerit. Valikoimasta löytyy myös ribsit ja herkulliset “potato bowlit”. Puistosta löytyy jokaiselle jotakin:  tarjolla on myös gluteenittomat, maidottomat ja vegaaniset hampurilaiset!

Uusien makujen Häme_Visit Häme_Puisto Brgr

Puistossa nautit suomalaista lähiruokaa: ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja 100 % suomalaisesta lihasta suoraa lähitilalla tuotettuna. Perunabriossit valmistetaan Katinalan leipomossa, yhdessä suunnitellulla reseptillä. Jos Hämeenlinnan keskustan ravintolat ovat tulleet jo läpikotaisin tutuiksi, on tässä mainio paikka uudeksi lempiravintolaksi! 

Puisto Brgr

R35 Bar & Kitchen

Riihimäen rautatieasemalle on avattu uusi R35 Bar & Kitchen. Astuessa R35:een huomaa heti, että nyt ei olla siinä tavanomaisimmassa asemaravintolassa. Ravintola on tyylikäs ja siellä viihtyy tovin jos toisenkin maistellen välimerellisiä makuja tai vaikka baarin puolella iltaa viettäen. Riihimäen asemaravintolalla on pitkä historia aina 1860-luvulta lähtien ja tila on remontoitu sen historiaa kunnioittaen.

Uusien makujen Häme_Visit Häme_R35 Bar & Kitchen_2

Ravintolassa tarjoillaan rikkaita välimeren makuja, artesaanipizzasta pastoihin ja risottoihin. Myös viinit tulevat Välimeren alueelta ja tarjolla on Segafredon erikoiskahveja. Hyppää junasta Riihimäen kohdalla ja käy tutustumassa R35:n tarjontaan työmatkan aikana. Tai nouda kaverit kyytiin ja hurauta autolla paikan päälle nauttimaan välimerellisestä illallisesta hyvässä seurassa. Buon appetito!

R35 Bar & Kitchen

Kansikuvassa R35 Bar & Kitchen. Makujen Hämeen muut ravintolat löydät täältä: https://visithame.fi/ruoka-ja-juomat/