TOP 3 talviaktiviteetit Hämeessä

Suomi on tunnettu ei vain kauniista kesästään, mutta myös hienosta talvesta ja monista talviaktiviteeteista. Lappiin ei kuitenkaan tarvitse lähteä päästäkseen nauttimaan talvisesta pakkassäästä, narskuvasta lumihangesta ja näyttävistä maisemista. Hämeestäkin löytyy mielenkiintoista tekemistä jokaiseen vuodenaikaan, eikä talvi ole tässä poikkeus! Mutta mitkä ovat tämän talven TOP 3 talviaktiviteetit Hämeessä?

Talviaktiviteetti 1: Potkukelkkailu

Hämeen sydämessä sijaitsee tämän talven kuumin ulkoilupaikka: Alajärven potkukelkkarata Hämeenlinnassa. Rataa talkootyönä ylläpitävä Tauno Hovila on tuonut potkukelkkailun jokaisen hämäläisen saataville, sillä Alajärvellä potkutellaksesi sinun ei tarvitse omistaa omaa potkukelkkaa. Jään reunalta löytyy kymmeniä potkukelkkoja siististi parkista, odottamassa uutta seikkailua. Aurinkoisissa maisemissa viettää vaikka pidemmänkin hetken kavereiden tai perheen kesken.

Talviaktiviteetit Hämeessä_potkukelkkailu

Tämä paikka on loistava koko perheen ulkoiluun, sillä paikalta löytyy myös lapsille sopivia potkukelkkoja sekä napakelkat – kaikkien ei siis tarvitse viihtyä potkukelkan ohjissa viihtyäkseen Alajärvellä. Rata kiertää neljä kilometriä Alajärven jäällä tarjoten hyvät mahdollisuudet myös luisteluun. Paikalta löytyy myös latu hiihtämiseen. Radan varrelta löytyvät puitteet mm. makkaranpaistoon ja muiden retkieväiden nauttimiseen, joten koko perheen talviretkeilypäivä voi alkaa!

Paikan päälle voi tulla autolla ja parkkipaikkoja on runsaasti. Potkukelkat löytyvät osoitteesta Välläntie 165, Hämeenlinna.

Talviaktiviteetti 2: Retkiluistelu

Hiihtäminen ja luistelu ovat eräällä tavalla sisään rakennettuna suomalaisissa – olemmehan moninkertaisia mitalisteja mm. jääkiekossa ja eri hiihtolajeissa. Ainutlaatuisempi talviaktiviteetti on retkiluistelu, jota pääsee kokeilemaan usealla paikkakunnalla Hämeessä. Retkiluistelussa pistetään luistimet jalkaan ja lähdetään järvenjäälle tavanomaisen luistelukentän sijaan. Rohkeimmat lähtevät kokeilemaan tätä lajia hokkareissa, mutta kokeneemmat ovat hankkineet ulkoilua varten retkiluistimet.

Talviaktiviteetit Hämeessä_retkiluistelu

Retkiluistelu on mitä mainioin talviliikunnan muoto ja Tammelan Pyhäjärveltä löytyykin Kanta-Hämeen pisin retkiluistelurata. Tunnelma on ainutlaatuinen kiitäessä pitkin luonnonjäätä. Monet retkiluistelupaikat ylläpidetään talkootyönä – iso kiitos kaikille talkoolaisille! Tässä muutama tunnettu retkiluistelupaikka Hämeessä:

  • Alajärvi, Hämeenlinna
  • Pyhäjärvi, Tammela
  • Eerolanlahti, Hattula
  • Petäys, Hattula

Talviakvitiveetti 3: Pilkkiminen

Pilkkiminen on talviaktiviteetti, joka tarjoaa hetken pysähtymiselle ja rauhoittumiselle. Pilkkiminen on mukava laji, sillä tuhansien järvien maasta löytyy helposti sopiva lokaatio. Pilkkimisestä tulee entistäkin mielekkäämpää, kun paikan valitsee hyvin ja ottaa kaverit mukaan. Vuotuinen pilkkikisa onkin esimerkiksi Lammin Ikkunan tehtaan työntekijöiden yksi lempiaktiviteeteista näin talviaikaan:

Talviaktiviteetit Hämeessä_pilkkiminen

Pilkkimisen aloittamiseksi tarvitset vain talvikalastukseen tarvittavat välineet, paljon lämmintä vaatetta ja ison termospullon lämmintä kaakaota. Pilkkivälineitä löytyy edullisesti monista isoista tavarataloista ja ulkoiluun erikoistuneista liikkeistä. Esimerkiksi Evon retkeilyalueen Niemisjärvet ovat suosittuja paikkoja vertaansa vailla, mihin myös pilkkijöiden kannattaa suunnata. Ei muuta kuin pilkkihaalarit päälle ja ulkoilemaan! Tutustu myös muihin Hämeen alueen luontoaktiviteetteihin.