Vastuullinen matkailu Kanta-Hämeessä

Meille vastuullisuus tarkoittaa paikallisten kunnioittamista, vastuullisten valintojen tekemistä, puhdasta luontoa ja rehellistä kommunikaatiota. Nämä ovat osa Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelman avainpointteja, johon olemme Kanta-Hämeellä osallisina. Rohkaisemme alueemme yrityksiä osallistumaan ohjelmaan ja autamme heitä matkan varrella saavuttamaan Sustainable Travel Finland sertifikaatin. Olemme ylpeitä kertomaan, että neljä alueemme yritystä ovat saaneet ohjelman päätökseen ja voivat näin todistaa vastuullisuutensa.

Nämä yritykset ovat

Ekologiset valinnat

Alueemme rohkaisee ekologisten valintojen tekemisessä, jotta tärkeän luontomme ympäristötaakat vähenisivät. Energia hankitaan auringosta, vihreä sähkö on käytössä ja myös rakennus raaka-aineet ovat ekologiset. Kierrättäminen on myös tehty mahdolliseksi ja helpoksi.

Lue lisää

Paikallinen elämä

Meille paikallisuuden tukeminen on tärkeää, sen lisäksi, että haluamme varmistaa sen, että paikallinen elämä kukoistaa. Kannustamme yrityksiämme käyttämään paikallisia raaka-aineita ruoan valmistuksessa. Ilorannassa tarjoiltavaksi päätyy lähimetsien antimina marjat, sienet ja riista. Lue lisää vastuullisuudesta Ilorannassa.

Tuemme paikallisuutta palkkaamalla paikallisia töihin. Varmistamme myös, että heidän hyvinvointinsa töissä on hyvä. Näin matkailusta koituvat tulot voivat jäädä alueellemme. Lue lisää vastuullisuudesta Eerikkilä Sport and Outdoor Resortissa.

 

Roskaton Häme

Alueellamme on paljon metsiä ja meille on tärkeää niiden suojeleminen negatiivisilta ympäristöllisiltä haitoilta. Haluamme varmistaa, että metsämme pysyvät puhtaina ja että metsiemme biodiversiteetti säilyy. Kannustamme yrityksiämme mainostamaan roskattomia retkiä metsiimme ja puistoihimme sekä haluamme varmistaa että matkailijat ymmärtävät roskiensa keräämisen tärkeyden.

Lue lisää

Vastuullista muotoilua

Häme on tunnettu upeasta designistaan. Alueellamme on vahva lasinvalmistuksen historia. Jotta lasinvalmistus olisi niin ympäristöystävällistä kuin mahdollista, osa valmistetusta lasista tehdään 100 % hukkalasista. Lue lisää kestävästä ja vastuullisesta muotoilusta Iittalan lasitehtaalla. Myös Naskali Leatherin Jyri Naskali valmistaa käsityönä Iittalan Lasimäellä kierrätysnahasta rusetteja ja muita asusteita.

Jos puhdas ympäristö ja mielenkiintoinen kulttuuri ovat lähellä sydäntäsi, Kanta-Häme on oikea kohde sinulle! Täällä voit nauttia kotimaanlomastasi hitaasti ja stressittömästi.  Lue lisää vastuullisuudesta Hämeessä.

logo_eu_liitto_hamk