Kesän tapahtumat Hämeessä

Kesäinen Häme on täynnä toinen toistaan ihanampia tapahtumia. Luvassa on sympaattisia pientapahtumia ja suuria festivaaleja. Tapahtumavalikoimasta löytyy musiikkia, kulttuuria ja urheilua. Olet sitten liikkeellä aikuisten kesken tai koko perheen voimin, Hämeen kesän tapahtumista löytyy varmasti jokaiselle jotain! 

Erämessut 50 vuotta! Erämessut on järjestetty Riihimäellä vuodesta 1972. Tapahtuma yhdistää kaikki metsästyksestä, kalastuksesta, vaelluksesta ja luonnosta kiinnostuneet yhteen paikkaan. Paikalla on eri alojen asiantuntijoita ja ammattilaisia. Tapahtumassa on luvassa mielenkiintoisia luentoja ja puheenvuoroja mm. esteettömästä retkeilystä, ruokailtusta vaativilla vaelluksilla ja kotieläintilojen suojaamisesta suurpedoilta. Näytöksinä on mm. Kalankäsittelystä, noutajanäytöksiä ja ensiapunäytöksiä. Paikanpäällä on myös työpajoja ja esimerkiksi konekarhutestausta koirille. Myös koirat ovat tervetulleita Erämessuille, mutta koiran on aina oltava kytkettynä messualueella. 

Hakkapeliitta-tapahtumassa eletään elokuuta 1632, kun kuningas Kustaa II Adolf tarvitsee lisää sotilaita taistelemaan Saksanmaalle kuninkaan ja oikean uskon puolesta. Lounaishämäläisestä Tammelan pitäjästä lähetetään miehiä, eikä aina suinkaan vapaaehtoisesti. Vuoden 2022 tapahtuman teemana on perhe 1600-luvulla. Ohjelmassa on luvassa perinteen mukaisesti juhlapuheita, musiikkia ja näytelmää. Uutena ohjelmana tässä Hämäläisessä tapahtumassa on lasten puuha-alue, jossa hypätään 1600-luvun lasten maailmaan. Viikonlopun aikana voi 1600-luvun ainutlaatuisella torilla tavat lähes 200 kauppiasta ja kädentaitajaa eripuolilta Suomenmaan. Torielämässä on mukana myös kuninkaalliset ja hoviväki. Hakkapeliittojen elämään voi tutustua sotilaiden leirissä ja ratsuväen esityksiin ratsuväen kentän näytöksissä. 1600-luvun makuja pitopöydässä ja sahtikojussa.

Hippalot on lasten oma taidefestivaali, joka yhdistää erillaisia taiteen lajeja. Tapahtuman tavoitteena on vahvistaa lapsen ja aikuisen vuorovaikutusta taiteen ja kulttuurin sekä monipuolisten sosiaalisten kohtaamisten avulla. Festivaalin kohderyhmää on 0-10 vuotiaat lapset perheineen. Ohjelmasta löytyy teatteria, konsertteja, kirjallisuutta, tanssia, elokuvia ja erillaisia kädentaoitoja ja kuvataidetta. Tapahtuma on täynnä erillaisia työpajoja joissa lapset pääsevät itse tuottamaan taidetta. Tapahtuman ohjelmatarjonnasta löytyy niin ilmaisia kuin maksullisia ohjelmia. Osa tapahtuman työpajoista on niin suosittuja että ne myydään loppuun jo ennakkoon. Varmista pääsysi työpajaan ja varaa lippusi ennakkoon! Alla lueteltuna erillaisia kesätapahtumia Hämeessä.

kesätapahtumat hämeessä

Musiikkitapahtumat Hämeessä

Kulttuuritapahtumat Hämeessä

Teematapahtumat Hämeessä