TOP 5 syyslomavinkit Riihimäen seudulla

Ensi viikolla rentoudutaan syyslomalla. Jos suunnitelmat ovat vielä auki, tässä pari vinkkiä, mitä Riihimäen seudulla voi tehdä. Aktiivilomailija voi liikkua luonnossa tai vaikka kokeilla kylmävesiuintia. Kulttuurinnälkäinen löytää Suomen Lasimuseosta ja Suomen metsästysmuseosta upeita näyttelyitä. Musiikin ystävä voi päättää syysloman tulisen tangon sävelmin. Mikä näistä sopii sinun syksyysi?

1.      Frisbiigolfia, kuntoportaita tai kylmävesiuintia?

Ykslammin ja Kakslammin ulkoilualueet ovat upea ja aktiivinen kokonaisuus Hausjärvellä. Alueella on käytössä 18-väyläinen frisbeegolfrata, kuntoportaat, pururata, beach volley- ja petanquekentät, uimaranta, laavu, Kakslammin luontopolut sekä kuntoilulaitteet. Houkutteleeko sinua kuntoportaitten 195 askelmaa vai luontopolku opastauluilla, joissa kerrotaan alueen lajistosta ja luonnon monimuotoisuudesta? Tiesitkö, että kylmäuinti on luonnollinen stressi- ja mielialalääke. Myös tiettyjä kiputiloja ja turvotusta voi tutkitusti torjua kylmäaltistuksen avulla. Puujoen hiekkaranta Oitissa on viihtyisä alue, jossa syysloman aikana voi kokeilla kylmävesiuintia.

Oitin uimala

2.      Koe ruska parhaimmillaan Lopen luontopoluilla

Lopen ulkoreitit kulkevat Hämeen järviylängön upeissa maisemissa. Merkittyjä reittejä on lähes 100 kilometriä, joten valinnanvaraa riittää. Voit valita reitin juuri oman syyslomakuntosi mukaan. Esimerkiksi Iso-Melkuttimen ympäri kiertävä luontopolku on oivallinen päiväretkikohde koko perheelle. Helppokulkuinen reitti kulkee jääkauden muokkaamassa harjumetsässä ja järvimaisemassa. Alueella on myös kaksi laavupaikkaa taukoja varten.

Lisää reittivinkkejä: https://issuu.com/makmediafi/docs/loppi_ulkoilureitit_ja_luontokohtee

Lopen ulkoilureitit kutsuvat ulkoilemaan

3.      Tuulahdus kevättä Lasimuseon syksyssä

Suomen Lasimuseossa on esillä syyslomalla lasinpuhaltaja ja muotoilija Saara Korpin näyttely – Korpin kevät. Keväällä jää on osittain sulanut ja muodostaa kristallimaisia ja pallomaisia muotoja veden pintaan. Näyttelyssä olevat lasiesineet ovat kolmiulotteisia, ja niiden molemmat puolet kutsuvat katsojaa viipymään äärellään. Syyslomailija voi nauttia myös Lasimuseon perusnäyttelystä. Ensimmäisessä kerroksessa esitellään lasin varhaisvaiheita sekä lasinvalmistusta ja -menetelmiä; lasinpuhallusta, koneellista valmistusta sekä mm. pintakoristelutekniikoita. Toisen kerroksen design-salissa kerrotaan suomalaisen lasimuotoilun historiaa sekä esitellään anonyymiä suomalaistuotantoa.

Tutustu Suomen Lasimuseon näyttelyihin

4.      Näe Vuoden Luontokuva, Rakentaja, Suomen Metsästysmuseossa

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n järjestämä Vuoden Luontokuva -kilpailu järjestettiin 40. kerran vuonna 2020. Perinteikkään kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Kaikkiaan 864 kuvaajan lähettämän yli 15 000 kuvan joukosta valikoitui 36 palkittua otosta, jotka ovat nyt nähtävillä Suomen Metsästysmuseossa. Tule katsomaan upeat kuvat sekä vuoden luontokuva, Petri Pietiläisen ”Rakentaja”. Metsästysmuseossa on myös Pohjolan salo – Maritta Meckelborg taidenäyttely, joka tuo esiin ihmisen suhteen luontoon ja sen ikuisuuteen. Perusnäyttelyt Otso ja Trofeekokoelma Jaakko Ojanperä ovat myös mukaansatempaavia museoelämyksiä.

Lisää museoita: https://www.riihimaki.fi/palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kulttuuri/museot-ja-nayttelyt/

Näe Vuoden luontokuva Suomen Metsästysmuseossa

5.      Tulen tango -konserttiin syysloman päätteeksi Lopelle

Tulen tango -konsertin esiintyjinä ovat Angelika Klas ja Kotaja Quintet (laulu) sekä Iikka Kotaja (piano), Johanna Juhola (harmonikka), Juho Kivivuori (basso), Tommi Asplund (viulu) ja Jere Haakana (kitara). Konsertin ohjelma ulottuu tulisista argentiinalaisista tangoista ja upeimmista Astor Piazzollan lauluista suomalaisten- ja kansainvälisten klassikkotangojen uusiin sovituksiin. Konsertissa kuullaan myös aivan uutta suomalaista tangoa. Liput 20 € käteisellä ovelta. Mikä voisikaan olla parempi päätös ihanalle syysloma viikolle?

Tulen tango –konsertti 24.10. klo 15 Lopen yhtenäiskoulun Loppisalissa.

Lisää tietoja: https://loppi.fi/tapahtuma/tulen-tango-konsertti/

Retkeile kirkasvetisen Iso-Melkuttimen reiteillä