Syysloma Hämeessä – kulttuuria ja luontoa

Ensi viikolla vietetään syyslomaa ja onkin aika tehdä lomasuunnitelmia. Viikon aikana on hyvä latailla akkuja loppuvuoden rutistukseen. Tähän loistavat mahdollisuudet tarjoavat Hämeen monipuoliset kohteet. Välimatkat ovat lyhyet ja tarjontaa on kattavasti eri aktiviteeteissa niin kulttuurista kuin luonnostakin kiinnostuneille aikuisille ja lapsiperheille. 

Raikkaan kirpeästä syysilmasta ja kauniina hehkuvasta luonnosta voi nauttia Hämeen monilla luontoreiteillä. Näistä suosituimmat ovat Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot Tammelassa sekä Lopen Poronpolku. Lopella sijaitseva kirkasvetinen Iso-Melkuttimen reitti on mainio retkeilykohde perheen pienempien kanssa. Evon luontopoluilla ja vaellusreiteillä on monipuolinen tarjonta niin lyhyemmille patikoinneille kuin haasteita kaipaavalle retkeilijälle. Tutustu kaikkiin luontokohteisiin Visit Häme sivuilla.

Olemme koonneet myös valmiita reittejä patikoijille. Näistä on helppo valita itselle sopivin vaihtoehto, varsinkin jos maasto ei ole entuudestaan tuttu. Metsässä on ihanaa hiljentyä ja ihailla syksyistä luontoa, muistetaanhan retkeillä roskattomasti ja korjataan omat jälkemme.

Mukavaa ja kevyttä muutaman tunnin retkeilyä voi harrastaa vaikkapa Aulangon historiallisella luonnonsuojelualueella. Aulangolla monipuoliset aktiviteetit ja palvelut ovat vierailijaa lähellä. Aulangon kylpylähotellin ympäriltä löytyy kiipeilypuisto, golfkenttä, minigolf- ja frisbeegolfradat, ratsutalli ja monenlaisia aktiviteetteja tarjoava Katajistonranta saunoineen. Aulanko on myös paikallisten suosikki vapaa-ajan viettoon.

Historiaa ja Designia

Häme tarjoaa luonnon lisäksi laajan valikoiman kulttuuria. Keskiaikaiset kirkot ja Hämeen linna vievät matkailijan mielenkiintoiseen Hämeen historiaan. Design ja lasitaide ovat merkittävässä asemassa Hämeessä. Iittalan Lasitehdas viettää tänä vuonna 140-vuotisjuhlaa. Maailmankuuluja Iittalan tuotteita on valmistettu Iittalassa vuodesta 1881. Myös Iittalan designmuseo juhlii 50 vuotiasta taivaltaan, museossa nähtävillä vuoden loppuun asti Lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät -näyttely. Iittala Villagessa on myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Mikäli design ja lasitaide kiinnostavat kannattaa myös vierailla Suomen lasimuseolla Riihimäellä, sekä läheisessä Hyttikorttelissa sijaitsevissa pienemmissä lasistudioissa. Samalla voi poiketa mielenkiintoiseen Metsästysmuseoon. Museoihin ja niiden tarjontaan kannattaa tutustua etukäteen ja tehdä suunnitelma vierailukohteista.

VALMIISEEN PÖYTÄÄN ILMAN VAIVANNÄKÖÄ

Yöpyminen kotiseudulla voisi olla hauska seikkailu ja saada omat tutut alueet näyttämään aivan toisenlaiselta. Ja mikä parasta, joku muu hoitaa siivoamisen, ruoanlaiton ja voi vain keskittyä olemaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Lähde Syyslomaselle Ilorantaan Hauholle. Syyslomanen on helppoa, iloista ja takuuvarmaa lomaa koko perheelle. Syyslomasen keskiössä on maukas lähiruoka, rento ilmapiiri, ohjatut pelit, leikit ja elämykselliset retket sekä luonto, liikunta ja hyvinvointi.

Tammelan Eerikkilässä voit viettää laadukasta aikaa koko perheen kanssa yhdessä lomaillen. Syysloma Eerikkilässä on liikkumista, tekemistä, kivaa yhdessäoloa ja nautinnollisia lomapäiviä.

Petäys Resortissa Vanajaveden rannalla voit ottaa irtioton arjen kiireistä ja nautiskella järviluonnosta ja lukuisista aktiviteeteista, tiedossa on taatusti mukavaa yhdessäoloa. Hämeestä löytyy runsaasti erilaisia majoitusmahdollisuuksia.

Toivotaan syyslomalle aurinkoisia syyspäiviä, joista voimme nauttia turvallisesti kauniissa Hämeen luonnossa ja mielenkiintoisissa kulttuuri- ja aktiviteettikohteissa. Tervetuloa meille lähelle Hämeeseen! 

Katso lisää vinkkejä syyslomalle

logo_eu_liitto_hamk