Svingaa viheriölle Suomen Tiilaaksoon!

Golf_linnagolf_vanajanlinna_ilmakuvaJos pidät golfista, pidät varmasti myös Hämeestä. Mistään muualta Suomesta et nimittäin löydä yhtä montaa golfkenttää niin läheltä toisiaan, kuin Hämeenlinnan ympäristöstä. Pakkaa siis bägisi ja tule kokeilemaan, miten peli kulkee kauniilla viheriöillämme.

Hämettä ei suotta kutsuta Suomen Tiilaaksoksi, sillä meillä voit pelata jopa seitsemällä eri golfkentällä. Ja mikä parasta, neljä näistä sijaitsevat aivan Hämeenlinnan kupeessa vain vartin ajomatkan päässä toisistaan. Ehdit siis pelata yhden viikonlopun aikana vaikka kaikki radat, jos intoa riittää.

Golf_linnagolf_vanajanlinna_puttaus

Linna Golf on Suomen suosituimpia kenttiä.

Määrän lisäksi radoista löytyy myös laatua ja monipuolisuutta. Eritasoiset kentät tarjoavat haastetta maailman huipuille ja aloittelijoille. Haluat sitten hioa lähipeliäsi tai ylittää laajoja vesiesteitä, meiltä löytyy jokaiselle jotain – myös kursseja ja opastusta golfin aloittamisesta kiinnostuneille.

Tiesitkö, että Hämeessä on myös Suomen ainoa PGA European Tour Course -ketjun kenttä Linna Golf? Yli sadan hehtaarin alueella toimiva kenttä sijoittuu Vanajalinnan ympäristöön. Pelatessa pääsee siis nauttimaan yhtä aikaa kauniista luonnosta ja kulttuurihistoriallisista maisemista.

Linna Golfin puolesta puhuu myös Golflehden teettämä ranking, jossa pelaajat valitsivat sen Suomen parhaaksi golfkentäksi vuonna 2019. Linna Golf on myös valittu Manner-Euroopan sadan parhaan golfkentän joukkoon.

Draiveja ja muita huveja

Suomen parhaan golfradan lisäksi Hämeestä löytyy maamme vanhin alkuperäisessä muodossaan säilynyt golfkenttä, eli Aulangon Hugo Golf. Sen kaltevat ja nopeat viheriöt ovat haastaneet pelaajia kehittämään lähipelitaitojaan jo lähes 80 vuoden ajan.

Golf_aulangon_golfkentät_hugo_golfaajat

Hugo Golf on jo 80 -vuotias ja edelleen suosittu kenttä Aulangolla.

Kun lähipeli on hallussa tai peliin kaipaa enemmän vaihtelua, on lähistöllä useita 18-reikäisiä golfratoja, joissa pääsee myös draivaamaan sydämensä kyllyydestä.

Millä tahansa kauniista radoistamme sitten pelaatkaan, yksi asia on varma: golfatessa tulee aina nälkä. On siis hyvä, että klubitalojen lisäksi Hämeenlinnan seudulla on myös lukuisia hyviä ravintoloita ja useat hotellit tarjoavat golfaajille myös majoitusta pakettihinnoin.

Ja jos koko perhe ei innostu golfaamisesta, täällä on tarjolla runsaasti myös muuta tekemistä. On ostoskeskuksia, seikkailupuistoja ja erilaisia tapahtumia. Golfloman ei siis tarvitse tarkoittaa pelkkää golfia, vaan välissä voi harrastaa myös muita aktiviteetteja.

Golf_frisbeegolf_aulanko

Frisbeegolfratoja on useita ympäri Hämettä. Aulangon radat kulkevat Vanajaveden maisemissa.

Golfia pallolla ja frisbeellä

Perinteisen golfin lisäksi Hämeessä on loistavat olosuhteet myös frisbeegolfin harrastamiseen. Laji on saavuttanut viime vuosina suuren suosion suomalaisten keskuudessa ja uusia ratoja on noussut myös Hämeeseen kovaa tahtia.

Ypäjällä sijaitseva Loimijoki Golf onkin loistava kohde sekä golfin että frisbeegolfin pelaajille, sillä alueelta löytyy nyt radat molempien lajien harrastajille. Voit siis ensin pelata kierroksen golfia, syödä välissä ja jatkaa päivää frisbeegolfin parissa.

Kun frisbeegolfiin kaipaa hieman haastetta, kannattaa suunnaksi ottaa Forssan Hunnari, josta löytyy 18-väyläinen kilparata. Kumpuilevassa maastossa sijaitsevat väylät haastavat niin pelaajien taitoja kuin myös kuntoa. Samalle se tarjoaa tilaisuuden tehdä näyttäviä liidätyksiä ja nauttia upeista maisemista.

Hämeessä on runsaasti myös muita frisbeegolfratoja, jotka täällä vieraillessa kannattaa käydä pelaamassa.  Pelkästään Hämeenlinnan ympäristöstä löytyy kymmeniä hyväkuntoisia ratoja, joissa paikalliset seurat järjestävät aktiivisesti myös kilpailuja.

Pelaat sitten golfia pallolla tai frisbeellä, tervetuloa Hämeeseen, jossa pelattavat reiät eivät lopu heti kesken. Poikkea kierrokselle tai suunnittele kokonainen oma tourisi ja pelaa läpi useampia kenttiä.

Tutustu Hämeen golfkenttiin: