Tuulahdus Espanjan lämpöä Tammelassa – Roble Verde Dressage

Roble Verde Dressage sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa. Hevostoiminnan lisäksi tilalla kasvatetaan emolehmiä ja tuotetaan hevosten heinää myytäväksi.

Talli tarjoaa laadukkaita ja yksilöllisiä kouluratsastustunteja osaavilla P.R.E. (Pura Raza Espanjola) hevosilla, valmennustunteja ja klinikoita omalla hevosella joko paikan päällä tai omalla tallilla sekä karsinapaikkoja valmentautuville ratsukoille. Tallin toiminnasta ja opetuksesta vastaa pitkän linjan hevosalan ammattilainen, ratsastuksen opettaja ja ammattivalmentaja Maarit Metsänoja.

”Tavoitteena on aina rennosti, notkeasti, tahdikkaasti sekä mieluusti liikkuva hevonen, joka tekee työtään positiivisella asenteella.”

”Ratsastaja, joka ratsastaa pehmein, kevein avuin ja tiedostaa, mitä on tekemässä ja miksi.”

Ratsastus- ja valmennustuntien lisäksi kesäkaudella tarjolla on myös 2–4 hengen erilaisia ratsastusleiripaketteja, jonne myös oman hevosen voi ottaa mukaan. Majoitus tapahtuu juuri remontoidussa viihtyisässä mökissä tallin lähipiirissä. Mökin pihassa on myös sauna, jossa voi rentoutua päivän ratsastuksien jälkeen. Tulevaisuuden suunnitelmissa on tarjolla myös espanjalaisia viikonloppuja, jotka sisältäisivät ratsastuksen lisäksi hyvää espanjalaista ruokaa ja juomaa.

Tallissa on karsinapaikkoja neljä ja erillisessä siirtotallissa kaksi, keväällä 2021 valmistuvassa uudessa tallissa on neljä karsinapaikkaa. Hevosille on omat hyvin hoidetut tarhat, tallista löytyy myös lämmitetty varustehuone. Ratsastustunnit pidetään aidatulla, kuitukangas pohjaisella reilulla 20×60 kentällä, kenttää on mahdollista vuokrata myös omaan käyttöön.

Opetushevosia on tällä hetkellä kolme, hevoset ovat hyvin koulutettuja ja kilttejä, mutta kuitenkin melko herkkiä, joten tunnit ovat tarkoitettu ratsastajille, joilla on jo kokemusta ennestään. P.R.E. hevoset ovat puhdasrotuisia espanjalaisia hevosia, rotu tarjoaa paljon jokaiselle. Se sopii niin harrastehevoseksi kuin urheilu- ja kisakäyttöön tavoitteelliselle ratsastajalle. Ne ovat tunnetusti erittäin kauniita, nöyriä, älykkäitä ja helppohoitoisia.

Roble Verde Dressage toivottaa kaikki P.R.E rodusta, laadukkaasta valmennus- ja ratsastustunneista kiinnostuneet lämpimästä tervetulleeksi Tammelaan nauttimaan tuulahduksesta Espanjaa.

Roble verde Leevi

Roble Verde Dressagen tavoittaa Facebookista, tallin kotisivuilta, sekä Instagramista.

Teksti: Jutta Lehtinen, kuvat Pirjo Onza ja Laura Taimioja

EAKR ja EU logot