Luokkaretki Museo Militariaan

Kuninkaallinen Nukketeatteri Museo Militariassa 17.5.2021 alkaen

Kuva_MuseoMilitaria_Kirsi-Haapamaki_Lastenkierros

Maalaus: Kirsi Haapamäki

Museo Militaria ja Kuninkaallinen Nukketeatteri yhdistävät voimansa toteuttaen mielenkiintoisen luokkaretkikohteen, jossa yhdistyvät korkeatasoinen teatteri ja ammattitaitoinen opastus historiallisessa ympäristössä Hämeenlinnassa.

Poika ja Korppi -näytelmä käsittelee ystävyyttä, sotaa ja vaikeuksista selviytymistä lapsen näkökulmasta. Näytelmä sijoittuu kaukaiseen kaupunkiin, jossa poika asuu omillaan ikävöiden kadonneita vanhempiaan. Jännitystä elämään tuovat yli lentävät koneet ja kerrostalojen lomassa marssivat sotilaat. Eräänä päivänä taivaalta putoaa alas korppi, joka ei pääse enää lentoon. Poika ottaa korpin kotiinsa ja alkaa hoitaa lintua. Vähitellen heidän välilleen kasvaa luottamus ja ystävyys, vaikka yhteistä kieltä ei olekaan.

Lähes sanattoman näytelmän musiikin on säveltänyt Antti Polameri, näyttämöllä mukana nukketeatteritaiteilija Hannu Räisä ja näytelmän käsikirjoittanut ja ohjannut näyttelijä Antti Kemppainen.

Poika ja Korppi -näytelmä on vieraillut kansainvälisillä nukketeatterifestivaaleilla Intiassa v. 2020 ja Keniassa v. 2018.

Museo Militarian näyttelykierroksella kerrotaan ikäryhmälle sopivalla tavalla sotien ja jälleenrakentamisen ajasta sekä sodan vaikutuksista ja muistoista. Samalla pohditaan arkea sota-aikana sekä tapoja, joilla menneisyyttä nykyisin muistellaan. Kierroksella yhdistellään historiaa ja sen ympärille punottavaa tarinaa, jota tukee Kirsi Haapamäen lempeä kuvitus.

Yhteystiedot:

Museo Militaria

Vanhankaupunginkatu 19
13100 Hämeenlinna
+358 40 450 7479
asiakaspalvelu@museomilitaria.fi

Museo Militaria tykistö