Hiihtoloma Hämeessä

Hämeeseen on turvallista tulla viettämään hiihtolomaa erilaisiin luontokohteisiin, joissa riittää tilaa talviretkeilijöille. Visit Häme -sivuilta löydät erilaiset majoituskohteet Hämeessä sekä aktiviteetteja niiden läheltä.

Alle on koottu vinkkejä siitä, mitä voit tehdä hiihtolomalla Hämeessä.

Hiihtoloma Hämeenlinnan seudulla

Hämeenlinnassa on tarjolla hiihtolomalaisille monia erilaisia aktiviteetteja.

Verkatehtaan piha-alueelta löytyy jääpuisto jossa pääsee rakentelemaan itse jäädytetyillä jääkuutioilla.

Hiihtoloma_aurinkoinen_talvipaiva_jarven_jaallaHiihtoloma jo nimessään kertoo yhden aktiiviteetin, mitä kannattaa tehdä eli hiihtää. Hämeenlinnassa on yhteensä melkein 300km hoidettavaa latureittiä. Aulangonjärven jäälle on tehty 4,7 km pituinen jäälatu, jota pitkin pystyy hiihtämään myös koiran kanssa. Järven jäällä pääsee hiihtämään myös Katumajärvellä.  Siellä sekä Aulangolla pystyy hiihtämään perinteisellä tyylillä. Mikäli hiihdon lomassa haluaa myös päästä nuotion ääreen kannatta silloin suunnata esim. Iittalaan Allunkaisten lenkille, Tervaniemen ulkoilualueelle tai Aulangon ulkoilumajalle.

Alajärvellä Tervaniemessä on mahdollisuus päästä potkukelkailemaan ilmaiseksi. Paikalla on 41 lainattavaa kelkkaa, jotka saa vapaaseen käyttöön.

Luistelumahdollisuuksia Hämeenlinnassa on paljon. Kauppatorilta löytyy luistelukenttä joka on avoinna vielä 14.3 saakka. Lisäksi luistelukenttiä löytyy muun muassa koulujen kentiltä ja Hämeenlinnan urheilupuistosta Pullerilta.

Aulangolla on paljon ihania ulkoilureittejä, ja Aulangon luontoliikuntakeskus vuokraa lumikenkiä. Aulanko Outdoorsilta saat myös muita välineitä ulkona liikkumiseen ja opastettuja retkiä luontoon.

Ahvenistolla ihanat pulkkamäet tuo vauhtia talvipäiviin ja mikäli isot mäet pelottaa, niin kaupunginpuistosta löytyy pienempiä mäkiä pienemmille. Hattulan hiihtomaasta löytyy myös monipuoliset mäet kaikenikäisille.

Laskettelukeskus Kalpalinna palvelee myös hiihtolomalla tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Hiihtoloma Riihimäen seudulla

Hiiren hiihtokoulu on hyvä aloitus semmoiselle joka ei vielä osaa hiihtää. Hiiri on vienyt hiihtokoulutehtäväkuvia Vahteriston tasamaalenkin varrelle ( Teerimäenkatu) ja Riutan ladun lyhyelle lenkille (Kormuntie 258).

Valaistuja hiihtolatuja Riihimäeltä löytyy esim. Riutan kuntorata ja yhdysreitti, sekä urheilupuiston kuntorata.

Riihimäeltä löytyy sekä puistokenttiä ja koulujen kenttiä luistelua varten.

Lopella sijaitsevat Melkuttimet ovat talvella hyviä ulkoilupaikkoja, ja varmasti myös pienempien mieleen. Myös Lopella on useita hiihtolatuja.

Riihimäellä myös Rautatienpuisto on hyvä nähtävyys myös talvella. Puistosta löytyy esim. Öllerinkatu jonka varrella sijaitsee kauniita rakennuksia, muun muassa Musiikkitalo ja Lepohuone.

Mikäli hiihtolomalla haluaa käydä museoissa, Suomen Lasimuseo on avoinna ti-su 10-17 ja Suomen Metsästysmuseo ti-su 10-16.

Hiihtoloma Forssan seudullaHiihtoloma_Forssa_Loimijoki_Forssan_kansallinen_kaupunkipuisto

Forssasta löytyy hyviä hiihtolatuja esim.  Kaikulasta, Parkkiarosta ja Paavolasta. Ulkojääkenttiä Forssasta löytyy yhteensä 9. Ulkokentät löytyy mm. Talsoilan puistosta, Kuhalan koululta ja Tölön koululta.

Eerikkilässä on tarjolla ohjelmaa hiihtolomalaisille joka päivä viikoilla 8 ja 9.  Ohjelmassa on päivittäin vaihtuvia aktiviteetteja. Aktiiviteetteihin pääsee osallistumaan kertamaksulla tai lunastamalla All access- paketin.

Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistoissa on upeat ulkoilumaastot myös talvella, ja Torronsuolta löytyy myös hiihtolatuja.

Teksti: Marianna Jokinen, matkailun opiskelija, KK Tavastia

logo_eu_liitto_hamk