Hessi-Talli – Kokonaisvaltaisia hevoselämyksiä kaikille Urjalankylän maalaismaisemissa

Urjalankylän helmi Hessi-Talli on palvellut hevosystäviä jo pitkään, yli 20 vuoden ajan. Hessi-Tallin omistaja Heidi Sinda on todellinen hevoslady, Heidin ura on mittava ja sen varrelta löytyy useita kohokohtia myös kilpailupuolelta, mm. useita SM- ja PM-kärkisijoja valjakkoajossa, sekä kenttä- ja kouluratsastuksessa. Heidillä on lisäksi useita toimihenkilöoikeuksia valmentamiseen ja tuomarointiin myös kansallisella tasolla. Näissä osaavissa käsissä hän luotsaa Hessi-Talliaan keskittyen ennen kaikkea valjakkoajoon ja vikellykseen.

Hessi-Tallin tarina sai alkunsa, kun Helsingissä syntynyt ja opiskellut Heidi palasi aina kesiään viettämään mummolan maisemiin Urjalaan. Hevosharrastus vei mennessään ja Mustialassa aloitetut agrologin opinnot, sekä oma kilpaura vauhdittivat matkaa ja näin toiminta alkoi pikkuhiljaa kysynnän laajentuessa kasvaa äidinisän sukutilalla tunnelmallisissa maalaismaisemissa. Siellä puitteet olivat erinomaiset liiketoimintaa ajatellen sekä valjakkoajoon, että myös kenttäratsastukseen. Suomenhevoskasvatus on aina ollut lähellä Heidin sydäntä ja hänelle on ollut iso asia edistää suomenhevosen laadukasta jalostusta ja ratsukasvatusta. Valjakkoajoa edistetään rakkaudesta lajiin ja tyttären vikellysharrastuksesta tuli aikanaan myös uusi elementti toimintaan, Heidi kertoo.

“Palveluidemme valttikortti on ehdottomasti monipuolisuus ja joustavuus, räätälöimme mielellämme elämyksiä asiakkaan toiveiden mukaan”

Hessi-Talli ratsastajat maalaismaisemassa

Hessi-Tallilla hevoselämykset, suomalaisessa maalaismaisemassa kiemurtelevat omat metsätiet ja polut, luontoarvot, laavuretket sekä kaikin puolin joustavat ja asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan räätälöitävät palvelut nivoutuvat yhteen kokonaisvaltaisiksi elämyksiksi.

Valjakkoajoa ja vikellystä voi tulla kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta ja vaikkapa koko perheelle voidaan järjestää toiveiden mukainen, eri elementeistä koostuva elämyspäivä. Tilalla on myös iso ja kattava leikkipaikka, josta perheen pienimmät pääsevät vapaasti nauttimaan vierailun yhteydessä.

Valjakkoajo tarjoaa jokaiselle jotakin pienemmistä isompiin, kärryn kyydissä istumisesta groomina, eli vaunuavustajana toimimiseen. Lajissa yhdistyvät vauhdikkuus, hauskuus, sekä tiimityö. Etenkin miehille valjakkoajossa on paljon mielenkiintoisia elementtejä groomina olemista kokeiltaessa, sillä groomin tehtävä on mm. valjakkoajon kestävyyskokeessa eli maratonilla tasapainottaa vaunuja tiukoissa kaarteissa ja huolehtia, että pysytään kartalla ja aikataulussa.

Vikellyksessä taas tempaavat mukaansa liikunnan riemu, itsensä haastaminen ja yhdessä tekemisen kokemukset. Molemmat lajit sopivat monipuolisesti myös saman hevosen käyttöön. Tilalla järjestetään myös teemapäiviä ja teematunteja, Hessi-Tallilla on paljon yhteistyökumppaneita kattavasti erilaisten lajien valmennuksessa, kuten Katariina Cozmein johdolla opiskelu ratsastusjousiammunnan saloihin, vikellysvalmennusta SRL:n Vuoden valmentajaksi 2020 valitun Lilli Merisen kanssa ja Anniina Uusi-Erkkilän avulla kehonhallinnan tunteja.

”Hessi-tallilla haluamme tarjota vierailijoille leppoisan hyvä olon tunteen, iloisen mielen ja avoimen oppimisen ilmapiirin, jossa on mahdollisuus myös itsensä ylittämiseen”

Hevoset ovat kansainvälisen tason opetusmestareita, jotka ovat kokeneita konkareita. Valjakkohevosten kanssa on mahdollista testata eri vaunuja, sillä Heidi myös maahantuo ja myy valjastarvikkeita. Vikellystä voivat tulla kokeilemaan myös ihan nuorimmaisetkin, vaikka jo kuusivuotiaasta lähtien. Heidin mukaan vikellyksen kautta on helppo oppia mukautumaan hevosen liikkeisiin ja kehonhallinta paranee myös ratsastusharrastusta ajatellen. Hessi-Tallilla vikellyksen maailmaan on helppo sukeltaa myös vikellys-workshoppien kautta. Talli toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi kokeilemaan, eikä kokeilu vaadi sitoutumista säännölliseen harrastamiseen. Heidille vastuullisuusasiat kuten huolenpito niin hevosista, asiakkaista kuin ympäristöstäkin ovat itsestään selvä asia.

“Parasta ovat onnelliset hevoset, onnelliset asiakkaat ja onnistumisen elämykset”

Hessi-Tallin tavoittaa Facebookista, tallin kotisivuilta, sekä Instagramista @hessitalli ja @hessiadventures.

Kirjoittanut: Tiina Vigelius

Kuvat: Heidi Sinda / Hessi-Tallin arkisto

EAKR ja EU logot