Aulangon lumiset metsät kutsuvat liikkumaan

Aulangon puistometsä sijaitsee Hämeenlinnassa, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, Tampereelta ja Lahdesta. Aulangolla on mahtavat mahdollisuudet talviliikuntaan lumoavissa maisemissa ja vanhojen metsien suojassa. Aulangolla voit talvipyöräilyn lisäksi hiihtää, lumikenkäillä, liukulumikenkäillä, polkujuosta, patikoida tai vaikka pulahtaa avantoon uimaan. Aulanko Outdoorsilta vuokraat kätevästi välineet liikkumiseen ja varaat ryhmille ohjattuja retkiä luonnon helmaan.

Lumikengät jalkaan ja hangille

Lumikenkäily on hauska tapa liikkua hohtavilla hangilla ja nauttia ympäröivän luonnon hiljaisuudesta. Aulanko Outdoorsilta, Katajistonrannan välinevuokraamosta saat sekä lumikenkiä, että OAC karvapohjasuksia eli liukulumikenkiä. Karvapohjasuksiin et tarvitse monoja, vain nilkkaa tukevat hyvät talvikengät, joita voit myös vuokrata tarvittaessa.  Lähde Aulangon metsien keskelle, ihaile kansallismaisemia ja vedä keuhkot täyteen raikasta talvi-ilmaa.

Talvipyöräilyn riemua

Aulangon metsissä kulkee noin 5 kilometrin talvipyöräilyyn sopiva MTB reitti, joka on merkattu maastoon punapäisin tolpin. Reitti on juuri talkoovoimin tampattu auki ja hyvässä pyöräilykunnossa. Talvipyöräilyyn sopivat TREK fatbiket saat Katajistonrannan välinevuokraamosta, pyöriä löytyy myös lapsille. Pyöräilyreitille pääsee kätevästi Aulangon luontoliikuntakeskuksen läheltä. Pidä silmät ja korvat tarkkana, reitti kulkee varpuspöllön ja lehtopöllön reviireillä. Reitti on melko haastava ja mikäli ylämäet tuntuvat liian pitkiltä, voit hyvin poiketa pyöräilemään myös helpommille ulkoilureiteille, joita alueella risteilee lukuisia tai lähteä nautiskelemaan tasaisesta rantareitistä.

Sujuvasti suksilla

Aulangon hiihtoladuilla pääset sivakoimaan lumisen luonnon keskelle. Kaupungin hoitamat ladut kulkevat kauniissa, metsäisissä maisemissa. Lähde suksilla 10 kilometrin helpommalle lenkille tai vaativammalle 6,4 kilometrin lenkille. Ladulle voit lähteä esimerkiksi Aulangon luontoliikuntakeskuksen pihamaalta tai Aulangon hotellilta lähtevää latua pitkin.

Ohjattu ryhmäretki, TYKY-päivä tai metsäpalaveri

Lähde ystävien tai työporukan kesken retkelle ihastumaan talviseen luontoon. Voit varata ohjatun retken esimerkiksi karvapohjasuksilla tai fatbikeilla luonnon keskelle tai pitää vaikka metsäpalaverin laavun suojissa tarjoiluista ja nokipannukahveista nauttien. TYKY-päivää voit tulla viettämään Aulangolle vaikkapa ulkoilma-pakopelin merkeissä tai pöllyttää lunta leikkimielisissä lumiturnajaisissa. Retken tai TYKY-päivän päätteeksi voit rentoutua Katajistonrannan rantasaunassa ja pulahtaa avantoon.

Teksti: Kirsi Reinikka, Aulanko Outdoors