Kevät on täällä ja mieli vetää vesille

Ylös, ulos ja luontoon!

Kevät on täällä ja luonnon heräämistä on mukavaa ja mielenkiintoista seurata niin vesillä kuin metsässäkin. Kalastajille ja melojille on tarjolla mainioita harrastuspaikkoja. Olemme Tavastia Blueways –hankkeessa meloneet ja tehneet reittikuvaukset Kokemäenjoen latvavesien helmistä sekä rakentaneet kolme eri teemaista vesiluontopolkua. Melonta_Tuulos_kirkko_melontareitti_digitrailMelontareittien pituus vaihtelee yhdeksästä sataankahteenkymmeneen kilometriin ja maisemat reiteillä ovat huikeita. Reittikuvaukset ja –videot löydät Vanajavesikeskuksen sivuilta ja parhaat kalapaikat kalapaikkaoppaasta.

Jos haluat metsään merkityille reiteille pyöräilemään, niitä löytyy ympäri Hämettä. Jokamiehen oikeuksilla saa toki pyöräillä muuallakin, mutta maastoon merkityillä reiteillä on hyvä aloittaa.  Kanta-Hämeessä on todella upeita maastoreittejä, mutta niitä on joskus aika haastava löytää. Täällä hiukan vinkkejä, mistä reittejä löytyy, mitä reittejä suositellaan ja mistä pyöriä saa vuokralle.

Retkeilyyn ja ulkoiluun vesillä ja maastossa on Kanta-Hämeessä mainiot mahdollisuudet omatoimisesti, kun myös luontoyrittäjät tarjoavat kalustoaan vuokralle.

Melonta_Forssa_loimijoki_keskusta_kansallinen_kaupunkipuisto_melontareitti_digitrail

Erärenki Jouni Palen toimii Lounais-Hämeessä Tammelan järviylängöllä. Palveluihin kuuluu myös kaluston vuokraus ja siirtokuljetukset, joten Liesjärven vesien lisäksi mm. Turpoonjoki, Loimijoki ja Lounais-Hämeen muut vesistöt (mukaan luettuna Melkuttimet ja Someron puoli) ovat mahdollisia melontakohteita. Soutuveneet ovat vain Liesjärvelle. Jounin vuokrattava vesille vievä kalusto löytyy Erärengen nettisivuilta, tarjolla on niin kanootteja ja kajakkeja, kuin SUP-lautoja ja soutuveneitäkin.

Liesjärven kansallispuiston kupeessa sijaitseva Eerikkilä Sport & Outdoor Resort tarjoaa vuokralle monipuolisia liikuntavälineitä fatbikeista kajakkeihin ja tässä linkki Eerikkilän vuokravälineisiin.

Janakkalassa kotipesäänsä pitävä Enicare vuokraa avokanootteja ja kajakkia. Yrittäjä Erja Niemelä kertoo, että myös kaluston kuljetuspalvelu on sovittavissa alueella.

Aulangolla Katajistonrannassa toimii Aulanko Outdoorsin välinevuokraamo, josta on saatavilla Fatbiket, kickbiket, tandemit, supit, kajakit, kanootit, suurkanootit, purjelaudat, lumikengät, OAC:t, retkiluistimet, gps:t, trangiat jne. Retken päätteeksi voi vuokrata rantasaunan paljuineen Aulangolta.

info@aulankooutdoors.fi 044-767 4772

Koko Kanta-Hämeen alueella operoiva Fenix Ohjelmapalvelut Oy / Fenix Adventures Ltd tarjoaa vuokralle Fatbiket, kickbiket, tandemit, supit, kajakit, kanootit, suurkanootit, purjelaudat, gps:t, trangiat ym. kesäretkeilykamppeet ulkoilijoille. Toimitus kansallispuistoihin ja retkeilykohteisiin sekä kesämökeille ja hotelleille.

info@fenixohjelmapalvelut.fi 044-5919799

Kuten huomaat, ei ulkoilutuokio ainakaan kamppeista jää kiinni. Ei muuta kuin YLÖS, ULOS ja LUONTOON!

Mika Soramäki

Tavastia Blueways -hanke

Tavastia_blueways_hanke_logot