Tutki luonnon heräämistä kevääseen lähiretkellä kansallismaisemassa Hämeessä

Kevät_herää_linnut_puut_hiirenkorvalla_lähimatkailu_hämeLähiretkeily luontoon antaa uutta puhtia koronakevääseen. Mikä on sen ihanampaa kuin seurata luonnon heräämistä uuteen kauteen Hämeen kansallismaisemassa? Linnut saapuvat ja pikkuhiljaa luonto alkaa viheriöidä. Ota eväät mukaan ja lähde haistelemaan kevään tuulia!

Aloita lähiretkeily vaikkapa Tammelasta. Tammelan luontokohteissa linkittyvät kansallispuistot ja kansallismaisema, sillä jo 1890-luvulla taiteilija Albert Edelfelt ikuisti Kaukolanharju auringonlaskun aikaan -maalauksen Tammelassa. Maalausta pidetään yhtenä Edelfeltin merkittävimmistä maisemamaalauksista. Pääset itsekin ihailemaan Edelfeltin ikuistamaa kansallismaisemaa Kaukolanharjun näkötornista.

Kaukolanharju sijaitsee Saaren kansanpuistossa. Saaren kansanpuisto on tunnettu virkistys- ja vapaa-ajanviettopaikka. Alueella on mainioita luontopolkuja ja uimapaikkoja. Kansanpuiston keskellä sijaitsee ravintola Lounais-Hämeen Pirtti. Retkelle kannattaa lähteä monena päivänä, sillä lähellä sijaitsevat myös kaksi kansallispuistoa.

Liesjärvi ja Torronsuo ovat mainioita paikkoja seurata kevään ensi merkkejä. Torronsuo on lintubongareiden suosikkikohde. Lähellä Kiljamon parkkipaikkaa on lintutorni, josta voit seurata kurkien ja hanhien muuttoa. Torronsuo on Suomen syvin suo. Sen kaunis ja karu näkymä ovat kuin suoraan Lapista. Pitkospuita ja polkuja pitkin pääset tekemään voimiesi mukaisen reissun. Eväät kannattaa olla mukana. Taukopaikat saattavat olla suljettuna koronan vuoksi, mutta valitse oma pysähtymispaikkasi. Istuintyyny pepun alle ja eväät esiin!

Muutkin Hämeen luontokohteet ovat lähellä. Luontoon kannattaa suunnata ympäri vuoden. Tästä esitteestä voit kerätä vinkit luonnossa liikkumiseen eri kuukausina!  Häme on lähellä. Vain noin tunti Turusta, Tampereelta tai Helsingistä ja olet perillä. Hämeessä on yli 20 kiinnostavaa retkeilykohdetta muun muassa Ilvesreitti, kansallispuistot, kaupunkipuistot ja melontareitit. Lue lisää Hämeen kiinnostavista luontokohteista!

p.s. Muista ottaa pikkupussi roskia varten mukaan, sillä luonto kiittää roskatonta reissaajaa!

Häme_lähiretkeily_luonto_herää_valkovuokot
Häme_lähiretkeily_luonto_herää_silkkiuikku_saalis
Häme_lähiretkeily_luonto_herää_oksa_hiirenkorvat
logo_eu_liitto_hamk