Riihimäen taidemuseo

Riihimäen taidemuseo

Riihimäen taidemuseon kiehtova kokoelma tarjoaa hyvän yleiskuvan suomalaisten taiteilijoiden teoksista 1900 -luvun ensimmäisellä puoliskolla. Tatjanan ja Pentti Wähäjärven Riihimäen taidemuseolle lahjoittamassa kokoelmassa on monien taiteilijoiden teoksia, kuten Helene Schjerfbeck, Ellen Thesleff, Tyko Sallinen, Jalmari Ruokokoski, Ester Helenius, Eero Nelimarkka, Juho Rissanen, Marcusin Collin, Rugerånåger Backmansson, Thomé, Venny Soldan-Brofeldt ja Pekka Halonen.

Kokoelmaan kuuluu myös 1800 -luvun venäläisiä ikoneita, aasialaisia ​​antiikkiesineitä ja pienempiä kokonaisuuksia, mukaan lukien egyptiläisiä esineitä. Wähäjärven kokoelman saaminen Riihimäelle mahdollisti taidemuseon perustamisen ja avaamisen yleisölle vuonna 1995. Museon kokoelmiin kuuluu myös pienempiä taidelahjoituksia ja museon omia hankintoja. Kaiken kaikkiaan museon kokoelma sisältää lähes 2500 esinettä ja taideteosta.

Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi taidemuseossa järjestetään ​​luentoja, työpajoja, konsertteja ja muita tapahtumia kaikenikäisille vieraille, ja tilat sopivat myös juhliin ja yritystapahtumiin. Vierailijoita palvelee myös museokauppa Helene.

Taidemuseon toimintaa tukee aktiivinen tukiryhmä, Riihimäen taidemuseoyhdistys ry.

Kuvat
Helene Schjerfbeck's painting from the collections of Riihimäki Art Museum.
×
1/1
Helene Schjerfbeck's painting from the collections of Riihimäki Art Museum.