Metsäkävelyt Aasien Kanssa

Metsäkävelyt Aasien Kanssa

Aasien kanssa voi tulla virkistäytymään metsäkävelylle, jolloin voimme tehdä 1-4 tunnin mittaisen kävelylenkin metsissä ja hiekkateillä kulkien. Kävelyitä järjestetään sekä kotitallimme ympäristössä että Lopella kahdella luonnonsuojelualueella, Iso-Melkuttimella ja Palolammella.

Kävelyn aikana jokainen halukas saa vuorollaan taluttaa aasia. Metsäreittejä löytyy sekä helppo- että vaikeakulkuisempia sen mukaisesti, millaista maastoa ihmisväki kaipaa. Vuodenajasta riippuen voimme kävelyn aikana myös esimerkiksi poimia marjoja, kerätä sieniä tai pysähtyä evästauolle. Aasien kanssa kävelyllä ei tarvitse turhia kiirehtiä, sillä aasit ovat rentoa kävelyseuraa. Tosin aasien kulku voi ajoittain olla yllättävän reipasta niiden kokoon nähden, joten kävelylle tulijan on hyvä varustautua mukavilla kävelyyn sopivilla kengillä sekä säänmukaisella vaatetuksella.

Ennen kävelylle lähtemistä aaseihin tutustutaan, käydään läpi niiden taluttamisen ohjeita ja aasit voidaan yhdessä harjata. Kävelyn jälkeen voidaan huolehtia aasien ruokkimisesta. Aasit kantavat retkivarusteet ja -eväät selkärepuissaan.

Kuvat
MetsäkävelylläMetsäkävelyllä Iso-MelkuttimellaMetsäkävelyllä
×
1/3
Metsäkävelyllä
2/3
Metsäkävelyllä Iso-Melkuttimella
3/3
Metsäkävelyllä