Lounais-Hämeen Pirtti

Lounais-Hämeen Pirtti

Perinneravintola Lounais-Hämeen Pirtti Saaren kansanpuistossa, Tammelassa, toimii laadukkaana juhlapaikkana ja tilausravintolana. Hakkapeliittakellari on erinomainen paikka kokoustilana tai pöytiin tarjoiltavien tilaisuuksien juhlatilana. Saunan voi varata sekä yritys- että yksityiskäyttöön kirkasvetisen Suujärven rannalta. Saunailtaa voi jatkaa Hakkapeliittakellarissa ruokailun merkeissä.

Kesäaikaan ravintola on auki keskiviikosta sunnuntaihin tarjoten viikolla keittolounasta sekä sunnuntaisin hämäläisen pitopöydän.

Luonnonkauniiseen alueeseen Tammelan Saaren Kansanpuistoon rakennettiin Lounais-Hämeen Pirtti. Sen rakentaminen aloitettiin syksyllä 1946 arkkitehti V. Kyanderin suunnittelemana ja Pirtti vihittiin käyttöön vuonna 1948.

Pirtti edustaa kahta perusmuotoista tammelalaista talonpoikaismuotoista taloa. Ensimmäinen osa on ns. savupirtin eli lakeispirtin osa joka yhdistetään ns. salahinkalolla uloslämpiäväksi tasakattoiseksi laeksi. Sitä kannattavat ns. orjan- eli orsihirret. Siinä osassa on myöskin perinteellinen takka. Hirsiseinää on myöskin vanhan mallin mukaan päreristikkoon päällystetty.

Salahinkalon seinään on kiinnitetty Urjalan Pyhän Olavin, Tammelan Arkkienkeli Mikaelin ja Someron Pyhän Jaakon puuveistokset.

Pirtin huonekalut ja tekstiilit edustavat 1800-luvun tammelalaista pirttikalustoa. Ruokasalin etuseinään on sijoitettu taulu, jossa on niiden henkilöiden puumerkit, jotka ovat lahjoittaneet hirsiä talon rakentamiseen.

Kuvat
Lounais-Hämeen PirttiLounais-Hämeen PirttiLounais-Hämeen Pirtti
×
1/4
Lounais-Hämeen Pirtti
2/4
Lounais-Hämeen Pirtti
3/4
Lounais-Hämeen Pirtti
4/4