Hämeen Keskiaikafestivaali

Hämeen Keskiaikafestivaali

Hämeen keskiaikafestivaali on Suomen suurin historiafestivaali ja Kanta-Hämeen tunnetuimpia yleisötapahtumia. Vuonna 2019 rikottiin kävijäennätys, 28 500 festivaali kävijällä. Vaatimattomasta alusta on kasvanut suuri valtakunnallisestikin huomattava tapahtuma, joka yhden elokuisen viikon ajaksi valtaa Hämeenlinnan Linnanpuiston ja Linnanniemen alueen ja muuttaa sen värikkääksi aikamatkaksi menneisyyteen.

Elokuiseen viikkoon mahtuu niin tuliturnajaiset, Kireen Kypärän taverna esiintyjineen, viikinkien ja buhurtin taistelut, kuin riemukkaat eläinystävämmekin. Ohjelma tapahtumaan on pyritty kokoamaan monipuoliseksi ja kansainväliseksi jotta kävijä pääsisi kokemaan lähes täydellisen keskiaikaisen elämyksen.

Tapahtumaan tulee myös useita satoja leiriytyjiä. Leiriytyjät saapuvat usein paikalle jo keskiviikkona nauttivat keskiaikaisesta ilmapiiristä kanssamme ja viipyvät aina sunnuntai-iltaan asti. Leirit jakautuvat eri teemojen mukaan; viikinkileiri, keskiaikaleiri, ritarileiri, fantastisemman keskiajan harrastajille fantasialeiri metsänpeitto sekä nykyaikaleiri tavis telttailijoille. Kriteerinä leiriytymiselle on teeman mukainen teltta ja asumustarvikkeet.

Kuten esiintyjät niin myyjätkin tuovat tapahtumaan kansainvälistä ilmettä. Tapahtumaan saapuu myyjiä useista itäblokin maista ja muualta euroopasta. Torimyyjien keskiaikaa mukailevat kojurivit, työnäytökset, taustalla kuuluva musiikki Tavernan lavalta sekä taustalla mahtavana nouseva keskiaikainen linna luovat kokonaisuuden jota on vaikea saavuttaa missään muualla. Keskiaikainen tori tuo seppien ahjojen tuoksut ja taonnan kilkkeen, saippuan tekijät, lankojen värjärit, keskiaikaiset aseet ym. kävijöiden nähtäviksi ja koettaviksi. Markkinatori on kokemuksena ainutlaatuinen tunnelmallaan, tuotteillaan ja kojujen visuaalisella ilmeellä.

Tule, näe ja koe kanssamme keskiaikainen Häme!

Kuvat
Viking campsiteFireshow Camplife Friends
×
1/4
Viking campsite
2/4
Fireshow
3/4
Camplife
4/4
Friends