Ahveniston Ulkoilu- ja Luonnonsuojelualue

Ahveniston Ulkoilu- ja Luonnonsuojelualue

Ahveniston harjualue on suosittu ulkoilualue Hämeenlinnassa. Sen ytimenä on 64 hehtaarin luonnonsuojelualue, josta kuusi hehtaaria on aarnimetsää. Alueella kulkee monia merkittyjä kuntoilu- ja ulkoilureittejä, pururata sekä metsäpolkuja. Ahvenistolla kasvaa osin myös harvinaista kasvillisuutta. Hämeen maaseutukukkaa eli Hämeen kylmänkukkaa voi nähdä Ahveniston maastossa.

Harjun kupeessa sijaitseva Ahveniston järvi on suosittu uimapaikka, talviaikaan Ahvenistolla pääsee uimaan myös avannossa. Ahveniston saunaa voi vuokrata kuka tahansa ja siellä on myös yleisiä saunavuoroja. Ahvenistolta löytyy myös maauimala, joka on rakennettu vuoden 1952 Olympialaisia nykyaikaisen viisiottelun uintiosuutta varten. Myös viisiottelun muut lajit kilpailtiin Ahvenistolla. Ahvenistonharjun toisella puolella on pieni Kahtoilampi sekä pohjoisempana harjun kupeessa Hirvilampi.

Uinnin ja lenkkeilyn lisäksi Ahvenistolla voi pelata rantalentopalloa, SUP-lautailla tai kiipeillä puissa Flow Parkin radoilla. Rannan tuntumassa on kota, johon voi sytyttää retkinuotion vaikka makkaranpaistoa varten. Kesäaikaan rannan läheisyydessä palvelee kahvila.

Talvella Ahvenistolla kulkee valaistu latupohja ja siellä on useita pulkkamäkiä.

Kuvat
Ahvenisto lake from the nature trailAhveniston ulkoilualue, Ahvenisto outdoor and nature reserve.Ahvenisto lake beach, Hämeenlinna Lakeland.
×
1/3
Ahvenisto lake from the nature trail
2/3
Ahveniston ulkoilualue, Ahvenisto outdoor and nature reserve.
3/3
Ahvenisto lake beach, Hämeenlinna Lakeland.