Tapahtumat Hämeessä kesällä 2020

Hämeessä on valtavasti hauskoja kesätapahtumia. Kokosimme yhteen suosituimmat tapahtumat, näissä kannattaa poiketa!

11-12.4.2020 Riihimäen Pääsiäinen

Tänä vuonna Riihimäen pääsiäistä vietetään taikateemalla. Kaupungissa on pääsiäiseen aikaan liittyvien tapahtumien lisäksi erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä, työpajoja, markkinoita, kotieläimiä ja paljon muuta kivaa toimintaa koko perheelle.

Riihimäen Pääsiäisen sivut

2-7.6.2020 Riihimäen kesäkonsertit

Alkuun pienimuotoisena toiminta järjestetty tapahtuma on kasvanut kansallisesti ja kansainvälisesti arvostetuksi kamarimusiikkijuhlaksi, joka kuuluu Finland Festivals -ketjuun. Parin viime vuosikymmenen aikan Riihimäen Kesäkonserteissa on esiintynyt lukuisia nimekkäitä artisteja ja yhtyeitä niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta.

Riihimäen kesäkonserttien sivut

4-7.6.2020 Riihimäen erämessut

METSÄSTYS – KALASTUS – RETKEILY – LUONTO

Kansainväliset Erämessut on alansa johtava messutapahtuma Suomessa. Erämessuja on järjestetty Riihimäellä vuodesta 1972. Messut järjestetään 24. kerran Riihimäen Urheilupuistossa 4.-7.6.2020. Vehreä urheilupuisto on viihtyisä paikka messuille. Metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn ja luonnon harrastajat ja ammattilaiset kohtaavat alan kaupallisen tarjonnan sekä valtakunnalliset järjestöt.

Erämessujen sivut

13.6.2020 Avoimet Kylät Häme

Avoimen kylien päivänä sadat maaseutu- ja kaupunkiyhteisöt avaavat ovensa vierailijoille, jotka voivat tulla nauttimaan kyläelämästä ja ohjelmasta. Tuhannet vapaaehtoiset ympäri maata järjestävät päivän joka vuosi lauantaina kesäkuun alussa. Noin 100 000 osallistujan kanssa se on Suomen suurin yhden päivän julkinen tapahtuma. Löydä mielenkiintoisimmat kyläkohteet kartalta osoitteessa https://avoimetkylat.fi ja suunnittele reittisi ennen tapahtumaa! Hämeessä on noin 40 acointaa kylätapahtumaa 13.6.2020, joista voit valita suosikkisi

Avointen kylien sivut

13.6.2020 Lammin Pellavamarkkinat
Lammin Pellavamarkkinat on vuosittain järjestettävä yhden päivän tapahtuma. Ohjelmaan kuuluu muun muassa avajaiskulkue, kenttäpelejä ja taidenäyttely. Pellavamarkkinat on järjestetty Lammilla vuodesta 1971 ja vuosittain tapahtumassa vierailee tuhansia ihmisiä.

Pellavamarkkinoiden sivut

24.-28.6.2020 NBCh Ypäjä, 47. Hankkija Finderby 2020

Ypäjällä järjestetään Nordic Baltic Championships -kilpailut este- koulu- ja pararatsastuksessa.

NBCh Ypäjän sivut

26.-27.6.2020 Musica Kalevi Aho
Musica Kalevi Aho on Forssassa järjestettävä kamarimusiikkifestivaali.

Musica Kalevi Ahon sivut

26-28.6.2020 Janakkalan barokki

Kolme päivää vanhan musiikin juhlaa Helsingin Barokkiorkesterin johdolla. Kirkkokonsertteja Pyhän Laurin kirkossa, kansanmusiikki-ilta iltapalan kera tunnelmallisessa Keltaisessa talossa Laurinmäellä ja lapsille oma Lasten Barokki sunnuntaina 28.6.

Janakkalan Barokin sivut 

1-4.7.2020 Hauhon musiikkijuhlat

Hauhon musiikkijuhlat on kamarimusiikkifestivaali Hämeessä. Vuonna 2002 perustettu tapahtuma on ansainnut paikkansa Suomen suosituimpien festivaalien joukossa tarjoten mielenkiintoisia konsertteja heinäkuun alussa vanhoissa kirkoissa ja historiallisissa ympäristöissä, sekä tietenkin musiikkijuhlien kotipaikassa Hahkialan kartanossa. Kulinarististen nautintojen lisäksi ennen ja jälkeen konserttien, Hahkialan Kartano tarjoaa myös laadukasta majoitusta festivaalivieraille Hahkialan Uiskolassa.

Hauhon musiikkijuhlien sivut

3.-4.7. Wanaja Festival

Wanaja Festival tuo suomipopin ja -rockin suurimmat nimet Hämeenlinnaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuma-alueesta, -tunnelmasta ja esiintyjistä kiitelty Wanaja Festival on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Jo 17. kertaa järjestettävässä tapahtumassa vierailee liki 20 000 asiakasta. Wanaja Festival on sallittu kaiken ikäisille. Vain ravintola-alueille ja VIP-alueelle on ikäraja 18 vuotta. Wanaja Festivaleille on myynnissä edullinen päiväkohtainen lastenlippu.

Wanaja Festivalin sivut

5.7.2020 Poikkea meille!

Poikkea meille! 5.7.2020 on tapahtuma, jolloin kuka tahansa voi kutsua ihmisiä kylään.Silloin mielenkiintoiset vanhat rakennukset ja kivasti sisustetut kodit voivat avata ovensa tai persoonalliset puutarhat porttinsa. Silloin voi järjestää pop up kahvilan omalla pihalla tai kokata kylälounaan kylätalolla. Silloin voi lämmittää saunan halukkaille tai järjestää vaikka konsertin ladossa. Ohjelma ja kyläilykohteet päivitetään verkkosivuille kevään aikana.

Poikkea meille! -tapahtuman sivut

11.7.2020 Avoimet maatilat – Taste of Häme!  

Miten maito päätyy lehmästä tilan maitotankkiin tai mitä kesällä tapahtuu viljatilalla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun maatilat ympäri Hämettä avaavat ovensa vierailijoille. Avointen maatilojen päivänä jokaisella halukkaalla on mahdollisuus päästä tutustumaan hämäläiseen ruoantuotantoon – nähtävää ja koettavaa löytyy koko perheelle! Avoimet kylät -tapahtuma kutsuu sinut viettämään ikimuistoisen kesäpäivän Hämeen kauniilla maaseudulla. Tervetuloa!Tapahtuman sisältö ja aikataulu tarkennetaan kevään aikana.

Avoimet maatilat -tapahtuman sivut

18.7.2020 Bella Italia

Bella Italia on vuosittain järjestettävä italialaisen ajoneuvomuotoilun näyttely. Se järjestetään Mustialan kuninkaankartanon alueella.

Bella Italian sivut

31.7-1.8.2020 Holjat Forssa

Holjat on hyvän mielen kaupunkifestivaali Forssassa, vain tunnin ajomatkan päässä Turusta, Helsingistä ja Tampereelta. Kaksipäiväinen festivaali kokoaa ihmisiä Forssan kauppatorille läheltä ja kaukaa perinteisesti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.  Holjat koostuu kahdesta osasta; päivätapahtumasta ja iltatapahtumasta. Ilta-aikaan tapahtuma muuttuu musiikkifestivaaliksi eturivin artistien noustessa lavalle.

Holjien sivut

8-12.7.2020 Linna Jazz Festival
Linna Jazz -festivaali on vuotuinen musiikkitapahtuma, joka täyttää Hämeenlinnan kaupungin jazz- ja rytmimusiikilla heinäkuun puolivälissä. Suuressa ulkoilmakonsertissa ja intiimeissä klubikeikoissa esiintyy valikoima suomalaisen jazzmusiikin parhaita bändejä ja nousevia kykyjä sekä kansainvälisiä tähtiä. Erinomaisten esiintyjien, monien ilmaisten konserttien ja kohtuullisten lippuhintojen ansiosta Linna Jazz -festivaaali kutsuu musiikin ystäviä oleskelemaan Hämeenlinnaan useamman kuin yhden yön ajan.

Linna jazzin sivut

1-2.8.2020 Hakkapeliitta

Hakkapeliitta-tapahtuma on ainutlaatuinen 1600-luvun hengessä järjestetty tapahtuma. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun alussa Mustialassa. 1600-luvun markkinatorilla myydään vanhan perinteen mukaan tehtyjä tuotteita. Viikonlopun aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin. Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera.

Hakkapeliitan sivut

2.8.2020 Pick-Nick Forssa

Pick-Nick on yksi suurimmista yksipäivisistä autotapahtumista Pohjois-Euroopassa! 2 500 autoa näytillä, satoja moottoripyöriä ja 30 000 vierailijaa yhdessä päivässä!

Pick-Nickin sivut

7-9.8.2020 Linna cruising Hämeenlinna

Hämeenlinnassa, Kantolan tapahtumapuistossa järjestetään elokuussa viikonlopputapahtuma harrasteajoneuvoille ja niistä kiinnostuneille. Kolmen päivän tapahtuman aikana voit nauttia Drive_in elokuvasta, livemusiikista, burnis-kisasta ja perinteisestä cruising-ajelusta. Kantolasta löytyy myös tapahtumatori ja street food -kojuja. Rannan tuntumassa pääsee seuraamaan venenäytöksiä.

Linna Cruisingin sivut

8-9.8.2020 Elomessut Hämeenlinna

Vuoden 2020 kesällä jo 30. kertaa järjestettävät Elomessut pidetään tuttuun tapaan upealla Verkatehtaan korttelialueella. Elomessut on Kanta-Hämeen alueen suurin yleismessutapahtuma: mukana on vuosi vuodelta laajeneva kirjo yrityksiä, yhdistyksiä, käsityöläisiä sekä Verkatehtaan omia toimijoita. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa ja aktiviteettia molempina messupäivinä. Vuonna 2020 Elomessut juontaa näyttelijä Jenni Kokander. Tervetuloa Elomessuille!

Elomessujen sivut

10-16.8.2020 Hämeen Keskiaikafestivaali

Hämeen Keskiaikafestivaali on Suomen suurin historiallinen festivaali ja yksi tunnetuimmista tapahtumista Hämeen alueella. Vuonna 2019 kävijöitä oli ennätyksellisesti 28 500. Pienestä tapahtumasta on kasvanut huomattava festivaali, joka muuttaa linnan ympäristön värikkääksi viikon matkaksi keskiajalle.

Tänä vuonna teema on Taika ja myytit. Viikkoon sisältyy keskiaikainen messu, tuliturnajaiset, taverna ja esiintyjiä, viikinki- ja buhurttaistelijoita sekä eläinystäviä ja alue lapsille. Paikalla on myös useita satoja leiriläisiä, jotka saapuvat usein jo keskiviikkona nauttimaan keskiaikaisesta ilmapiiristä sunnuntai-iltaan saakka.

Esiintyjät ja markkinamyyjät tuovat tapahtumaan kansainvälisyyttä, monet saapuvat Itä-Euroopan maista ja kaikkialta Euroopasta. Upeat näkymät linnalle ja keskiaikainen musiikki taustalla, keskiaikainen markkina-alue ja työpajat luovat kokonaiskokemuksen, jota on vaikea saavuttaa muualla.

Keskiaikafestivaalien sivut

24-30.8.2020 Forssan mykkäelokuvafestivaalit

Forssan Elävienkuvien teatterissa järjestetään vuosittain kansainväliset mykkäelokuvafestivaalit. Vuodesta 2000 saakka järjestetyt festivaalit ovat pohjoismaiden vanhimmat.

Forssan 21 mykkäelokuvafestivaalit: ”Mykkäelokuvia nousevan auringon maasta”
Olemme löytäneet maailmalta jälleen kerran komean ohjelmiston, joka soveltuu erinomaisesti kuluvan vuoden teemaan. Festivaalien ohjelmisto esitetään viikon aikana Elävienkuvien teatterissa.

Elokuvien säestyksestä vastaavat aikaisempien vuosien tapaa kokeneet muusikot.

Mykkäelokuvafestivaalien sivut

26-27.9.2020 Poronpolku

Poronpolku on kaunis vaellusreitti Lopella, lähellä Räyskälän ilmailukeskusta.  Joka vuosi syyskussa Poronpolulla järjestetään kaksipäiväinen tapahtuma, jolloin voit patikoida, juosta tai polkea vaellusreittiä pitkin. Aikaa ei oteta, tämä tapahtuma järjestetään vain huvin vuoksi rentoutumiselle ja yhteiselle ajanvietolle.

Ensimmäisenä päivänä polun valtaavat maastopyöräilijät valiten jonkun 5 km, 13 km, 18 km, 24 km, 30 or 55 km reiteistä.  Seuraavana päivänä on patikoijien vuoro, tapahtuman kävijät voivat valita minkä tahansa 3 km, 11 km, 16 km, 22 km or 28 km reiteistä. Poronpolku sopii kaikenikäisille. Lapsille on reitillä myös hauskaa ohjelmaa ja aktiviteetteja. Reitin varrelta on myös mahdollista ostaa ruokaa.

Poronpolun sivut

.

logosarja_hankkeet