Vietä syysloma Hämeessä – vinkkejä retkikohteista!

Syysloma lähestyy ja onkin aika tehdä lomasuunnitelmia. Viikon aikana on hyvä latailla akkuja loppuvuoden rutistukseen. Tähän loistavat mahdollisuudet tarjoavat Hämeen monipuoliset kohteet. Välimatkat ovat lyhyet ja tarjontaa on kattavasti eri aktiviteeteissa niin kulttuurista kuin luonnostakin kiinnostuneille aikuisille ja lapsiperheille.   

Hämeen luonto kutsuu retkeilemään

Rauhaa, raikasta ilmaa ja kaunista syksyistä luontoa voi ihailla Hämeen monilla luontoreiteillä. Näistä suosituimmat ovat Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot Tammelassa sekä Lopen Poronpolku. Lopella sijaitseva kirkasvetinen Iso-Melkuttimen reitti on mainio retkeilykohde perheen pienempien kanssa. Evon luontopoluilla ja vaellusreiteillä on monipuolinen tarjonta niin lyhyemmille patikoinneille kuin haasteita kaipaavalle retkeilijälle. 

Luontoreiteillä riittää nyt paljon muitakin retkeilijöitä. Kannattaakin tutustua kaikkiin luontokohteisiin Visit Häme sivuilla. Joukossa on varmasti paljon uusiakin kohteita, joistmoni ei vielä tiedäOlemme koonneet myös valmiita reittejä patikoijille. Näistä on helppo valita itselle sopivin vaihtoehto, varsinkin jos maasto ei ole entuudestaan tuttu. Niin ja vielä ennen metsäretkelle lähtöä tärkeä asia – muistetaanhan retkeillä roskattomasti 

Mukavaa ja kevyttä muutaman tunnin retkeilyä voi harrastaa vaikkapa Aulangon historiallisella luonnonsuojelualueella. Aulangolla monipuoliset aktiviteetit ja palvelut ovat vierailijaa lähellä. Aulangon kylpylähotellin ympäriltä löytyy kiipeilypuisto, golfkenttä, minigolf- ja frisbeegolfradat, ratsutalli ja monenlaisia aktiviteetteja tarjoava Katajistonranta saunoineen. Aulanko on myös paikallisten suosikki. Yöpyminen kotiseudulla voisikin olla hauska seikkailu ja saada omat tutut alueet näyttämään aivan toisenlaiselta. Ja mikä parasta, joku muu hoitaa siivoamisen, ruoanlaiton ja voi vain keskittyä olemaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa. Aulangon alueella on mahdollisuus myös mökkeillä. Tutustu Hämeen eri majoitusvaihtoehtoihin. 

Tammela_saaren_kansanpuisto

Tammelan Saaren Kansanpuisto on kansallispuistojen lisäksi loistava retkikohde.

Aulanko_karhupatsas

Aulangon puistometsässä on monenlaista nähtävää. Näkötornilta lähtee portaat alas karhuluolalle.

Iso_Melkutin_Loppi

Lopen kirkasvetisen Iso-Melkutimen ympäri on kiva patikoida vaikka koko perheen kanssa.

Syysloma kulttuurista nauttien

Häme tarjoaa luonnon lisäksi laajan valikoiman kulttuuria. Keskiaikaiset kirkotHämeen linna sekä linnavuoret vievät matkailijan mielenkiintoiseen Hämeen historiaan. Design ja lasi ovat merkittävässä asemassa Hämeessä. Onhan täältä lähtöisin maailmankuulut Iittalan tuotteet. Iittala Villagessa on myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaaMikäli design ja lasi kiinnostavat kannattaa myös vierailla Suomen lasimuseolla Riihimäellä, sekä läheisessä Hyttikorttelissa sijaitsevissa pienemmissä lasistudioissa. Samalla voi poiketa mielenkiintoiseen Metsästysmuseoon. Museoihin ja niiden tarjontaan kannattaa tutustua etukäteen ja tehdä suunnitelma vierailukohteista.  

Vikke_peli_tenholan_linnavuori

VIKKE peliä voi pelata Hämeen kulttuuri- ja luontokohteissa.

Kulttuurikohteisiin voi myös tutustua pelaamalla VIKKE sovellusta. Sovellus kuljettaa pelaajaa tarinoiden avulla eri Kanta-Hämeen kulttuurikohteissa. Jokaisessa kohteessa on pieni tehtävä tai arvoitus, jonka pelaajan tulee ratkaista. Keksitkö kaikkiin vastauksen? Lähde testaamaan. Lataa ilmainen VIKKE sovellus Google Play Storesta tai AppStoresta.

Pako linnasta® -perhetapahtuma 17.10.

Syyslomalla Hämeen linnassa järjestetään suosittu Pako linnasta® -perhetapahtuma lauantaina 17.10. klo 10-16. Perhetapahtuma järjestetään ulkotiloissa, turvavälein ja hygieniaan erityistä huomiota kiinnittäen. Perhetapahtuma on tarkoitettu erityisesti perheille, joissa on 7-12 -vuotiaita lapsia. Joukkueissa tulee olla vähintään yksi aikuinen mukana. Kokoa oma seikkailutiimisi, jossa on enintään neljä henkilöä, ja lähde ratkaisemaan arvoitusta ja pakenemaan linnasta. Tapahtuman tuottajina Fenix Ohjelmapalvelut Oy ja Suomen kansallismuseo, Hämeen linna. Yhteistyössä mukana HAMK.

Luonto ja kulttuuri tarjoavat paljon touhuttavaa, mutta löytyy Hämeestä paljon muutakin. Inspiroidu ja tutustu muuhun tarjontaan Visit Häme sivuilla. Kannattaa myös kurkata TOP 10 kohteet tai paikallisten asukkaiden vinkit vierailukohteista.  

Toivotaan syyslomalle monta aurinkoista syyspäivää, joista voimme nauttia turvallisesti kauniissa Hämeen luonnossa ja mielenkiintoisissa kulttuuri- ja aktiviteettikohteissa. Tervetuloa meille lähelle Hämeeseen! 

Lisää vinkkejä löydät täältä:

logo_eu_liitto_hamk