Hämeessä vuosi 2021 on yhtä juhlaa

Hämeessä on monta aihetta juhlaan vuoden 2021 aikana. Juhlasankareita ovat ennen kaikkea kulttuurikohteet, joissa lasi ja design näyttelevät pääosaa. Juhlavuosi tarjoilee niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin matkailijoille tekemistä ja nähtävää sekä useita juhlavuoden näyttelyitä koko maakunnassa.

Juhlavuodet_Iittala_Kultasuklaa_suklaatehdas

Iittala Villagessa on monta juhlijaa, yksi niistä on Kultasuklaan suklaatehdas.

Vuosi 2021 on todellinen lasin juhlavuosi Hämeessä. Iittalan lasitehdas täyttää 140 vuotta ja sen läheisyydessä sijaitseva Designmuseo Iittala 50 vuotta. Iittala Villagen alueelta löytyy myös kolmas sankari, nimittäin herkullista suklaata valmistava Kultasuklaa, joka täyttää 30 vuotta. Lasin juhlaa jatkaa Riihimäellä sijaitseva Suomen lasimuseo, joka täyttää 60 vuotta. Juhlanäyttelyitä on tiedossa myös Riihimäen kaupunginmuseolla, joka niin ikään täyttää 60 vuotta.

Juhlavuodet_Riihimaki_Vihrea_Talo

Yksi Riihimäen juhlijoista on 10-vuotias Vihreä Talo.

Vaikka vuonna 2021 juhlitaan suuresti lasitaidetta, on Hämeessä monta muutakin aihetta juhlaan. Riihimäen teatterin perustamisesta tulee kuluneeksi 75 vuotta. Kattava ohjelmisto tarjoaa ikimuistoisia teatterielämyksiä. Myös Riihimäen Nuorisoteatteri täyttää pyöreitä, jo 30 vuotta. Teatterin lisäksi Riihimäellä on myös musiikki vahvasti juhlavuosien osilta esillä, sillä Riihimäen musiikkiopisto täyttää 60 vuotta ja Riihimäen kesäkonsertit 40 vuotta. Kesäkonserttifestivaalin päivämäärät eivät ole vielä tätä kirjoittaessa selvillä, mutta rakenteilla on varmasti mielenkiintoinen juhlaohjelma. Konsertteja ja kulttuuritapahtumia järjestää myös 10 vuotta täyttävä Riihimäen Vihreä talo.

Riihimäellä juhlinta ei pääty vielä, vaan jatkuu Suomen Metsästysmuseoon, jossa 100 vuotta täyttävä Sako järjestää juhlanäyttelyn 1.4.2021 alkaen. Metsästyksestä puhuttaessa, onnitteluita suunataan myös Suomen Metsästäjäliitolle, joka täyttää 100 vuotta.

Juhlavuodet_janakkala_Pyhan_laurin_kirkko

Janakkalan Pyhän Laurin kirkko on rakennettu keskiajalla.

Riihimäeltä juhlintaa voi jatkaa kohti Janakkalaa. Janakkalassa järjestetään Pyhän Laurin kirkon 500-vuotisjuhlallisuudet. Juhlinta oikeastaan kuuluisi vuoden 2020 puolelle, mutta Korona-viruksen takia syntymäpäivään liittyviä tapahtumia ja juhlallisuuksia on siirretty vuodelle 2021.

Forssan seutu ei kalpene juhlavuosien viettäjissä. 160 vuotta sitten Forssan tekstiilitehtaalla aloitettiin kankaanpainanta ensimmäisenä Suomessa. Finlaysonin vanhoilla tehtailla on kuhinaa myös tänä päivänä, sillä tiloissa on monen moista toimijaa. Näistä erityisesti mainittakoon Forssan kuosikeskus, joka avaa ovensa vuoden 2021 aikana ja uudistuneessa Rykkerin puodissa pääsee ihailemaan ja ostamaan toinen toistaan viehättävämpiä kuoseja. Forssassa pääsee majoittumaan idylliseen Hotelli Maakuntaan, joka viettää 90 vuotispäiviään ja aamupalan voi nauttia jo 110 vuotta täyttävässä Antin Konditoriassa.

Juhlinnasta kakkua täynnä olevaa vatsaa voi sulatella osallistumalla 30 vuotta täyttävän Forssan Suvi-illan maratoniin, jossa lienee osallistujina monta 100 vuotta täyttävän urheiluseura Tammelan Ryskeen jäsentä.

Juhlavuodet_2021_Museorautatie_museojuna

Jokioisten Museorautatie täytää vuonna 2021 50-vuotta.

Ettei juhlinta päättyisi liian pian, kannattaa vielä hypätä Jokioisilla museojunan kyytiin! Jokioisten Museorautatie täyttää 50-vuotta vuonna 2021. Höyryveturin vetämän junan kyytiin pääsee kesällä ja joulukuussa voi matkustaa Joulupukin junalla. Museorautatiellä voi juhlia myös vuokraamalla resiinan. Pumppaile juhlapiknikille kauniisiin maalaismaisemiin!

Visit Häme toivottavaa lämpimät onnittelut kaikille juhlavuosia viettäville upeille Hämeen kohteille ja tapahtumille!

Juhlanäyttelyitä ja tapahtumia Hämeessä voit selailla Visit Häme -sivujen tapahtumakalenterista.

logo_eu_liitto_hamk