Lumoudu maisemista Hämeenlinnan seudun pyöräilyreiteillä

Koe luonnon läsnäolo pyöräretkellä lumoavissa maisemissa Hämeenlinnan seudulla! Monipuolisista reittivalikoimista löytyy vaihtoehtoja aina leppoisasta pyöräretkestä haastavampaan maastopyöräilyyn. Hämeeseen on helppo tulla pyöräilemään junalla tai hypätä välillä vaikka laivan kyytiin. Hopealinjan Bike & Boat –lippu sisältää laivalipun pyörällesi sekä retkievään.

 

Pyöräilyreitit

Hämeenlinnan seudulliseen pyöräilykarttaan on merkitty pyöräilyreitit sekä käyntikohteet Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa.

Maastopyöräreitit

Hämeenlinnan seudulta löytyy myös haastavia maastopyöräreittejä vaativampaankin makuun. Tutustu Aulangon (29 km) ja Ahvenisto-Kalpalinnan (35 km) maastopyöräreitteihin

Hämeen härkätie

Härkätien historialliset kulttuurimaisemat ovat täydellinen ympäristö kesäiselle pyöräretkelle ja idylliset kylät matkan varrella houkuttelevat pysähtymään usein.
Tutustu Hämeen härkätien pyöräilyreittiin.

Hattulan pyöräilyreitit

Pyörällä pääsee mukavasti Hämeenlinnan Aulangolta Hattulaan ja maantietä pitkin eteenpäin Lepaalle sekä Petäykseen. Matkan varrella myös Vanajanniemen virkistysalue. Pyöräretkelle voi lähteä myös esimerkiksi Lehijärven ympäri (poikkea samalla Panssarimuseossa) tai Hattula Golfin kautta Hämeenlinnan Iittalaan. Kokeile myös Tenholan linnavuoren harjureittiä.

Tutustu Hattulan ulkoilukarttaan

Hämeenlinnan pyöräilyreitit

Digitrail-pyöräilykartalta löydät mielenkiintoisia ja helppokulkuisia pyöräilyreittimahdollisuuksia Hämeenlinnassa. Reitit ovat helppokulkuisia ja kuljettavissa tavallisella pyörällä. Reitit koostuvat suurimmaksi osaksi tasaisesta tiestöstä lukuun ottamatta muutamia mäkiosuuksia osassa matkoista.
Hämeenlinnan pyöräreittejä ovat mm. Vanajaveden rantareitti (5,7 km), Aulangon luontopolku (14 km), Keskiajalta kaupunkiin (4,7 km), Kulttuuria ja Olympiapuisto (3 km). Lisäksi Hämeenlinnasta löytyy mielenkiintoisia maastopyöräilyreittejä muun muassa Evon retkeilyalueelta.

Janakkalan pyöräilyreitit

Janakkalaa halkovat harjut polkuineen ja ulkoilureitteineen tarjoavat loistavat mahdollisuudet maastopyöräilyyn. Omaa luokkaansa on tietenkin Kalpalinnan hiihto- ja pyöräilykeskus, jonka harjuteillä ja poluilla pärjää tavallinenkin maastopyöräilijä, mutta lisää vauhtia antavat eritasoiset rinteet enduro- ja alamäkipyöräilijöille.
Merkittyjä metsäisiä pyöräilypolkuja löytyy mm. Kiipulasta ja Turengin Konttilasta. Kiipula lukuisine liikuntamahdollisuuksineen ja majoitus- ja kahvilapalveluineen sopii hyvin myös pyöräilijän tukikohdaksi. Lokakuussa 3.10.2021 järjestetään jälleen KiipMTB, maastopyöräilyn kuntotapahtuma.

Janakkalan ulkoilureitit ja -alueet

Hämeenlinna, Hattula, Janakkala maastopyöräreitit.

Hämeenlinna, Hattula, Janakkala maastopyöräreitit.

Pyörävuokraus ja palvelut

Hattula

Parolan pyörähuolto
Parolan pyörähuollossa eletään pyöräilylle! Vuokrapyörien lisäksi myös pyörien huoltoa ja korjausta.Hämeenlinna, Hattula, Janakkala, vuokraa polkupyörä

Pyörämyynti Hatunen OyHatunen on Hattulan Parolassa sijaitseva polkupyöräilyn ja pyöräilyvarusteiden erikoisliike.

Inkalan kartano
Inkalan kartano tarjoaa levähdyspaikan ja saunomismahdollisuuden esimerkiksi Hämeen Härkätien polkijoille.

Hämeenlinna

Aulanko Outdoors/Fenix Ohjelmapalvelut
Aulanko Outdoorsin välinevuokraamosta löydät laajan valikoiman erilaisia luonto- ja vesiliikuntavälineitä omatoimiseen sporttailuun. Pyöräilijöille tarjolla on fatbikeja (myös lapsille), citypyöriä, tandempyöriä sekä kick bikeja. Myös vuokrattavat rantasaunat, kokoustilat sekä ohjatut pyöräretket ryhmille.

Maken pyöräpaja, Tuulos
Fatbike-vuokraus sekä ohjatut fatbike-retket pienryhmille.

Spessuvuokraus, Hauho
Spessuvuokraus toimittaa sähkömaastopyörät ja fat biket suoraan haluamaasi kohteeseen esim. vuokramökille tai ajopaikalle Hämeenlinnan alueella. Voit myös ottaa pyörät itse mukaasi haluamaasi kohteeseen kuomullisella perävaunulla.

 

Janakkala

Kalpalinna Bike Park
Kalpalinna tarjoaa ohjausta ja helppoja reittejä aloittelijoille sekä vauhdikkaita reittejä kokeneille enduro- ja alamäkipyöräilijöille. Kalpalinnassa on tällä hetkellä 18 reittiä ja POMA -hissit.
Palveluvalikoimasta löytyvät: vuokraamo, kahvila, caravan-alue, sauna sekä pyörän pesupiste.

Janakkalan Latu
Janakkalan Latu ry järjestää pyöräilyjä ja vuokraa kahta aikuisten fatbikea (M- ja L-kokoiset).

Ismon suksihuolto & vuokrapyörä
Ismo vuokraa maastopyöriä, fatbikeja sekä maantiepyöriä – pyöräilykypäriä unohtamatta! Myös pyörien huollot ja korjaukset.

Lumoudu maisemista Hämeenlinnan seudun pyöräilyreiteillä