Elämyksellistä matkailua museokortin kulttuurireiteillä Hämeessä

Museokortti on julkaissut uudessa palvelussaan kiehtovia kulttuurikierroksia, joissa myös Hämeen kohteet ovat kattavasti mukana. Valmiit kierrokset tuovat matkasuunnitelmiin tai vaikkapa spontaaniin viikonloppuretkeen helppoutta ja elämykset ovat taattuja. Lähde siis tutustumaan Hämeen kulttuurihelmiin!

Museokortti_kulttuurireitti_hameen_linna

Historiallinen Hämeen linna on yksi kohteista, johon pääsee tutustumaan museokortilla.

Kotimaan matkailu vallitsevassa tilanteessa on nyt suosittua. Erityisesti luontokohteet ovat vetäneet puoleensa monia suomalaisia. Luontokohteiden lisäksi Suomessa on rikasta ja monipuolista kulttuuritarjontaa, joka tuo mielenkiintoista vaihtelua ja elämyksiä lähimatkailuun. Museokäynnit on myös todettu yhdeksi turvallisimmista kulttuuriharrastuksista poikkeusaikoina. Avarat museotilat noudattavat asetettuja turvallisuusohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja takaavatkin näin asiakkailleen turvallisen vierailun kohteessa.

Museokortin uuden palvelun avulla pidempiä, mutta myös lyhyempiä päiväretkiä on helppo toteuttaa valmiiden kulttuurikierroksien avulla. Palvelu mahdollistaa myös omien reissujen suunnittelun. Miksipä ei siis lähtisi jo vaikka heti tänään oman asuinalueen kulttuurikohteisiin tutustumaan!

Museokortti-sivuston kulttuurikierrostarjonta on kattava. Yli 20 reitin joukossa on varmasti jokaiselle jotakin. Kierroksilla on museokohteiden lisäksi luontokohteita, majapaikkoja sekä ravintola- ja kahvilapalveluja. Häme on kattavasti esillä Museokortin kierroksilla. Hämeen kierroksilla löytyykin elämyksiä niin nuorille, vanhoille, perheille, pariskunnille, kaveriporukoille kuin yksinään matkustavillekin.

Kulttuurireitti linnaan tai muotoilun äärelle

Linnasta linnaan kulttuurireitillä pääset keskiaikaiseen tunnelmaan. Linnakierrokseen kuuluu eteläisen Suomen linnakohteita, jossa mukana on tietenkin historiallisesti merkittävä Hämeen linna. Vierailulla pääsee tutustumaan linnan eri aikakausien elämään ja kokemaan toinen toistaan mielenkiintoisempia tarinoita keskiajalta. Lue lisää reitistä.

Museokortti_kulttuurireitti_muotoilun_jaljilla_Suomen_Lasimuseo_Riihimaki

Suomen Lasimuseossa Riihimäellä pääsee muotoilun jäljille.

Muotoilun jäljillä Järvi-Suomessa reitillä maailmankuulut klassikot, arkkitehtuuri, lasi ja design näyttelevät pääosaa. Joukossa on tuttuja kodin esineitä, mutta myös uniikkeja design tuotteita. Reitin ehdottomat helmet ovat Suomen lasimuseo Riihimäellä sekä Designmuseo Iittala. Suomen lasimuseon vierailuun kannattaa yhdistää läheisen idyllisen Hyttikorttelin alueen kävelykierros ja piipahtaa alueen lasistudioilla. Myös Iittalassa kannattaa vierailla alueen muissa kulttuurikohteissa, kuten Iittalan lasitehtaalla, jossa yhä tänä päivänäkin valmistetaan Suomen kansainvälisesti tunnetuinta lasiesinettä, Aalto-maljakkoa. Iittala Villagessa on myös paljon muutakin kuin lasia tarjolla, kuten Kultasuklaa tehtaineen, Naivistien näyttely ja pieniä käsityöläisten puoteja. Lue lisää reitistä.

Elämyksiä kulttuurireitillä Hämeenlinnassa

Museokortti_kulttuurireitti_Hameenlinna_vankila

Vankila on vaikuttava museo Hämeenlinnassa, jossa pääsee tutustumaan vankilan historiaan ja vankien tarinoihin.

Vaikuttavien elämysten Hämeenlinna -kierros tarjoaa runsaasti kulttuuria historiaan, taiteeseen ja luontoon liittyen. Kierroksen kohteet ovat toisiaan lähellä ja ne onkin helppo saavuttaa vaikkapa kävellen. Kierroksella pääsee keskiaikaiseen tunnelmaan Hämeen linnassa. Linnan vieressä sijaitsee rangaistuslaitoksesta museoksi muutettu todella vaikuttava Vankilan kokonaisuus sekä sotahistoriasta kiinnostuneille Museo Militaria.

Musiikin ystäville Sibeliuksen syntymäkoti Hämeenlinna keskustassa on ehdoton vierailukohde. Aulangon historiallinen luonnonsuojelualue jatkaa Sibeliuksen tunnelmia, sillä tuolta Sibelius ammensi inspiraationsa sävellyksiinsä, kuten Finlandiaan.

Hämeenlinnan keskustassa Palanderin talossa pääsee 1800-luvun porvariskodin tunnelmaan ja kaupunginmuseo Skogsterissa voi kuulla kiehtovia tarinoita Hämeenlinnasta.

Taiteen ystäville on tarjolla vaihtuvia näyttelyitä vanhemmasta taiteesta nykytaiteeseen Hämeenlinnan taidemuseossaMuseo sijaitsee kultturikeskus Verkatehtaan alueella, jossa sijaitsee myös moni muukin toimija, kuten Hämeenlinnan teatterilasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXElokuvateatteri BioRexGalleria Kone sekä Sibelius-opisto 

Museokortti_kulttuurireitti_Hameenlinna_Kulttuurikeskus_Verkatehdas

Hämeenlinnan Verkatehtaan alueella on useita kulttuuritoimijoita ja tilaa kulttuuritapahtumille.

Käsitöistä kiinnostuneille Wetterhoffin talo on vierailun arvoinen paikka. Wetterhoffin talo on luovien alojen yritysten keskus, jonka katutasokerroksessa sijaitsee uniikki sisutus- ja käsityökauppa.

Tällä ympäri vuoden toteutettavissa olevalla kierroksella riittää todella tekemistä sekä nähtävää pidemmäksikin ajaksi. Lue lisää reitistä.

Museokortti mukaan matkaan

Museokortti on kannattava hankinta ennen kulttuurikierrokselle lähtemistä. Kortti maksaa 69 euroa ja on voimassa 12 kuukautta. Kortilla voi vierailla yli 300 eri kulttuurikohteessa koko Suomessa. Ja yhdessä kohteessa, vaikka useammankin kerran. Kortilla saa myös etuja ja alennuksia kumppaneiden tarjoamista palveluista.

Pakkaa kortti kulttuurimatkallesi mukaan ja lähde retkelle historiastaan, monista kulttuurikohteistaan ja maailman kuuluisasta lasidesignistaan tunnettuun Hämeeseen. Tavataan turvallisesti ja vastuullisesti kulttuurintäyteisessä Hämeessä!

logo_eu_liitto_hamk