Riihimäen Taiteiden yötä juhlitaan 11. syyskuuta

Lasitehtaan_alue_hyttikortteli

Hyttikorttelissa on paljon nähtävää Taiteiden yönä.

Taiteiden yö valtaa taas kaupungin! Riihimäen kulttuuri- ja yritystoimijoiden ja Riihimäen kaupungin yhteistyössä järjestämä tapahtuma tarjoaa kaupunkilaisille erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia.

Tämän vuoden Riihimäen Taiteiden yössä voit kokea monenlaista taidetta taidenäyttelyistä burleskiin. Kaupungilla on myös elävää musiikkia, kahviloita ja pop up -pisteitä. Lapsetkin on huomioitu ja heille löytyy paljon tekemistä, muun muassa perinneleikkejä, temppurataa ja räsymaton katumaalausta.

Tapahtuman koordinaattori Minttu Seppo iloitsee, että tänäkin vuonna mukaan on saatu monipuolinen kattaus taidetta ja Taiteiden yötä on lähtenyt toteuttamaan kymmeniä eri toimijoita. Tapahtumia on laidasta laitaan koko illan, jopa pitkälle yöhön saakka.

Taidenäyttelyitä ja lasitaidetta

Riihimäen taidemuseossa avautuu Taiteiden yönä Riksu! -näyttely ja Riihimäen kaupunginmuseossa Saavumme Riihimäelle -näyttely. Riksu! -näyttelyn suunnittelija ja tuottaja Juho Haaviston voi tavata taidemuseolla klo 17 ja klo 20. Muita näyttelyitä on esimerkiksi Galleria Tärinän yhteisnäyttely ja kukkagallerian taidenäyttely.

Hyttikorttelilla pääsee tutustumaan lasistudioihin. Mafka ja Alakoski järjestävät tunnin välein lasinpuhallusnäytöksiä ja Lehmustien Juhlatalon puutarhassa voi tutustua ”Lasia tehtaan varjossa” ulkoilmanäyttelyyn sekä Kirsi Järven maalauksiin.

Matkan varrella voi poiketa herkuttelemaan useisiin kahviloihin, kuten esimerkiksi Kaupunginmuseon piharakennuksessa palvelevaan Marttojen kesäkahvila Pesutupaan.

Punaine_talo_riihimäki

Punaisessa Talossa on tarjolla muun muassa fascia movements & gong -tunnit.

Elävää musiikkia ja teatteria

Kaupunginmuseon lavalla esiintyy musiikkiopiston opiskelijoita eri kokoonpanoissa ja illan päätteeksi lavan ottaa haltuun Veina-yhtye. Elävää musiikkia voi myös kuunnella J.A. Sandels Pubissa Numa Bandin toimesta, kun taas Bar Bulldogissa soittaa Alpha Beaver.

Riihimäen nuorisoteatteri esittää Varasto -näytelmän klo 19.00. Illan viimeisillä tunneilla on myös mahdollisuus osallistua Riihimäen Teatterissa kuiskaajan teatterikierrokselle.

Nämä ja kaikki muut ohjelmat kellonaikoineen löydät kaupungin verkkosivuilta. Kannattaa myös seurata Taiteiden yön facebook-sivuja, jonne päivitetään jatkuvasti tapahtumatietoja. Suurin osa Taiteiden yön ohjelmasta on maksutonta.

Turvallinen tapahtuma

Taiteiden_yö_riihimäki

Tervetuloa Taiteiden yöhön!

Jokainen tapahtumajärjestäjä huolehtii voimassa olevien koronamääräyksien noudattamisesta.

Myös tapahtumaan osallistujia muistutetaan:

·        huomioimaan turvavälit ja käsihygienian

·        yskimään ja aivastamaan oikein

·        käyttämään kasvomaskia suositusten mukaan

·        jäämään kotiin, jos tuntee itsensä vähänkään sairaaksi.

Tervetuloa Taiteiden yö 2020 -tapahtumaan Riihimäelle!

logo_eu_liitto_hamk