Kesälomatekemistä Hämeessä

Ennen kuin kesä saa meidät kokonaan otteeseensa, alkavat ajatukset ajautua kohti  kesälomaa. Vietämme toistamiseen poikkeuksellista kesää ja siinä missä ulkomaanlomat saavat vielä hetken odottaa, ei kukkaan puhjennut kotimaa häviä ulkomaiden lomakohteille. Kesä on vuoden parasta aikaa ja loma on aina loma, viettääpä sen reissun päällä maailmalla, tai vaikka täällä Hämeessä. Hämeestä on mahdollista löytää jotain uutta, jotain erilaista ja erityistä, kesälomatekemistä ihan läheltä.

Tervetuloa viettämään antoisaa ja elämyksellistä kesälomaa Hämeeseen, historialliseen ja luonnonkauniiseen maakuntaan, jota ympäröi jylhät harjut, vehreät pellot ja puhtaat vesistöt. Häme on lomailijalle aarreaitta, jossa voit yhdistää luontoloman, aktiiviloman tai kulttuuriloman ripauksella designia ja historiaa, joka ulottuu aina kauas keskiajalle. Häme on ollut asutettua kivikaudelta lähtien ja historian havina on läsnä ympäri maakuntaa.

Kesalomatekemista-Hameesa-Korteniemen-perinnetila

Kulttuuriin ja historiaan voi tutustua esimerkiksi Liesjärven Kansallispuistossa Korteniemen perinnetilalla.

Kesälomaa Hämeessä voit viettää tutustuen keskiaikaiseen historiaan vierailemalla Hämeen Linnassa ja yhdeksässä keskiaikaisessa harmaakivikirkossa. Kirkoista vanhin, Hattulan Pyhän Ristin Kirkko, on tunnettu upeista maalauksistaan.

Voit viettää päivän nauttien historiallisesta Hämeen Härkätiestä ja henkeä salpaavista kulttuurimaisemista ja idyllisten pikkukylien vieraanvaraisuudesta. Hämeen Härkätie  soveltuu erinomaisesti pyöräilijälle.

Aktiiviselle lomalaiselle Häme tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Luontoaktiviteetit varmistavat, että lomaltasi ei puutu menoa ja meininkiä, voit kokeilla monipuolisesti luontoliikuntalajeja Fat bikeista kuutamomelontaan, tai sup-lautailusta kirkkoveneilyyn, tai lähteä vaikkapa ihailemaan aamuaurinkoa kuumailmapallosta. Maltillisemmat seikkailijat pääsevät kokeilemaan rajojaan nousemalla korkeuksiin, turvallisesti, Hugo Parkin ja Ahveniston Flowparkin kiipeilypuistoissa. Golffarit pääsevät nauttimaan vihreistä greeneistä ja hoidetuista kentistä Hämeenlinnan ”Tiilaaksossa”.

Kesalomatekemista-Hameessa-jarvimaisema

Hämeen upeat luontokohteet kutsuvat retkeilemään.

Vastuullisuutta arvostava matkailija löytää autenttisen yösijan yöttömässä yössä, järvimaisemissa puumajoituksessa Petäyksessä Tentsile-teltassa ja Tammelan Eerikkilän Eco Campissa. Kesäluonto on Hämeessä vertaansa vailla, alueen monimuotoinen ja rikas luonto kätkee sisälleen kaksi kansallispuistoa; Liesjärvi ja Torronsuo. Evo, Saaren kansanpuisto ja Aulangon kansallismaisemat tarjoavat retkeilijälle eritasoisia reittejä ja maastoja. Kirkasvetinen Iso-Melkutin Lopella on sukeltajan unelmakohde ja Poronpolulla Hämeen jJärviylängöllä voit yhdistellä erimittaisia päiväretkiä. Tutustu digitrail-sovellukseen ja löydä parhaat reitit lomallesi.

Kulttuurin ystävä löytää Hämeestä museoita ja näyttelyitä. Suomalaiseen lasitaiteeseen ja designiin pääset tutustumaan ihastuttavassa Iittala Villagessa ja Riihimäen lasimuseossa, jotka molemmat viettävät juhlavuottaan. Riihimäen idyllisessä Hyttikorttelissa pääset tutustumaan entisen Lasitehtaan työläisten asuinalueeseen. Alueella toimii aktiivisesti lasistudioita vielä tänäkin päivänä.

Lue myös paikallisten hämäläisten suosikkikohteista. Lämpimästi tervetuloa Hämeeseen!

Teksti: Mari Nikkanen, opiskelija, KK Tavastia matkailulinja