Joulu alkaa odotuksesta

Vaikka vuoden pimein aika verhoaa Hämeen alleen, tunnelmalliset joulutapahtumat siirtävät mielen kohti lähestyvää juhlakautta.

TULKOON JOULU – JOULUNAVAJAISIA, TOREJA JA IHANIA JOULUTAPAHTUMIA

 • Joulunaika juhlistetaan avatuksi Iittalassa 20.-21.11. Iittala Villagen joulunavaus viikonloppu korkkaa juhlakauden monipuolisella tarjonnalla koko perheelle. Naivismin Talvi -näyttelyä pääsee ihastelemaan vanhalla puukoululla klo 11-17  ja joulupukkikin piipahtaa kylässä lauantaina ja sunnuntaina. Lasimäen liikkeet palvelevat laajennetuin aukioloin koko avajaisviikonlopun. Designmuseo Iittalassa voit käydä fiilistelyn lomassa katsomassa Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät -näyttelyn.

 • Riihimäen kaupunki avaa joulukauden Granitin aukiolla pe 26.11. klo 18–20.

 • La 27.11. klo 12-16  Joulukausi avataan tunnelmallisella torpparimuseolla. Joulutorilta löytyvät ihanat lahjat, herkut ja koristeet. Ostoksia varten kannattaa varata kortin lisäksi käteistä. Koko perheen tapahtumassa nähdään Valosirkus Spektrin alue-esiintyjiä sekä show klo 15.30. Myös itse Joulupukki vierailee tietenkin Laurinmäellä. Tapahtuma järjestetään Keltaisen talon kahvilaa lukuunottamatta ulkotiloissa.

 • La 27.11.2021 klo 10-15  Suomen Lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo Riihimäellä järjestää  Joulutorin vuoden tauon jälkeen.  Tule nauttimaan joulun tunnelmasta ja poimimaan parhaat lahjaideat käsityöläisten myyntipöydiltä. Lasimuseon rakennuksessa sijaitsevassa ravintola Klaasissa tarjoillaan tapahtumapäivänä Joulutorin brunssi. Tapahtumapäivän ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin verkkosivuilla lähempänä tapahtumapäivää.

 • Antin Adventti järjestetään Lopella sunnuntaina 28.11. kunnantalolla ja sen pihapiirissä sekä kunnankirjastossa. Tapahtuman avaa Lopen Puhallinorkesteri jouluisella musiikkituokiolla valtuustosalissa klo 14.30-15.15. Kirjaston Fallesmannisalissa klo 15.30 esiintyy Lastenmusiikkiorkesteri Pellekaija Pum. Kunnantalolla Riesa-Pelle hauskuuttaa lapsia ja tekee ilmapallohahmoja. Mukana menossa on tietysti itse Joulupukki. Kunnantalolla järjestetään myyjäiset klo 14.30-18. Myyjäisistä saat kotiin ja lahjaksi paikallisten toimijoiden käsitöitä, leivonnaisia ja  jouluisia koristeita. Varaa myyntipaikkasi torstaihin 25.11. mennessä p. 040 330 6035 tai p. 050 500 2166. Kunnantalolla on koko tapahtuman ajan tarjolla kuumaa glögiä ja pipareita.

 • Hämeenlinnassa Loimua Areenalla järjestetään la 4.12 ja su 5.12 Joulumarkkinat jo neljättä kertaa. Tervetuloa myymään tuotteita, palveluja, jouluisia käsitöitä ja herkkuja Loimua Areenan lämpöisiin glögin ja piparintuoksuisiin sisätiloihin parhaaseen joulusesonkiaikaan! Joulumarkkinoille on yleisöllä vapaa pääsy.

 • Koko kylän yhteinen joulutapahtuma HawuJoulu järjestetään Hauhon kirkonkylässä lauantaina 11.12. kello 9–14. HawuJoulu koostuu kyseisenä päivänä järjestettävistä erillisistä tapahtumista, joista vastaa kyseisen tilaisuuden järjestäjä.

Glögintuoksuisia ostohetkiä

 • Tervetuloa joulutunnelmaiseen Willa Vaskiin Hämeenlinnassa 18.11. klo 11 alkaen! Glögin ja torttujen tuoksussa kahvilanurkkauksesta löytyy vanhan leivintuvan keittiössä käsintekemiäni Kirsin Suklaita. Joulupukin konttiin, tuliaisiksi tai paikan päällä herkutteluun! Aukiolot ti-su klo 11-17.

 • La 20.11. klo 10-17 ja su 21.11. klo 12-17 Kutilan Juhlatalolla Iittalassa järjestetään ensimmäistä kertaa käsityöläisten Joulumyyjäiset. Myynnissä käsitöitä, keramiikkaa, kransseja, vaatteita ja asusteita. Kahvio pitää vierailijoista huolta pikkuherkkujen ja juomien avulla. Tule nauttimaan joulun tunnelmasta!

 • Lammilla Kuusamon Mansikkatilan tunnelmallinen Joulumyymälä avataan taas perjantaina 26.11. Myynnissä tilalla valmistettuja maukkaita glögejä,mehuja, hyytelöitä ja hilloja, suomalaisia LOBO-omenoita, pakastemarjoja, leivonnaisia ja muita jouluisia tuotteita. Saatavilla hyvä valikoima valmiita lahjapakkauksia tilan tuotteista. Myymälä ja kahvila avoinna viikonloppuisin pe 10-18, la 10-16, su 11-18, jouluviikolla avoinna myös arkena. Tervetuloa ostoksille ja nauttimaan joulun tunnelmasta. Joulumyymälä avoinna 26.11.-23.12.

 • Su 28.11. klo 12.–16 Riihimäen taidemuseossa avataan joulukausi Riihimäen Kuvataiteilijat ry:n joulumyyjäisillä. Myyjäisistä löydät mm. taidetta, käsitöitä ja koruja. Lämpimästi tervetuloa tekemään paikallisia löytöjä jouluun!

 • Kuosi POP-Up Forssan museolla on kutsunut nykypäivän kuosisuunnittelijoita ja -valmistajia sekä retrokuoseja hyödyntäviä käsityöläisiä KuosiPOP-up-tapahtumaan uuden Kuosikeskuksen tiloihin Forssan Kehräämölle. 4.12. asti ma-pe 10-16 la 10-14.

 • La 4.12. klo 11-16 ja su 5.12. klo 10-15 Hausjärvellä Willa Vatkun idyllisen ja tunnelmallisen navetan ylisillä järjestettävässä  joulumarkkina tapahtumassa käsityötaiturit ja pientuottajat myyvät tuotteitaan. Paikalta löytyy myös kahvila sekä takuuvarma joulutunnelma.

 • Joulumarkkinat Suontaan kartanossa la 11.12. klo 10-15.  Käsitöitä, elintarvikkeita ja muita jouluaiheisia tuotteita paikallisilta tuottajilta ja pienyrittäjiltä. Myös pop-up kahvilatoimintaa jossa tarjolla glögiä, riisipuuroa ja muuta lämmintä ja kylmää syötävää ja juotavaa.

 • La 11.12. ja su 12.12. klo 11-16 Riihimäellä tunnelmallinen joulubasaari Punaisen Talon salissa. Käsitöitä, herkkuja, joulukoristeita, sisustustavaraa, lahjaideoita. Kahvila avoinna tapahtuman ajan. Myyntipaikat 30€/päivä ja 50€/2päivää.

 • Eteläkadun Flea Market su 12.12.klo 11-15. Jouluinen katukirpputoritapahtuma jouluisella Eteläkadulla. 20-30 maksutonta myyntipistettä, mm. kadun Villat myyvät vanhaa tavaraa, kahvila Villa Marenki pitää ulkoilmamyyntipistettä, sisustuskauppa Etelä 8 mukana tapahtumassa ja Tavastilan liikkeet auki klo 12->

 • JS Joulupuoti on kädentaitajien pop-up myymälä Kauppapaikka Tavastilassa 11.-23.12.2021. JS Joulupuodissa on mukana pitkälti toistakymmentä monialaista kädentaitajaa. Kaikki myynnissä olevat tuotteet on käsin tehty, ja suuressa osassa on käytetty kierrätysmateriaaleja mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Kädentaitajat ovat loihtineet koristeita, koruja ja saippuoita, lahjatavaroita ja käyttöesineitä. Unohtaa ei sovi myöskään suussa sulavia herkkuja. ”Meiltä löytyy jokaiseen makuun paketoitavaa pukinkonttiin. On niin hyödykkeitä kuin myös hömppää – turhaa ja tarpeellista”, kertovat JS Joulupuodin vastaavat. Samalla he muistuttavat, että Kauppapaikka Tavastilan parkkihallissa ja pihalla on kahden tunnin ilmainen kiekkopysäköinti.

Varaslähtö joulupöytään

 • Könnölän matkailutilan jouluinen pitopöytä su 21.11. Tervetuloa nauttimaan jouluisesta pitopöydästä 21.11. klo 13 alkaen Könnölän Juhlanavettaan. Tarjolla on jouluherkkuja: laatikoita, kinkkua, salaatteja, kalaa ja niin edelleen. Runsaan pitopöydän hinta on 29€, alle 12 vuotiaat 15€. Ennakkovaraus konnola@konnola.fi

 • Jouluherkkuja notkuva pitopöytämme on tarjolla Tilausravintola Tulinummessa su 28.11. ja su 12.12. klo 12-15. Hinta 39,00€/hlö, lapset 4-11v. puoleen hintaan ja alle 4v. ilmaisia. Pöytävaraus pakollinen ja se onnistuu joko laittamalla postia osoitteeseen rengonpitopalvelu@rengonpitopalvelu.fi tai soittamalla numeroon 03-6527420. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan joulun mauista ja tunnelmasta!

 • Juhlatalon perinteinen joulupöytä tulee taas! Tervetuloa nauttimaan ihanasta vanhanajan joulun tunnelmasta ja pöydän antimista: mm. omassa uunissamme paistetusta, perinteisestä joulukinkusta ja talon laatikoista, jotka tehdään alusta asti itse aina kuorimisesta lähtien, tietenkin kotimaisista raaka-aineista. Tänä vuonna pidämme muutaman kaikille avoimen joululounaspäivän: pe 17.12. ja ma-ke 20.-22.12. (Huom! Silti ennakkoilmoittautuminen!) Muutoin katamme toki joulupöytiä ryhmille tilauksesta marras- ja joulukuussa joko lounas- tai illallisaikaan, pyydä tarjous! Meillä on väljät tilat, joten turvavälejä on helppo pitää, ja halutessasi varaamme ryhmällesi oman tilan ruokailuun myös avoimina lounaspäivinä. Varaa paikkasi: tilavaraukset@lehmustienjuhlatalo.fi

Vanhanajan joulun tuntua

 • La 20.11. klo 12-18 Urpolan Kartano Humppilassa pukeutuu jouluasuun sekä sisältä että ulkoa ja avaa ovensa jouluiseen tunnelmaan niin paikkakuntalaisille kuin muualta tuleville vieraille, Joulun tulet ja valot 2, nyt toista kertaa näin laajana tapahtumana! Ihanaa tunnelmaa lähes satavuotiaassa jouluun koristellussa kartanorakennuksessa, jouluisia valoja ja tulia talossa sisällä, sekä isossa puutarhassa etupihalla että laajalla puistoalueella takapihalla ja ViikinkiSaunan alueella. Jouluiseen tunnelmaan virittää myös kaunis jouluinen musiikki, puurobuffet, myyntitapahtuma sekä ihana joulusaunamaailma.

 • Su 28.11. klo 14-18 Myllytalon joulutapahtumassa aistitaan jouluntaikaa lähes 100-vuotiaan Myllytalon pihapiirissä. Ohjelmassa joulumusiikkia monen ikäisille, näytteilleasettajia, Latokaffilan ovet avautuvat ja tarjolla on riisipuuroa, joulutorttuja, pipareita, glögiä, kuumaa mehua ja kahvia ja Tonttupolku tehtävärasteineen. Tapahtuma on avoin ja ilmainen.

 • Korteniemen perinnetilalla voit laskeutua Joulurauhaan to 16.12. klo 18-20.  Kuusi ja puhtaat oljet on kannettu tupaan ja kynttilät valaisevat kamarin. Pihapiirissä hiljennytään jouluhartauteen ja lauletaan tuttuja joululauluja.

 • Lämpimästi tervetuloa viettämään joulunaika 23. – 26.12. Kirstulan Kartanoon, Hämeenlinnaan. Meillä voit nauttia aidosta kartanotunnelmasta, kulttuurimaisemasta ja hyvästä ruoasta. Olemme suunnitelleet kolme erilaista joulupakettia. Yksi karavaanareille, yksi mökkimajoittujille ja yksi ainoastaan illastaville asiakkaille. Varaukset ja lisäinfo numerosta 0500-644491 tai palaute@kirstulankartano.fi

Musiikki tekee joulun

 • Kuulkaa kuinka kellot soivat su 21.11. klo 17.00 Iittalan musiikkijuhlien jouluinen konsertti Iittalan yhtenäiskoululla, jossa tähtiesiintyjinä ovat The Voice of Finland 2021 voittaja Kalle Virtanen sekä upea meksikolais-yhdysvaltalainen sopraano Beatriz Macias. Liput 20€, alle 16-vuotiaat lapset 10€. Liput ennakkoon Tiketistä tai alkaen tuntia ennen tapahtumaa ovelta.

 • Su 5.12. klo 15.00 Könnölän matkailutilalla Rimmilässä Hannu Lehtonen & Seppo Hovi Joulukonsertissa upeaääninen baritoni Hannu Lehtonen tulkitsee kauneimpia joululauluja. Hannua säestää tunnettu muusikko ja tarinankertoja Seppo Hovi. Konsertin väliajalla tarjoillaan väliaikakahvipöytä, johon kuuluu suolaisia ja makeita herkkuja. Liput varattava ennakkoon Könnölästä, puh. 0400 684 769 tai konnola@konnola.fi. Liput 39€.

 • Suomalainen Joulu -iltakonsertti su 5.12. klo 18.00 Vanajan kirkossa. Suomalaisia ja jouluisia yksinlauluja
  Oopperalaulaja basso Matti Turusen, sopraano Maria Turusen ja pianisti Armaan Madarin tulkitsemina.
  Vapaa pääsy!

 • Spektrin Joulu su 5.12. klo 19.30. Pro on kuuden ystävyksen, muusikon ja nuoren taiteilijan musiikkiteatteriryhmä. Jo perinteeksi muodostunut joulukonserttimme pidetään ensimmäistä kertaa upeassa Hämeenlinnan kirkossa. Kauneimpia joululauluja kuullaan moniäänisesti laulettuna sekä jousien ja pianon säestyksellä. Myös muutamia yllätyksiä on luvassa!

 • Kauneimmat Joululaulut ma 13.12. klo 19.00 Lucian, valon päivän iltana Hakolan Marjatilalla, kahvitarjoilu, vapaaehtoinen kolehti lähetystyön hyväksi.

 • Forssan seurakunnan Kauneimmat Joululaulut

  Riihimäen seurakunnan Kauneimmat Joululaulut

  Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Kauneimmat Joululaulut

Joulumielen nostatusta koko perheelle

 • Jo perinteeksi muodostunut Joulupukin Juna ajetaan jälleen la 4.12 sekä su 5.12. Lauantaina höyryveturin vetämä Joulupukin juna liikennöi Minkiön ja Jokioisten välillä. Lisäksi Minkiön ja Humppilan välillä liikennöi toisen höyryveturin vetämä Tonttujuna. Sunnuntaina Joulupukin juna liikennöi vain Minkiön ja Jokiosten välillä. Junapiletin hintaan 7-14€ sisältyy joulupukin matkalla jakama suklaamakeinen sekä Minkiön asemalla tarjottava lämmin glögi tai mehu sekä joulupipari. Minkiön asema on koristeltu jouluisaan tunnelmaan ja molempina päivinä esitetään joululauluja.

 • La 4.12. klo 13-15 Hämeenlinnan teatterin Viirun joulu esityksessä jännitetään kuinka käy Viirun joulun Pesosen jalan jäädessä jalaksen alle. Viirun joulu esityksen jälkeen lapset pääsevät tapaamaan Viirua ja Pesosta ja kuvaamaan itsensä heidän kanssaan. Maksullinen tapahtuma.

 • 4.-5.12 Ahveniston joulunavauksessa kahvilan sekä maauimalan valot sytytetään. Tule todistamaan, kuinka joulutunnelma saapuu Ahvenistolle. Valot sytytetään lauantaina tasan klo 16.00. Koko viikonlopun nuoremmat joulutunnelmoijat voivat luoda omia joululyhteitä. Tarjolla on vinkkejä sekä kauniita tarvikkeita oman askarteluun. Avajaisten yhteydessä avataan myös leikkimielinen lamppukisa. Arvaa kuinka monta erillistä lamppua Ahvenistolla on käytetty joulutunnelman luomiseen ja voita seurueellesi saunalahjakortti. Ahveniston joulukahvila palvelee koko joulukuun ajan 4.12.2021-6.1.2022.

 • Tonttu-ARXantai la 11.12. klo 10-14. Koko perheen joulutapahtumassa askarrellaan työpajoissa ja fiilistellään joulun tunnelmaa. Tapahtuma on maksuton ja sopii kaiken ikäisille.

 • La 11.12. klo 15-18 Aulangon joulutapahtuma  koko perheelle  Aulangon Luontoliikuntakeskuksella. Tarjolla on aktiivista tekemistä lapsille ja heidän perheilleen, joulutunnelmaa valoin ja lauluin sekä makkaranpaistomahdollisuus. Paikan päällä on myös itse Joulupukki. Pientä korvausta vastaan voitte osallistua myös poniajeluun. Järvikahvilamme palvelee koko tapahtuman ajan!

 • Taidekasarmin joulu la 11.12. klo 11-16. Joulutapahtuma täynnä paikallista taidetta, käsityötä ja kulttuuria! Käsitöitä, kahvila, joululahjoja, performansseja, musiikkia, tarot-korteista ennustamista sekä nukketeatteriesityksiä! Kahvilassa mm. keto/vhh/gluteeniton maustekakkuja ja muita leivonnaisia, kahvia ja ihania leipomuksia! Tervetuloa! Kuninkaallinen nukketeatteri esittää kaksi näytöstä päivän aikana elokuvateatterissa, Taidekasarmin kellarissa. Näytökset ovat klo 13 Saiturin Joulu ja klo 16 Yksiö.

 • Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä la 11.12. klo 12 – 15. Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin. Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämmintä juomaa sekä pipareita. Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20€/ perhe, talutusratsastus 5€.

 • 11.-12.12 klo 16-18. Piparin koristelua Ahvenistolla. Koko viikonlopun ajan voit tehdä oman piparitaideteoksen. Kahvilassa on varattu pipareiden koristeluun tarvikkeet. Piparikisaan osallistuvat teokset jätetään kahvilalle näyttelyyn. Voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä 23.12.

 • Talvinen kurkistus SatuAasien elämään. Pörröinen talviturkki, uteliaina heiluvat pitkäkorvat ja huurteiset turpakarvat… Ne ovat sinua vastassa, kun tulet SatuAasin tallille kurkkaamaan, mitä aasiemme elämään kuuluu talvella. Tallimme aasitontut ovat tavattavissa la 18.12. sekä ke 29.12. klo 11-13 välisenä aikana. Tarjolla myös lämmintä juotavaa, pientä purtavaa ja muutamia aasiaiheisia joululahjaideoita. Voit tulla paikalle klo 11 jälkeen sinulle itsellesi sopivana aikana ja olla tallilla sen aikaa kuin haluat klo 13 asti. Pukeuduthan lämpimästi. Toiminta tapahtuu säätilojen mahdollistamalla tavalla ja ohjelmaa muokataan tarvittaessa. Osallistumismaksu on 10 €/aikuinen ja 5 €/lapsi. Ilmoittautumiset tapahtumaa edeltävään päivään mennessä (17.12. tai 28.12.) sähköpostilla hevostoimintavalkas@gmail.com. Maksu paikan päällä käteisellä tai MobilePaylla. Lisätiedot Sadulta 040 4123 725.

 • TAPAHTUMA SIIRTYY HELMIKUULLE, LA 12.2.2022 Musiikkiteatteri Spektrin Kettu ja värit Hämeenlinnan torin lavalla la 11.12. klo 12. Oppilaat esiintyvät ensimmäistä kertaa esitellen syksyn aikana karttuneita taitojaan laulaen, tanssien ja näytellen ulkoilmatapahtumassa. Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa. Kannattaakin jäädä seuraamaan, mitä kaikkea muuta herkullista torilla on luvassa!

 • 18.-19.12 klo 12-18 Ahveniston joulujuhla. Perinteisessä joulujuhlassa on pukki, puuroa ja joulukuusia. Ahveniston joulujuhlassa on täydelliset puitteet tavata kaverit lapsineen ja nauttia joulun tunnelmasta. Joulupukki on Ahvenistolla tavattavissa la klo 14-16. Pukinsäkissä on perheen nuorimmille pienet joulunodotuslahjat. Joulupuuro porisee isossa padassa lauantaina klo 12-17 ja puuroa on tarjolla niin pitkään kuin riittää. Pitkään keitetyn herkkupuuron kanssa maistuu herkkuvohveli tai omatekemämme glögi. Joulukuusia on tarjolla runsas valikoima koko viikonlopun sekä tarjoamme lisäpalveluna kotiinkuljetuksen. Kuusenhakuretki koko perheen voimin on yksi hauskimmista joulutraditioista ja haluamme tarjota joulukahvilassa siihen ikimuistoiset puitteet.

 • PERUTTU Perinteinen koko perheen Rehtilän pikkujoulu su 19.12. klo 16 alkaen Rehtilässä. Ohjelmassa luvassa tanssiesityksiä ja muuta jouluista ohjelmaa sekä kahvi- ja joulupuurotarjoilu ja tietysti myös joulupukki vierailee (nimelliset paketit mukaan lapsille ja lapsenmielisille) sekä illan päätteeksi arpajaiset. Pikkujoulut ovat kaikille avoimet. Ilmainen sisäänpääsy, vapaaehtoinen kahviraha. Tervetuloa!

 • Su 26.12 klo 14-18 Tapaninpäivän Pulkkadisco, Tanssi ja laske pulkkamäkeä. Afterski-meininki on taattu höyryävällä kaakaolla, herkkuvohveleilla sekä tanssimusiikilla. Laskurieha sopii hyvin koko perheelle ja musiikki raikaa pulkkamäessä klo 14-18.

 • Ke 6.1 klo 11-18 Nuuttipukin Alekarnevaali Nuuttipukki tulee ja romahduttaa Ahveniston kahvilan hinnat. Kahvilasta myydään kaikki loput joulutuotteet hurjin alennuksin pois. Tervetuloa herkuttelemaan ja siivoamaan joulu pois Ahvenistolta!

logo_eu_liitto_hamk