Joulu 2020 Hämeessä

Vuonna 2020 joulunalusaika tulee olemaan erilainen kuin aikaisempina vuosina. Keväästä asti jatkunut koronatilanne vähentää jouluisten tapahtumien määrää, mutta onneksi joitain tapahtumia kuitenkin järjestetään tarvittavin turvallisuustoimenpitein. Hämeen joulutapahtumat näet kätevästi Visit Häme -sivujen joulutapahtumakalenterista. Hämeessä on joulunaikaan myös paljon muuta tekemistä.

joulu_hame_hameenlinnan_teatteri_viirun_joulu_viiru_ja_pesonen

Hämeenlinnan teatterin Viirun Joulu luo joulutunnelmaa koko perheelle. Kuva: Tommi Kantanen

Jouluisia Näytelmiä

Teattereissa joulun tunnelmaan virittävät jouluiset lastennäytelmät. Hämeenlinnan Teatterin Viirun joulu -näytelmässä valmistaudutaan jouluun, kun Ukko Pesosen jalka jääkin kelkan jalaksen alle. Lähde katsomaan kuinka Viirun ja Pesosen joulun käy. Teatterikäynti on turvallinen, katsomossa istutaan väljästi ja teatteri on myös tehnyt muita poikkeusjärjestelyjä. Riihimäen Nuorisoteatterin Noita Nokinenän joulutaika -näytelmässä nähdään fyysistä iloittelua ja taikatemppuja. Poliisit ovat takavarikoineet Suomeen joulua viettämään saapuneen Noita Nokinenän taikapussin, jota Nokinenä koittaa juonia takaisin ystäviensä kanssa. Myös Riihimäen Nuorisoteatteri on laatinut ohjeet turvalliseen teatterikäyntiin.

Joulutapahtumat Hämeessä

Joulun tunnelmaan pääset esimerkiksi Janakkalassa Laurinmäen joulunavaus -tapahtumassa. Ulos väljästi sijoitetuilla myyntipisteillä voit tehdä jouluostoksia ja lapsille on ohjelmaa. Pukkikin vierailee tapahtumassa ja tapahtuman päättää valoa pimeään vuodenaikaan luova tulishow. Myös muita jouluisia tapahtumia ja joulumyyjäisiä järjestetään muun muassa Hausjärvellä, Riihimäellä Suomen Lasimuseolla, Tammelassa Korteniemen perinnetilalla ja Hattulassa Suontaan Kartanolla. Joulun aika avataan Iittala Villagessa marraskuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin liikkeet laajentavat aukioloaikojaan ja tarjoavat pientä ohjelmaa. Joulupukkikin vierailee tapahtumassa ja saapuu Iittalaan muinakin joulunalusviikonloppuina. Iittalassa vieraillessa voi samalla piipahtaa Naivismin Talvi -näyttelyyn. Hämeen linnan pihalla järjestetään joulun alla useampanakin päivänä keskiaikayhdistyksen joulupiha.

joulu_hame_torin_luistinrata

Shoppailessa Hämeenlinnassa kannattaa ottaa luistimet mukaan ja käydä pyörähtämässä torin luisteluradalla.

Shoppaile jouluostokset paikallisilta yrittäjiltä

Tänä vuonna pukinkonttiin kannattaa hankkia lähellä tuotettuja joululahjoja. Paikallisilta käsityöläisiltä, kivijalkakaupoista ja tehtaanmyymälöistä saat hankittua lahjoja kaikenikäisille. Jos et halua hankkia tavaraa, niin monet aktiviteetteja tarjoavat yritykset myyvät myös lahjakortteja, joilla saat annettua läheisille ikimuistoisen elämyksen tai hemmottelua. Shoppailun lomassa voit käydä syömässä tai kahvittelemassa ja tukea myös näin paikallisia ravintolayrittäjiä. Hämeenlinnassa kannatta muistaa ottaa luistimet shoppailukierrokselle mukaan ja piipahtaa torin tekojäälle.

Nauti pimeydestä ja luonnosta valaistuilla reiteillä

Pimeän aikaan on myös kiva lähteä valaistuille reiteille haukkaamaan raitista ilmaa. Forssan kansallisen kaupunkipuiston ja Hämeenlinnan kansallisen kaupunkipuiston kävelyreitit kutsuvat ihailemaan kaupunkien puistomaisemia ja vanhoja rakennuksia. Hämeenlinnassa valaistaan eri kohteita ulkoilijoiden iloksi. Ulkoillessa voi samalla tutustua tarinoihin ja ratkoa pulmia VIKKE sovelluksen avulla.

 Joulu_Hameen_linna_valaistuna

Kävelylenkeillä Hämeenlinnassa voi joulun aikaan käydä ihailemassa valaistua linnaa.

logo_eu_liitto_hamk