VIKKE -peli

Kulttuurikohteet tutuksi digitaalisten tarinoiden ja pulmien avulla

VIKKE-sovelluspilotti kuljettaa kulttuurimatkailijaa kohteesta toiseen Kanta-Hämeessä. Mielenkiintoiset tarinat ja koukuttavat tehtävät kohteissa houkuttelevat tutustumaan alueen helmiin ja ammentamaan lisätietoa kohteista pintaa syvemmälle. 

VIKKE -pelin avulla voit tutustua Hämeen historiaan ja paikallisiin tarinoihin

VIKKE -sovelluspilotti esittelee Hämeen aluetta, historiaa ja paikallisia tarinoita. Sovelluksessa on 14 laajempaa teemaa eli päätarinaa, joiden joukosta käyttäjä voi valita yhden kerrallaan. Päätarinan teemoja ovat esimerkiksi sotahistoria, keskiaika, pyhiinvaellus, lasi, Sibelius ja taidekävely.

Päätarinat sisältävät lyhyempiä tarinoita kohteista. Kohteiden tarinat liittyvät niiden historiaan tai saattavat sisältää mielenkiintoista tietoa, jota ei välttämättä löydä mistään muualta. Näin käyttäjä saa mielenkiintoista lisätietoa kohteista, joissa vierailee.

Suorita pulmia ja etene tarinoissa

Tarinat ovat mielenkiintoisia ja houkuttelevat vierailemaan kohteissa. Jokaiselle kohteelle on kehitetty jokin tehtävä kohteen piha-alueelle. Käyttäjän on suoritettava erilaisia tehtäviä kohteissa, jotta hän pääsee etenemään sovelluksen tarinassa. Tehtäviä voit suorittaa vaikkapa kotisohvalla makoillen, mutta useampaan tehtävään on liitetty vinkkejä, jotka voi ratkaista vain olemalla paikan päällä. Joissakin kohteissa on myös hyödynnetty AR (augemented reality) toteutuksia. Oikean vastauksen tehtävään annettuaan, pääsee jatkamaan matkaa tarinassa.

Anna tarinan viedä ja lähde viettämään elämyksellisiä pelihetkiä VIKKE-sovelluspilotin parissa!

VIKKE_peli_aloitussivu_start

VIKKE -peli on ladattavissa sovelluskaupoissa.

Vikke_peli_lista_tarinoista

VIKKE -pelissä on tarinoita ja tehtäviä esimerkiksi Hämeen linnavuorista.

Vikke_peli_Hakoisten_linnavuori_kohdetarina

Jokaisella kohteella on pelissä oma tarinansa.

Vikke_peli_hakoisten_linnavuori_tehtävä

Kohteissa on tarinoiden lisäksi erilaisia tehtäviä.

VIKKE_peli_ar_tehtävä_veistos

Joissain kohteissa on myös AR-tehtäviä, jotka avautuvat skannerin avulla.

Sovellus on ladattavissa Android ja iOS mobiililaitteille. Sen löytää nimellä VIKKE Google Play Storesta sekä App Storesta. Sisältöjä on suomeksi ja englanniksi. Sovelluksen etusivulla on palautelomake, johon toivotaan runsaasti palautteita. Näin saadaan parempaa tietoa ja aineistoa digitaalisuuden hyödyntämisestä kulttuurikohteissa vierailtaessa. 1.4-31.8.2020 jätettyjen palautteiden kesken arvotaan pääsylippu pakohuonepeliin.

Lataa tästä: Android tai iOS

VIKKE-sovelluspilottia on kehitetty samannimisessä EAKR-rahoitteisessa hankkeessa (Euroopan aluekehitysrahasto), jota on vetänyt innokas kehittäjätiimi HAMK Smart -tutkimusyksiköstä yhteistyössä Hämeen kulttuurikohteiden kanssa. Lisätietoa VIKKE – Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä -hankkeesta ja sovelluksesta löydät täältä.

logo_eu_liitto_hamk